Vin: Barbarisk kulturmøde

Juleaften støder civilisationerne sammen, for vores julemad har rødder i en tid, hvor ingen drak vin til maden. Men derfor kan man jo godt få en god aften.

Familien orker ikke julearrangementet: »Jeg kan slet, slet ikke overskue at melde afbud til min veninde, fordi det virkelig vil såre hende«

En kvinde og hendes familie er inviteret til et traditionelt julearrangement hos en veninde. Men kvindens mand og børn ønsker ikke at tage med. Det sætter hende i en kattepine. Hvad gør man så?

Julebreve: Glædelig jul, Danmark – hilsen biskoppen, ateisten og den asatroende

Fra Jesus i krybben henover klimakrisen til en hyldest af Odin. Tre danskere med vidt forskellige udgangspunkter har skrevet hver sit julekort til danskerne: Biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen, næstformand i Ateistisk Selskab Nana Prentø og formand i Forn Sidr Asa- og Vanetrosamfund Jesper Gredsted Smidth.

Madanmeldelse: Jysk indvandrer vinder Københavns burgerkrig

Engang var burgeren eksotisk og amerikansk, nu vrimler det med gode steder i Danmark.

Vin: Julen har en smag, og den fås flydende. Heldigvis da

Få tip til gode portvine, nu julen nærmer sig.

Nu er det jul igen: »Min kollega synes, at det er træls, hvis hun skal til at lave vegetarretter til sin nye svigerdatter«

Skal man bide i det sure æble og smække et par vegetarretter på bordet, når et nyt familiemedlem ikke kan eller ønsker at spise den traditionelle julemad?

Opgør med julens overbrug: »Hele familien ved, at de godt kan pakke ønskelisterne væk, for dem gider jeg ikke at følge«

Før i tiden var det skamfuldt at give genbrug i julegave, men danskernes indstilling har de seneste år ændret sig radikalt. I dag er det smart at lægge bæredygtighed og klimabevidsthed ind under træet. Samtidig er det også et udtryk for omtanke, at man har taget sig tid til at gøre et godt loppefund.

Restaurantanmeldelse: Skal en svensker lære os at lave smørrebrød?

Åbenbart, for Magnus Pettersson og Selma har som den første smørrebrødsrestaurant fået en Bib Gourmand i Michelin-guiden.

Stadig flere danskere bliver klimaaktivister efter deres død

Danmarks Naturfredningsforening oplever stor stigning i arvdonationer. Ifølge antropologen Gertrud Øllgaard forsøger vi at råde bod på vores klimasynder, men Tina Lindgreen, der donerer hele sin arv til klimaet, er snarere motiveret af at rette op på verdens ubalance.

»Aldrig tidligere i mit 12 år lange forhold og ægteskab har jeg oplevet at få stærke følelser for andre«

En 34-årig gift kvinde er blevet tiltrukket af en anden mand. Relationen er blevet brudt, men følelserne er så stærke, at hun alligevel tænker på ham konstant.

Test: El-løbehjulene ligner hinanden, men forskellen bliver mærkbar, når regnen kommer

Der er overraskende stor forskel på de fire løbehjulstjenester, der i øjeblikket kæmper om københavnernes gunst. Vi tester hvilken en af de nye tjenester, der tilbyder det bedste løbehjul og den mest velfungerende app.

Danmarks mest solgte bog kan stadig bringe sindene i kog: Kaldes dybt forældet og mandsdomineret

Den danske Højskolesangbog er forældet og irrelevant for nutidens højskoleelever, mener flere højskolefolk. Sangbogen står nu overfor en fornyelse, hvor dette kan ændre sig. Spørgsmålet er så bare, om den traditionelle sangskat overhovedet bør forny sig.

I roller derby spiller ciskvinder og transpersoner på samme hold: Hvordan sørger man både for inklusion og fairplay?

I år har roller derby 10-årsjubilæum i Danmark. Sportsgrenens kønspolitik, der omfavner queer- og transpersoner, har skabt en debat om, hvordan man inkluderer minoriteter og samtidig undgår at skabe unfair konkurrencefordele.

Restaurantanmeldelse: Ejere bag populært badehotel satser stort med ny stilfuld gourmetrestaurant

Det nyåbnede Mundheld er noget så moderne som en ambitiøs hotelrestaurant, der forsøger at løfte genren til nye højder med et personligt og passioneret gourmet light-køkken.

Grøn guerilla på højskolerne: Nye klimafag skal uddanne eleverne til at drive den grønne omstilling

Flere danske højskoler har sat bæredygtig livsstil på skoleskemaet. Eleverne skal have kendskab til klimaforandringerne og de grønne alternativer til kød, fly og overforbrug, hvis de skal kunne engagere sig i samfundet, mener forstander.

Mest Læste
 1. 1
  Historiker: Hævet over enhver tvivl, at Hitler begik selvmord
  Der er stadig mange, der seriøst betvivler, at Hitler begik selvmord i 1945. Men retter britisk historiker ...
 1. 2
  Britisk valg: Hun ved godt, hvilket kød man vælger i køledisken
  Louise Paterson og John Austin er begge 24 år gamle og landmænd, og de er bekymrede for fremtiden med brexit. ...
 1. 3
  Indonesien: »Nyfødte børn bliver dræbt. At ”smide barnet ud” er en ganske almindelig praksis«
  I det stærkt konservative og dybt religiøse Indonesien er det et stort problem for kvinder, hvis de bliver ...