Fortsat historie er en effektiv krimi

Fra første linje føler man sig i kompetente hænder i denne krimi.

Krimi

Lars Kjædegaard: Den røde labyrint

enrik

271 sider, 249,95 kr.

Rosinante

Udkommer i dag

[x] [x] [x] [x] [x]

Med ”Den røde labyrint” præsenterer Lars Kjædegaard bind tre i sin fortsatte historie om kriminalfolkene Anita Hvid og Thor Belling, to politikolleger, hvis indbyrdes erotiske forhold aktiveres, når de udfordres af en vanskelig sag.

Denne gang står de over for en særdeles ubehagelig udfordring, da den 7-årige August Helskov findes kvalt på havegangen lige bag forældrenes hus i Københavns nordvestkvarter.

Augusts far, Henrik, er en lidt vattet, blød mand, der arbejder hjemmefra med at forsyne en rejsehjemmeside med opdateringer af rejsemål, som han rutinemæssigt besøger på kortvarige rejser. Augusts mor, Irene, er en ung succesadvokat på et fremstormende københavnsk advokatkontor og med et hemmeligt sexliv på kanten af det professionelt-etisk forsvarlige.

Men det mest ubehagelige ved sagen er, at Irene er datter af Anita og Thors foresatte, drabschef Richard Brøssner. Det giver interne politiproblemer oven i alt det andet.

Drabschefen sendes naturligvis på tvungen orlov, men alligevel føler Thor Belling, at vennen og chefen loyalt skal holdes opdateret. Da Brøssners kone foreslår, at den rastløse ægtefælle går i gang med at skrive de erindringer, han har fået et forlags opfordring til at skrive, beslutter den ældre politimand at besøge den også ældede og nu ”pensionerede” københavnske stor-gangster Lothar Zolle, som man i sin tid aldrig fik ram på. De kan mødes i al fredsommelighed så mange år efter.

Men som Thor Belling over for Brøssner kommer også Brøssner over for Zolle til at kommunikere lidt mere om den aktuelle sag, end det egentlig var hensigten.

Da alt synes klappet og klart i efterforskningen med en uventet tilståelse, begynder det for alvor at blive kompliceret, da ikke alle synes tilfredse med den afslutning.

Præcise detaljer


Lars Kjædegaard kan skrive. Det burde for så vidt være en overflødig iagttagelse, når vi har at gøre med en forfatter, for en sådan bør jo per definition kunne håndværket. Men der er altså en hel del tilfælde, hvor man mere end aner, at samspillet mellem hjerne, fingre og taster har været brydsomt. Kjædegaard hører til dem, hvor man fra de første linjer føler sig i kompetente hænder. Han har også en ganske speciel evne til at indflette præcist afslørende iagttagelser fra dagligdagens og sindets krinkelkroge. Denne gang gør han det med vægt på områder, hvor usynlige, men alligevel tydeligt markerede grænser overskrides netop så meget, at tingene går i skred.

”Den røde labyrint” er en særdeles effektiv krimi, der måske taber pusten en anelse hen imod slutningen, samtidig med at den imponerer som en fintmærkende og følsom psykologisk og sociologisk sonde.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.