Ulla Terkelsen: Kronprinsfamilien var i sit naturlige element – men den skal kunne favne det hele

Kronprinsen og hans familie skal være i stand til at opretholde en spagat mellem dagene med diademer i håret og medaljer på brystet og så dagene som den forleden i løbesko.

Kommentar: Den politiske hedebølge er over os

Intet under, at en stor del af Shakespeares dramaer er højpolitiske dramaer, når man iagttager den politiske virkelighed omkring os.

Ulla Terkelsen: Min luskede, lidt tyndbenede teori er, at Putin og KGB stod bag optagelsen på Ibiza

Herrens og KGB’s veje er naturligvis uransagelige for os forholdsvist uskyldige og enkle typer. Måske har jeg læst for meget John le Carre. Men uheldigt for Frihedspartiet er det i hvert fald, at den belastende video kom ud netop lige før det europæiske parlamentsvalg.

Ulla Terkelsen: EP-valget kan ses som en slags europæisk sangkonkurrence

Valget kan minde om en sangkonkurrence. Italienske Guiseppe versus tyske Ludwig. Det rigtige ”Melodi Grand Prix”, som det hedder i danske folkemunde, finder også sted den 18. maj. Samme dag som et stormøde i Milano.

Ulla Terkelsen: Socialt praleri er fuldstændig spildt på mig

Fornemmelsen er, at mange, der er flyttet til udlandet, i virkeligheden ikke er flyttet. De er blevet hjemme. De moderne kommunikationsmidler forbinder stadig , som havde flytningen aldrig fundet sted.

I Ukraine har de efter års rædsler og gråd nu valgt at grine

Valgsejren til komikeren Zelenskij til præsident fortæller om ukrainerne, at de har sans for humor på trods af deres grumme skæbne og åbne sind på trods af skuffelsen efter Majdan-oprøret.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.