Musen startede det hele: Men Mickey og Minnie er nu kun kransekagefigurer, mens andre har taget over

Minnie Too! Mickey Mouses 90-års fødselsdag fejres i dag over hele verden. Men hvad med hans udkårne? Hun er født samme dag, og uden hende havde Mickey ikke været den samme.

En morderisk barnepige gjorde hende til præsidentens særlige rådgiver

Efter blot to romaner var Leïla Slimani en litterær superstjerne med så stærk en stemme, at Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, hyrede hende til sit diplomati for at fremme fransk litteratur og sprog. Jyllands-Posten har mødt den fransk-marokkanske Goncourt-vinder.

Læsemani om natten, skjulte forfatterdrømme og kærlighedsbreve til elskerinden: Franske præsidenter gør en dyd ud af litterære færdigheder

Besidder man Frankrigs mest magtfulde politiske embede, er det nærmest en selvfølge at have læsevanerne og litteraturreferencerne i orden. Den nuværende chef i Elysée-palæet, Emmanuel Macron, er ingen undtagelse.

Novemberdeprimeret? Så læs denne! Rasmus Nikolajsen har skrevet et tindrende langdigt til løvfaldssæsonen

Rasmus Nikolajsens ”Hvad skal vi med al den skønhed” er et skønt tindrende, vemodigt og klassisk-flabet efterårslangdigt.

Et dansk-tysk samarbejde gav god lyd

Katolsk Kristus-poesi blev båret nærmest på englevinger. Men der måtte ikke hostes undervejs.

Restaurantanmeldelse: I godt vejr og storm

Restaurant Remouladens smørrebrød er en svingende oplevelse.

Bjørn Wiinblad var mere end sukkersød fiduskunst

I en perspektivudvidende ny bog udvider Heidi Laura vores perspektiv på Danmarks både forkætrede og elskede designikon.

Fra nobelværk til sjapværk: ”Kongens fald” er uspændende og nørdet i 2 cm vand

Nu opsættes nobelprismodtager Johannes V. Jensens roman ”Kongens fald” som teater af Det Kgl. Teater og Aarhus Teater. Det bliver nørdet for nørderne, men uspændende for de fleste.

Indblik

Folkebog: Kan Grundtvig stadig løfte underklassen?

Ebbe Kløvedal Reich gjorde det. Nu har Ove Korsgaard også gjort det; skrevet en fremragende folkebog om den store ener i dansk åndsliv.

Mænd i krise får lærestreger i Leif Davidsens nye novellesamling

Mænd kan have kriser i mange aldre og på mange niveauer. Leif Davidsen har samlet en god håndfuld til læserens moralske oprustning og underholdning.

Coen-brødrene skyder både med skarpt og løst krudt i ny Netflix-western

Man kender dem som skaberne af ”True Grit”, ”No Country for Old Men” og ”Fargo” . Nu er Coen-brødrene klar med det, som skulle have været deres første miniserie, men endte som en film.

Den kinesiske forfatter Yan Lianke gør sine udsultede landsmænd til kannibaler i en forfærdende og barsk roman fra 1950'ernes Kina

Yan Liankes roman udstiller, hvordan Maos styre ofrede befolkningen på magtens kolde alter under Det Store Spring Fremad i slutningen af 1950'erne.

Øv: Vor anmelder må slukøret fælde dom over sin yndlingsforfatter

Jón Kalman Stefánssons nye roman mangler den eksistentielle nerve og sproglige sprudlen, som ellers kendetegner hans prægtige forfatterskab.

Mest Læste
 1. 1
  Familie på landet har droppet benzin og diesel: Det hele klares med el og hybrid - og så er der en uventet kæmpefordel
  På få år er ikke mindst unge familier skifter til hybrid- og elbiler. Familien Wien fra Nesodden lidt uden for Oslo ...
 1. 2
  Efter tre års efterforskning: Politiet kan ikke knække ekstremt brutal og lukket mafia
  Den armenske mafia i Tyskland går for at være usædvanlig brutal, men politiet kan ikke trænge ind i det rå miljø, der ...
 1. 3
  Verdens mest ekstreme elbil-land: Her ruller 185 nye elbiler ud på vejene hver dag - men prisen er høj
  På 10 år har Norge tabt 20 mia. kr. i bilafgifter, fordi salget af afgiftsfrie el- og hybridbiler er eksploderet. Norges ...

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her