• For abonnenter

Kjeld Pedersen spiser roastbeef med det hele efter en vellykket flytning af Rubjerg Knude Fyr

Flytning af fyrtårn: Murermester Kjeld Pedersen er manden bag flytningen af Rubjerg Knude Fyr ved Lønstrup. Nu glæder han sig til hverdagen og til at holde en murerske i hånden igen.

Artiklens øverste billede
Det er murermester Kjeld Pedersen, der fik opgaven med at flytte Rubjerg Knude Fyr, men som han påpeger, så har det været en holdindsats, hvor han har trukket på rigtig mange folk, der har en spidskompetence eller løsning på et eller andet område, som han ikke selv mestrer. »Der er mange, der skriver »Kjeld flytter fyret,« men det er nok den største fejltagelse ved det her projekt, for det er ikke sådan, det er. Det er teamet, der har gjort det.« Foto: Casper Dalhoff.

På mange måder er vejret mildt. Selv om vinden er frisk og de lave skyer passerer faretruende og mørkt over Rubjerg Knude Fyr, så er det intet at regne for, hvordan naturen kan rase på de her udsatte kanter i Nordjylland.

»Når man går de halvanden kilometer fra asfaltvejen stopper og op til fyret, så kan man gange vejret med fem. Det skal forstås på den måde, at når det blæser her, så er der fem gange så meget vind, og regnen kommer ikke oppe fra og ned, men i stedet va

Andre læser

Mest læste

Del artiklen