Kommentar: Jeg beder en bøn for æggemanden

Myndighederne har lukket det lokale marked, og det er ikke godt for hverken de handlende eller dem, der sælger deres varer. Det er et tab for nærheden og en økonomisk katastrofe for dem, der har de små boder.

Ulla Terkelsen: Vi lo, da de sagde, at fremtiden tilhørte kineserne. Er latteren forstummet nu?

Når vi græder over andre, som vi i disse dage græder over italienerne og de frygtelige tab af menneskeliv, så græder vi lidt mindre over os selv. Selvmedlidenhed er den værste af alle dødssynder.

Ulla Terkelsen: Jeg fik lyst til at synge ”I Danmark er jeg født”, da jeg så Mette Frederiksen

Der er masser af dårlige ting at sige om kriser, men det får os også til at rykke tættere sammen, og i bedste fald til at tænke over, hvordan vi lever vores liv. Og så giver det os tilliden til staten tilbage som den institution, der holder om os, når det ser mørkt ud.

Kommentar: Jeg er coronaurolig

For ti år siden var det en islandsk askesky, der lavede ravage i vores hverdag. Men den forsvandt igen. Men coronavirussen gør os utryg – ikke kun fordi meget må aflyses – selv den nye James Bond-film er udskudt – men også fordi vi ikke ved, hvornår det slutter.

Kommentar: Når dæmonerne banker på, forskanser vi os bag mundbind og handsker

Vi bryder os ikke om tanken. Men vi kan ikke styre alle vores dæmoner, heller ikke vandmasserne i Silkeborg eller en virus fra Kina. Det gør os angste for, hvad det hele ender med, og vi lukker ned.

Olga blæste mig omkuld

Den polske forfatter Olga Tokarczuk skriver om sit hjemland, Polen. Det ville jeg læse, for Polen var det første land, jeg rejste til, da jeg flyttede hjemmefra. Og polakkerne har gennemgået en masse dramatiske begivenheder, der har formet dem som folk.

Hvorfor har gamle magtmennesker så svært ved at sige farvel?

Jürgen Klinsmann sagde pludseligt farvel til Hertha Berlin, mens Angela Merkel har betydeligt sværere ved det som forbundskansler. Og det bliver nemt til en træls proces på vej væk, når det er så svært at erkende, at tiden er gået.

Brexit skal bruges til britisk og europæisk nytænkning

I stedet for at surmule videre skal EU gøres så vidunderligt, at ingen af de tilbageblevne får lyst til at forlade festen.

Frygten for virus: Jeg stak halen mellem benene og overvejede at søge medlemskab hos Radikale Venstre

Angsten for coronavirussen kan få folk til at træde alvorligt i fordomsbedet. Og få os til at droppe aftalen på negleklinikken, selv om de ansatte er vietnamesere, ikke kinesere. Men sådan er vi mennesker – vi har hang til generaliseringer.

Drifterne bag antisemitismen døde ikke med Holocaust. Derfor skal vi aldrig glemme historierne fra dengang

Mandag er det 75 år siden, kz-lejren Auschwitz blev befriet og åbnede verdens øjne for Holocausts vanvid. I dag lever den antisemitisme, der førte til jødeudryddelserne stadig, men der ligger et håb i at holde liv i historierne om dem, der overlevede.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.

De kongelige er et syret cirkus, der sætter tidsånden i perspektiv

Hvis tingene skal forblive, som de er, så er forandring nødvendig, hedder det. Det gælder også i kongehusene, som på samme tid er vores fælles familie og en anakronisme. Senest udfoldet med Megxit.

Vi bliver så identitetsløse af at have solgt vores kulturelle sjæl til amerikansk muzak

Amerikansk julemuzak har fortrængt den traditionelle europæiske – og danske, for den sags skyld. Børn og voksne kender ikke længere vore egne julesalmer og kan dårligt synge med på dem. Det er kulturløst.

Premium Tophistorier

Slaget om Baghouz: Det Hvide Hus har erklæret sejr, men kampene mod Islamisk Stat raser stadig

For anden gang i denne uge erklærer Trump-administrationen, at kalifatet er endegyldigt besejret. Men bomber falder stadig.

Trumps tidligere kampagnechef dømt: Sprængfarlig saga om manden med nøglen til "Russiagate" fortsætter

Fængselsstraffen på 47 måneder til Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort undrer eksperter.

Dansk Tour de France-start: Vil den endelige millionregning for cykelfesten forblive en hemmelighed?

Selskabet bag afviklingen af Tour de France-starten i Danmark i 2021 er konstrueret, så det ikke har pligt til at fremlægge regnskaber.