• For abonnenter

Der voksede spindelvæv frem på Jussi Adler-Olsens øje

Jussi Adler-Olsen ville helst bare være færdig med sin bestsellerserie nu. Han er klar til et nyt kapitel. Til august sker det største. Det vigtigste og det største.

"Offer 2117" var en grim bog at skrive, og det bliver måske også en grim bog at læse, siger han. Kynisme, henrettelser, overgreb og lig, der stirrer op i luften. »Hver eneste gang, jeg vælger den her vej,« siger forfatteren og tegner en vandret streg med fingeren, »så har jeg været herude. Og herude,« han tegner flere lodrette linjer på tværs af den første. »Jeg har været hele spektret igennem, før jeg finder min linje. Og derude er der nogle grimme ting. Jeg synes, det er en forfærdelig verden, vi lever i. Og den er forfærdelig at udpensle. Så det er hårdt at tage de valg undervejs.« Foto: Gregers Tycho

Bogen på plankebordet er blevet et halvt år forsinket. Til Jussi Adler-Olsens - og sikkert de 42 forlags - ærgrelse. Hans syn svigtede midt under tilblivelsen. Men det vender vi tilbage til.

For selvfølgelig begynder det med en gåde, når plottets mester svinger taktstokken.

Det 68-årige legebarn har sendt journalisten ind i sit orangeri. Der er noget, der skiller sig ud derinde, siger han. Dyrebare interviewminutter svinder, mens gæsten spejder efter (blod)spor. Den garvede efterforsker Carl Mørck havde nok knækket koden allerede.

Gennembruddet kommer først, da alt det grønne ved berøring viser sig at være kunst

Andre læser

Mest læste

Del artiklen