Ny dansk dramatik: En gennemført og original teaterkollage om et såkaldt lykkeligt land

Fire forfattere har tilsammen skrevet forestillingen ”FRIHED.SEX.LÆNGSEL” på Teater Grob i København, hvor vi griner og græder over det såkaldt lykkelige menneske.

Tredje succes i træk: Sort Samvittighed er tilbage med ny forestilling om kærlighed

Med hjertet uden på tøjet, i stammekvindeoutfit med fjer i håret er Sort Samvittighed tilbage på scenen med deres nye forestilling ”I et forhold” om kærligheden i alle dens afskygninger.

”Askepot” var ikke helt så god uden sine onde stedsøstre

Gregory Deans første store opgave som koreograf på Den Kgl. Ballet er lavet med flagrende retningssans. Nogle gange er den meget morsom, andre gange kedeligt sentimental.

Aalborg Teaters ”Et dukkehjem” står i skyggen af Vendsyssels

Aalborg Teaters moderne bearbejdelse af ”Et dukkehjem” bliver en velfunderet, men spændingsløs efterfølger til Kaspar Rostrups klassiske version på Vendsyssel Teater for få uger siden.

Mageløst teater: Bodil Alling og Hans Rønne fortolker smukt Karen Blixens gæstebud

Teaterskaberne Bodil Alling og Hans Rønne har i en samproduktion imellem fire teatre smukt og bevægende gendigtet ”Babettes gæstebud” som børneteater under titlen ”Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon”.

Shakespeare på speed: En af teaterhistoriens største klassikere vil det hele på den halve tid

Ensemblet på Teater Nordkraft imponerer igen som skuespillergruppe, men bearbejdelsen og iscenesættelsen af Shakespeares ”Kong Lear” er for ’speedet’ og uklar i sit formsprog.

»I får ikke clicks nok!« Forestillingen ”Breaking News” bliver mere teater end virkelighed

Men idéen om et aktuelt indspark til den øgede opmærksomhed på vores medieforbrug er god.

Kaspar Rostrup har givet Henrik Ibsen en nænsom opstramning: ”Et dukkehjem” holder, for noget er, som det altid har været

Emner som ægteskabet, familiestrukturer, kønsstereotyper og ligestilling bliver behandlet med respekt i ny forestilling på Vendsyssel Teater.

Først Daimi, så Passer: Den unge Mathilde Passer løfter fortrinligt Daimis rolle som Annie i ”Jeg er sgu min egen”

Nørrebro Teater opsætter en smuk, underholdende og bidende teaterversion af musicalfilmen ”Jeg er sgu min egen”, hvor Daimis rolle på imponerende vis løftes af den nyuddannede Mathilde Passer.

Indblik

Scenografien og Bodil Jørgensens komiske evner redder ”Parasitterne” på Aarhus Teater

Soyas ”Parasitterne” er en velskrevet bedragerisatire, der stadig er lige så aktuel som i mellemkrigstiden, men i opsætningen på Aarhus Teater er det scenografien, der imponerer mest.

70.000 danskere får en fest: Lattermusklerne er på overarbejde i Terkel – The Motherfårking Musical

Det skæve persongalleri, de hylende morsomme replikker og de skønne sange er med på scenen, når Anders Mattesens oprindelige radioføljeton og tegnefilm Terkel i Knibe forvandles til Terkel – The Motherfårking Musical.

”Så længe vi lever” er et muntert og musikalsk møde med Lone Kellermann og John Mogensen

Lone Kellermann og John Mogensen er på slap line i Randers Egnsteaters vinterkabaret ”Så længe vi lever”, hvor munterheden overskygger et svagt scenekunstnerisk produkt.

Musikhistorien som borgerteater: Fra Johnny Reimar til Metallica på Aalborg Teater

Aalborg Teaters ”Spotify og Radio Luxembourg” begynder som en hyggelig forestilling om musikkens betydning, men ender som en bitter tragedie om underbetalte musikere.

Thomas Markmann hitter igen: ”Død over eliten” er aktuel og virkelighedsnær

I Thomas Markmanns højaktuelle forestilling ”Død over eliten” på Odense Teater ser vi, hvordan politikerlede og mistillid til demokratiet fører til borgerkrig og anarki.

Mest Læste
 1. 1
  Den skjulte gæld kan øge bidragssatsen fremover
  Stigninger i boligskatterne bliver nu indefrosset. Det kan skade boligejernes mulighed for at låne i friværdien senere.
 1. 2
  Svar på de anonyme spørgsmål: Her er prisen på en regionspolitiker
  Venstre gravede efter frås i de regionsråd, som regeringen gerne vil nedlægge, men trak sidenhen alt ...
 1. 3
  Udstiller landsholdspiller et problem i dansk håndbold? »Jeg er 26 år og burde have årene foran mig, men sandheden er jo, at jeg hænger i med neglene«
  Louise Burgaard erkender, at hun har toppet for tidligt. For tidligt var fokus på kampe og resultater, så nu opfordrer ...

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her