Der ledes efter liv i rummet dybt under Jordens overflade

Svovlspisende mikrober kan omdefinere, hvad det vil sige at være levende, og give indikationer om, hvilke organismer der måske gemmer sig i kosmos.

Kan vi løse det? Stål og beton udgør en stor udfordring for klimaet

Sværindustrien udleder mere CO2 end den samlede CO2-udledning i USA, men vi kan gøre industrien renere ved at optimere nye teknologier.

Virusser kan inficere og dræbe kræfttumorer

Vi vidste, at virusser kunne bruges mod kræft hos mennesker, men med genredigering kan vi nu få dem til at finde og ødelægge tumorer samt aktivere immunsystemet.

Vores musiksmag fortæller, hvem vi er

Den musik, vi lytter til, sender et signal om, hvem vi er, og vores identitet sættes til skue på onlineplaylister eller i reolens pladesamling.

Måske opstod livet på Jorden slet ikke som hidtil antaget

Den Kambriske Eksplosion har været anerkendt som det øjeblik, hvor der opstod komplekse dyr, men nu omskrives historien om liv på Jorden af plantelignende dyr fra den ediacariske periode for 551 mio. år siden.

Parasitter dør i hobetal. Det burde bekymre os

Parasitter dør i hobetal, og det burde bekymre os, for de spiller en vigtig rolle for økosystemerne og kan endda være med til at styrke vores immunforsvar og holde værtsdyrene raske.

Jordens vigtigste floder befinder sig i luften – og de er ved at udtørre

Skyerne, der forsyner os med vand, har brug for regnskovene. Hvis de forsvinder, kan konsekvenserne blive værre end klimaforandringerne.

Ridderordener eller Årets Laks: Begrebet ære har en lang og foranderlig historie

I dag er den enkeltes ære ikke som tidligere afhængig af familie eller stand, men kan erhverves ved hårdt arbejde eller statusopdateringer. Kongehuset uddeler stadig æresordener, selv om mange betragter dem som et levn fra en hierarkisk samfundsorden. Nogle prominente personligheder sætter sågar en ære i at takke nej.

Den dødelige konflikt mellem mennesker og elefanter kan løses

Sri Lanka er det land i verden, hvor der er flest konflikter mellem mennesker og elefanter. Alene I 2018 blev 70 personer og 300 elefanter dræbt.

Redaktionen anbefaler

I fremtiden kan vi måske undgå aldring og kræft: Forskere arbejder på at overføre dyrs superkræfter til mennesker

Medicin, rumfart og krigsførelse kan blive revolutioneret af skabninger med utrolige evner til f.eks. at overleve nedfrysning og modstå aldring.

Fri os fra det onde: Menneskets moral er et resultat af biologi og ikke religion

Overlevelsesinstinktet burde underminere moralen, men ifølge neurofilosof Patricia Churchland har hjernen gennemført et utroligt evolutionært kneb.

En englænder skrev en bog, og så skete der noget med dyrevelfærden

Lovgivning på dyrevelfærdsområdet er en kompleks størrelse. Teori om bedre dyrevelfærd efterkommer ikke altid dyrenes behov i praksis, når både landbrug og politiske dagsordener skal imødekommes.

Skærmtid: Sådan påvirkes kroppen og hjernen af smartphones

Ifølge overskrifterne skader skærme vores mentale sundhed og fremmedgør os for vores familier – men beviserne tegner et mere nuanceret billede.

De første amerikanere indvandrede fra Arktis

Mennesket indtog Nord- og Sydamerika som det sidste sted i verden – og de første amerikanere var hårdføre og havde først overlevet i Arktis.

Mest Læste
 1. 1
  Britisk undersøgelse: Asiatiske mindretal har ekstremt høj risiko for at dø af coronavirus
  En ny rapport bekræfter, at asiater og sorte er mere udsatte end etniske briter. Nu skal det undersøges hvorfor.
 1. 2
  Chok i EU: Holland stemmer nej til stor handelsaftale
  En af Europas store eksportnationer vender ryggen til en handelsaftale, der har været mere end 20 år undervejs.
 1. 3
  De amerikanske universiteter sidder på milliardformuer
  De mest prestigefyldte amerikanske universiteter kommer mildt sagt ikke sovende til æren. De skraber ...