*

Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.

Kronik

Videnskab eller religion?

Det er fagligt set ubegrundet og spekulativt at gøre Solens aktivitet til hovedårsagen for den globale opvarmning, skriver dagens to kronikører.

Solpletter er ikke skyld i de betydelige klimaforandringer, vi for tiden er vidne til. Selv om det i det offentlige rum godt kan tage sig sådan ud. Synspunktet har nærmest opnået en ikonisk status som en slags politisk ståsted og behøver tilsyneladende ikke den kritiske gennemgang, som ellers kendetegner naturvidenskaben.

Argumentationen for at ændringer på Solen med deraf følgende ændringer i kosmisk stråling (energirige ladede partikler fra fjerne stjerner og ga...

 

Det får du i JP Premium

Kære læser

Med et Premium-abonnement kommer du til at vide mere.
Du får ubegrænset adgang på mobil, tablet, web og via apps til Jyllands-Postens digitale univers, herunder alt den journalistik, som du også finder i print- eller e-avis-udgaven af Morgenavisen Jyllands-Posten.
Dertil kommer en række yderligere artikler, features og guides, som kun kan læses i Premium.
Abonnementet er garanti for unikke læseoplevelser og dagligt indblik i aktuelle temaer med analyser, interviews, reportager og features præsenteret i et moderne digitalt design.
Du får også overblik over døgnets vigtigste danske og internationale nyheder via Briefing, som skrives af vores nyhedsværter.
Som abonnent får du desuden en række særlige fordele så som adgang til events, produkter og bøger med rabat.

Få ubegrænset adgang: Bliv abonnent på Premium nu - hvis du vil vide mere.

Ok. Få adgang nu
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Interessen for klimaet falmer
Carsten Bjerg, koncernchef for Grundfos, Sebastian H. Mernild, klima- og polarforsker, Los Alamos National Laboratory USA
Industrien og videnskaben må i fællesskab tage over, når det gælder klimaløsninger. Det haster, for klimaforandringer har altid fundet sted, men de førende klimaforskere er ikke i tvivl: det fortsat varmere klima er betinget af menneskenes enorme forbrug af klodens fossile brændsler.
Kronik: Efter #MeToo – nu er det på tide, at #MændTaler
Roger Matthisen, ligestillings- og mangfoldighedsordfører for Alternativet | Henrik Marstal, kønsdebattør og folketingskandidat for Alternativet
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Så har politikerne igen løjet over for os.

Lars Boje Mathiesen
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen.

Blog: Hvide piger ”lette mål” for udnyttelse.

Morten Uhrskov Jensen
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her