Hun vil gøre Bibelen tilgængelig for alle

Aktuelt portræt: Siden Birgitte Stoklund Larsen i 2015 blev generalsekretær for Bibelselskabet, har hun stået i spidsen for arbejdet med en ny oversættelse af Bibelen. Fredag den 20. marts præsenteres værket, Bibelen 2020.

Anne-Marie Vangsted står i spidsen for corona-detektivarbejdet: Tragisk sag fra 1980'erne hærdede hende

Hvad gavner det mennesket? Det spørgsmål har været en ledetråd for direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted, som står i spidsen for smitteopsporingen af covid-19.

Aktuelt portræt: Ministerens taleskriver er hverken judomester eller forsanger i et punkband

Lars Husum blev nomineret til en Robert for manuskriptet til en succesfilm med Anders Matthesen. Nu skal han skrive taler for undervisningsministeren.

Safarigreven vil give pensionerede cirkuselefanter et godt otium

Tidligere cirkuselefanter fra hele Europa kan i fremtiden nyde den lollandske muld, håber lensgreve Christoffer Knuth, der på mange måder er gået en anden vej end sin bror, politikeren Marcus Knuth.

Sundhedsstyrelsens direktør: »Jeg har prøvet det, der er værre«

Søren Brostrøm står midt i orkanens øje, mens coronavirussen spreder sig. Det er dog ikke noget, der får den tidligere fødselslæge til at ryste på hånden.

Ny spejderleder har aldrig selv været spejder

På spejderære: Det Danske Spejderkorps har valgt sin nye generalsekretær, der skal skabe modige børn og unge. Men nyudnævnte Morten Gade har aldrig selv været spejder

EU's snu arbejdsnarkoman skal få regnestykket til at gå op

Topchef: Jeppe Tranholm-Mikkelsen er den højst placerede dansker i EU-systemet som generalsekretær for EU's ministerråd. Han er manden, som skal få enderne til at mødes, både når det gælder brexit og budget.

Han har ansvaret for at få færre trafikdræbte

Mogens Kjærgaard Møller har været chef for Rådet for Sikker Trafik siden 2013 - men han når næppe målet om højest 120 trafikdræbte i 2020.

Du kender Tour de France, men kender du enken, der ejer det omrejsende cykelcirkus?

Ejerskab: Tirsdag præsenteres de tre Tour-etaper, der skal køres i Danmark i 2021. Her er kvinden, der ejer det omrejsende cykelcirkus.

Mest Læste
 1. 1
  Falsk negativ patient på M3 i Holstebro: Nu er over halvdelen af de 30 medarbejdere i plejepersonalet coronaramte
  Ifølge en række kilder på sygehuset i Holstebro er en stor del af plejepersonalet på nyremedicinsk ...
 1. 2
  Kaptajn fyret efter coronaudbrud: Dit nyhedsoverblik på to minutter
  Falske testresultater giver utryghed på dansk sygehus. USA sætter kedelig rekord. Danske eksportvirksomheder ...
 1. 3
  Dommerne jubler over dette mærke: »Det er en af de bedste sild, jeg har smagt«
  Påskefrokosterne står for døren, og til det hører sig selvfølgelig den klassiske sildemad. Jyllands-Posten guider dig ...
Redaktionen anbefaler

Hun skal sende lufthavn op i de højere luftlag

Helle Svantemann har som projektleder i Aarhus Kommune stået i spidsen for bl.a. Aarhus Ø. Nu skal hun udbygge Aarhus Lufthavn.

Rune Klan vil smage, føle, grine og græde – og have fingrene i skidtet

Aktuelt portræt: Jyllands-Posten har mødt Rune Klan til en snak om hans nye show ”Håbefuld”, om at have en far og at blive en far og om at smage på tingene og være i lortet på samme tid.

Ludovica Gandini er aktivist: »Jeg ville ikke bare sidde og lave ingenting«

Ludovica Gandini er frivillig aktivist i den danske organisation Global Aktion, og hun mener, at vi alle har et fælles ansvar for verden, som den ser ud i dag.

Hun gør vinterbadning til en fest i Skagen

Aktuelt portræt: En trist livsbegivenhed motiverede Mette Hust til at vinterbade. Den kommende weekend står hun i spidsen for Skagen Vinterbaderfestival, hvor 350 deltagere mødes til kolde dukkerter og varm suppe.

»Det er ikke nemt at være politiker, uanset hvor det er henne«

Den tidligere canadiske borgmester Pierre Kary er det nyeste medlem i den konservative gruppe i Roskilde Byråd. Dermed tager han endnu et skridt i en lokalpolitisk karriere, der ikke har været som flest.