Holdbare kulhydrater

70 år i morgen

Artiklens øverste billede
Kemiker Klaus Bock har en stærk dansk og international baggrund inden for forskning og erhvervsliv. Arkivfoto: Stefan Kai Nielsen/Polfoto

Professor Klaus Bock er uden for forskerkredse nok mest kendt for sine forskningspolitiske poster. Den del af hans karriere har blandt andet gjort ham til formand for Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse, næstformand i Højteknologifonden og senest til medlem af Videnskabeligt Råd, som er Det Europæiske Forskningsråds (ERC) besluttende organ.

Klaus Bock blev uddannet kemiingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, hvor han først blev adjunkt og senere lektor, inden han kom til Carlsberg, hvor han har været siden.

Han kastede sig tidligt over forskningsfeltet kulhydrater, og han har i mange år forsket i syntetisk kulhydratkemi og komplekse kulhydraters strukturer. Den forskning har haft stor betydning for forståelsen af, hvordan kulhydrater vekselvirker med proteiner som enzymer og antistoffer. Siden 1988 har han været professor og forstander på Kemisk Afdeling på Carlsbergs Laboratorium, hvor han siden 1993 også har været forskningsleder, og hvor han 2001-07 desuden var direktør for forskning hos Carlsberg A/S.

Da Klaus Bock blev udpeget til Videnskabeligt Råd, lød det bl.a. således fra daværende uddannelsesminister Morten Østergaard (R):

»Udpegningen til ERC’s Videnskabelige Råd er en personlig anerkendelse af Klaus Bock og ikke mindst hans store indsats i grænselandet mellem forskning og erhverv.«

Klaus Bock har modtaget flere udmærkelser, f.eks. Ole Rømer-medaljen i 1979 og den tyske Humboldt-pris i 1992, og han er bl.a. medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Klaus Bock, professor, civilingeniør, lic.techn., Hørsholm.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.