Den dødelige konflikt mellem mennesker og elefanter kan løses

Sri Lanka er det land i verden, hvor der er flest konflikter mellem mennesker og elefanter. Alene I 2018 blev 70 personer og 300 elefanter dræbt.

I fremtiden kan vi måske undgå aldring og kræft: Forskere arbejder på at overføre dyrs superkræfter til mennesker

Medicin, rumfart og krigsførelse kan blive revolutioneret af skabninger med utrolige evner til f.eks. at overleve nedfrysning og modstå aldring.

Fri os fra det onde: Menneskets moral er et resultat af biologi og ikke religion

Overlevelsesinstinktet burde underminere moralen, men ifølge neurofilosof Patricia Churchland har hjernen gennemført et utroligt evolutionært kneb.

En englænder skrev en bog, og så skete der noget med dyrevelfærden

Lovgivning på dyrevelfærdsområdet er en kompleks størrelse. Teori om bedre dyrevelfærd efterkommer ikke altid dyrenes behov i praksis, når både landbrug og politiske dagsordener skal imødekommes.

Skærmtid: Sådan påvirkes kroppen og hjernen af smartphones

Ifølge overskrifterne skader skærme vores mentale sundhed og fremmedgør os for vores familier – men beviserne tegner et mere nuanceret billede.

De første amerikanere indvandrede fra Arktis

Mennesket indtog Nord- og Sydamerika som det sidste sted i verden – og de første amerikanere var hårdføre og havde først overlevet i Arktis.

Kendt ateist og evolutionsbiolog: Sådan vokser vi fra Gud og religion

New Scientist har mødt ateisten og evolutionsbiologen Richard Dawkins for at tale om blandt andet videnskab, Twitter, vegetarisme, skadelige religioner og forsigtig optimisme.

15 pct. af befolkningen udvikler en afhængighed: »Folk glider ind i et misbrug, fordi de har mistet kontrollen«

En voldsom trang til at spille computerspil, se porno eller dyrke sex ses nu som en afhængighed. Men er det bygget på grundig forskning, eller giver vi bare folk et påskud for deres adfærd?

Halstørklæder virker ikke: Danskerne hopper med på alverdens skrøner for at undgå snotnæse og ondt i halsen

Vinterkulden får danskerne til at trække i halstørklæde og uldne sokker, varme sig med kamillete og købe hostesaft i lange baner. De tror nemlig, at det virker mod snotnæse eller ondt i halsen. Men det gør det ikke, siger læge.

En farlig vane: Testiklerne blev nedsænket i isvand for at kurere 1800-tallets farlige vane

Det medicinske syn på fænomenet onani har gennem tiden undergået en stor udvikling. I 1800-tallet anså læger onani som årsagen til alskens dårligdomme, hvilket medførte et væld af advarsler og skabte frygt for konsekvenserne af den ”dårlige vane”. Onanien tiltrak også kvaksalvere, som så deres snit til at udnytte folks frygt og solgte i stor stil tvivlsomme behandlinger til tårnhøje priser.

Redaktionen anbefaler

Verden bliver bedre, så hvorfor tror vi, at det forholder sig omvendt?

Vi skal have bedre styr på vores uvidenhed, hvis vi gerne vil forbedre vores liv. Det mener Ola Rosling, som er fortaler for ”factfulness” – dvs. kun at danne meninger, der underbygges af solide fakta.

Raske menneskers måde at bearbejde følelser afhænger af bakterier i maven

Mikrober i maven har en overraskende indvirkning på hjernen. Nu begynder vi at forstå, hvordan de kan bruges til at bekæmpe angst, stress og depression.

Forskere vil manipulere med klimaet: Måske kan tre ambitiøse projekter redde den arktiske is

Temperaturen ved Arktis stiger hurtigere end noget andet sted på Jorden. Men måske kan tre ambitiøse projekter redde den arktiske is.

Forsker: Ny »jordlignende planet« er ingen redningsbåd

Nasa har fundet ny planet, hvor der måske er flydende vand. Opdagelsen kan være med til at kortlægge, om der findes liv andre steder i universet.

Krig er noget skidt, men krig har også givet os meget godt

Krig er blodig alvor. Men ikke nok med det. Selv om krig fører til drab og traumer, har krig givet os alt fra moderne medicin til modeller for virksomhedsledelse. Den moderne stat er krigens måske mest bemærkelsesværdige innovation.

Mest Læste
 1. 1
  Under en halv procent er døde: Derfor dør færre tyskere af coronavirus
  Tyskland går en helt anden vej end Danmark i kampen mod virussen.
 1. 2
  USA arrangerer luftbro med handsker og masker efter eksplosion i smittetilfælde
  USA hasteimporterer handsker og masker, og Trump taler ikke længere om "den kinesiske virus" efter en ...
 1. 3
  Brødre: Den ene prins tager til Californien – den anden vil hjælpe til under coronakrisen
  De britiske brødre og prinser, William og Harry, har valgt hver sin vej.