Kommentar: De kongelige er et syret cirkus, der sætter tidsånden i perspektiv

Hvis tingene skal forblive, som de er, så er forandring nødvendig, hedder det. Det gælder også i kongehusene, som på samme tid er vores fælles familie og en anakronisme. Senest udfoldet med Megxit.

Kommentar: Vi bliver så identitetsløse af at have solgt vores kulturelle sjæl til amerikansk muzak

Amerikansk julemuzak har fortrængt den traditionelle europæiske – og danske, for den sags skyld. Børn og voksne kender ikke længere vore egne julesalmer og kan dårligt synge med på dem. Det er kulturløst.

Kommentar: Franskmænd bliver ikke bløde i knæene over Macrons lyst til pomp og pragt

Så strejker de igen i Frankrig. Behovet for reformer som dem, Thatcher kæmpede igennem i Storbritannien i 80'erne, er stort. Og præsident Macrons forkærlighed for storladne ceremonier står i kontrast til den franske hverdag.

Kommentar: Donald, der er snart valg – og mine landsmænd kan ikke rigtig lide dig, så…

Til topmøder er det altid interessant, hvem der taler med hvem. Til Natos topmøde i denne uge var det mindst lige så interessant, hvem der undgik hinanden. Boris Johnson ville i hvert fald ikke for tæt på Trump – der er jo snart valg…

Ulla Terkelsen: Prins Andrew så det ikke komme. Han gravede sin egen grav i tv-interview

Engelske prins Andrew demonstrerede sin monumentale tonedøvhed, da han stillede op til et interview om sit venskab med den rufferidømte Jeffrey Epstein. Det kostede ham til sidst dyrt. Prinsen har nu trukket sig fra sine kongelige forpligtelser.

Jeg kan godt huske, at Irene sang ”Hatikvah”. Jeg glemmer det aldrig – heller ikke nu

Det er ikke jøderne, der vælter ind i Europa, og det er heller ikke jødiske bander, der skyder på hinanden i gaderne. Alligevel lægges de for had – igen. Det er uforståeligt.

Boris, en poltergeist og jokeren er politisk teater, når det er bedst

Der er langt flere excentrikere i britisk politik end herhjemme. Strithårede Boris Johnson ville aldrig gå i det danske politiske landskab, der er befolket af ens udseende mennesker med ens Djøf-holdninger.

Det kan godt være, vi lever i interessante tider. Men det kan også blive … for interessant

Det mest knugende værk på den store kunstbiennale i Venedig er et flygtningeskib, hvor 800 døde, da det sank i Middelhavet. Nu er det hævet og maner til eftertanke.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.

Premium Tophistorier

Slaget om Baghouz: Det Hvide Hus har erklæret sejr, men kampene mod Islamisk Stat raser stadig

For anden gang i denne uge erklærer Trump-administrationen, at kalifatet er endegyldigt besejret. Men bomber falder stadig.

Trumps tidligere kampagnechef dømt: Sprængfarlig saga om manden med nøglen til "Russiagate" fortsætter

Fængselsstraffen på 47 måneder til Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort undrer eksperter.

Dansk Tour de France-start: Vil den endelige millionregning for cykelfesten forblive en hemmelighed?

Selskabet bag afviklingen af Tour de France-starten i Danmark i 2021 er konstrueret, så det ikke har pligt til at fremlægge regnskaber.