Ulla Terkelsen: Vi må lære at danse med ulve og valse med vildsvin

Både ulve og vildsvin har som ubudne gæster skabt angst hos fastboende mennesker i Europa. De minder os om, at vi ikke har fuldt kontrol over verden, selvom vi prøver.

Ulla Terkelsen: Livet er kort og kunsten lang – eller er det omvendt?

På Pradas udstilling i Milano bliver man sænket ned i en stor ”udstilling om udstillinger”, som de var dengang. For fascisterne elskede kæmpestore, usorterede udstillinger.

Kommentar: Hvor langt rækker Trump og Macrons bromance?

Trump og Macron har i deres ægteskaber vist, at aldersforskel ikke er nogen hindring, så måske kan Macron lære Trump bedre at forstå anderledestænkende typer.

Ulla Terkelsen: Er vi så skuffede over kiksede krige, at vi ikke rystes mere?

Før var krigsudbrud skæbnesvangre, skelsættende før og efter-begivenheder. I dag er de breaking news uden at ryste nogens grundvold i vores del af verden.

Ulla Terkelsen: Vi skal forsøge at forstå ”de nye” europæere, ikke dæmonisere

Naturligvis skal tilflytterne fra baghuset overholde reglerne i det fælles hus. Men de skal bedømmes efter samme målestok som andre beboere.

Ulla Terkelsen: Jeg fornemmer spændinger i luften på vores kontinent

Orbán ønsker, at europæerne skal slås for Europa som et kristent kontinent.

Ulla Terkelsen: Det er, som om vi regeres af gangstere

Når jeg skimmer morgenaviserne, spekulerer jeg over, hvorvidt min velvilje i forhold til vestlige politikere og vores system holder ret længe.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.

Premium Tophistorier

Trumps mand truer styret i Iran

USA’s udenrigsminister har en lang liste af krav, som Iran skal opfylde.

Celebre sexsager ruller gennem den katolske kirke

Pave Frans’ nære medarbejder tiltales for »historiske seksuelle lovovertrædelser.«

Har du talt med din bil i dag? Hvis ikke, så væn dig til det

Nye bilers styringssystem bliver lige så vigtigt som motoren. Sådan melder Mercedes, som har lanceret et nyt styresystem, der virker som på en smartphone.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her