• For abonnenter

Hun holder DR’s fremtid i sine hænder

Med en fortid som direktør i Danmarks Radio står kulturminister Mette Bock (LA) i dag i spidsen for regeringens bestræbelser på at sænke licensen og »fokusere« DR. Med i bagagen har hun også kandidaturer fra hele tre forskellige partier.

Artiklens øverste billede
Mette Bock er endt til højre på sin politiske rejse. Færden har ført hende fra SF over De Radikale til posten som Liberal Alliances kirke- og kulturminister i Lars Løkke Rasmussens (V) regering. Foto: Jens Dresling

Når politikerne i løbet af det næste halvandet år skal forhandle en ny mediepolitisk aftale, der blandt andet bliver retningsgivende for public service-mastodonten Danmarks Radio, er det med en kulturminister for bordenden, som kender institutionen indefra.

Før Mette Bock, der i dag fylder 60 år, blev folketingspolitiker for Liberal Alliance og senere kulturminister, var hun at finde på chefgangen i DR som direktør for programproduktion.

Da hun i 2010 forlod stillingen efter to år, erklærede Mette Bock til Fagbladet Journalisten, at hun fortsat ville være »en engageret ambassadør for DR«.

Da hun seks år senere blev udnævnt som kulturminister i november 2016, var det i en regering, som i sit grundlag slår fast, at danskernes licensregning skal sænkes. Forslaget er endnu ikke konkretiseret, men Mette Bock har for egen regning erklæret, at hun gerne ser en barbering af licensen på 5 pct. om året i fem år.

Hun har ligeledes vakt opsigt ved at lufte idéer om at skille DR’s Koncerthus, kor og orkestre fra mediegiganten og for eksempel flytte opgaverne til Det Kgl. Teater.

Det er dog fortsat kun idéer. Forud for det mediepolitiske forhandlingsbrag har Mette Bock sat gang i en lytteøvelse, hvor hun frem til september gennem debatmøder og på nettet spørger danskerne, hvilket medieindhold de ønsker sig i fremtiden.

Kort fortid i SF

At det er mediepolitik, som er blevet en af Mette Bocks cen

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Andre læser

Mest læste

Del artiklen