Ulla Terkelsen: Chefen måtte komme hjælperen til undsætning

Boris Johnson har rigtig meget at takke sin spindoktor for. Derfor måtte regeringschefen også helt usædvanligt redde sin hjælper, da Dominic Cummings var havnet i en rigtig træls sag, hvor han havde blæst på sin regerings egne coronaregler.

Kommentar: Mange har ventet på en gunstig lejlighed til at smelte Europa mere sammen. Det kan være tiden nu

I begyndelsen af coronakrisen søgte vi mod nationalstatens tryghed. Men nu kan det være, at genopretningen fører til et tættere Europa. Hvis ellers de europæiske stater vil ud på dansegulvet, hvor Tyskland og Frankrig fører an.

Kommentar: Det er først efter sidste akt, at det rigtige drama udspiller sig

Nu, hvor vi er på vej ind i fjerde akt, hvor det hele langsomt falder på plads, begynder det egentlige drama: For hvad sker der, når staten skal slippe den stramme styring af os, og hverdagen vende tilbage?

Kommentar: Coronaens alvor skånede os for sentimentale medløbere til fejringen af krigens afslutning

Coronaens alvor hindrede markeringen af 75-året for freden i Europa i at blive præget af alt for meget sentimentalt medløberi og gjorde ceremonierne ægte.

Kommentar: Endelig lidt lys for enden af tunnellen: Den 11. maj bliver vores befrielsesdag

I Cannes har vi været lukket inde derhjemme og kun haft meget begrænset mulighed for at komme ud. Men nu kan vi se frem til en lidt mere normal hverdag igen. Med maske.

Borgmesteren har sendt masker til os alle. Det skal han have tak for

Engang diskuterede vi fodbold og vejrudsigter. I dag sidder vi og ser coronakrisens tal på tv og analyserer kurver over dødstal.

Briterne opdagede, at de holder mere af Boris, end de anede

Boris Johnsons følelsesmæssige kontakt med folket vil være styrket, når han kommer tilbage. For folket følte for ham, da han blev indlagt på intensiv med coronavirus. De fandt ud af, at de ikke ville undvære ham. Også selv om de ikke var enige med ham politisk.

Ulla Terkelsen: Jeg kan ikke vente med at blive befriet fra det onde af et stykke viscose

Hvordan vil verden se ud, når coronakrisen er ovre? Er det en ny begyndelse? En mere nøjsom. Det ved ingen endnu, men jeg glæder mig til at komme ud på den anden side.

De skæveste af de skæve eksistenser er statister i coronaens absurde teater

Ellers levende Cannes er nærmest blevet en spøgelsesby. Nogle af de få mennesker, man kan møde på de få og korte ture, er byens hjemløse.

Jeg beder en bøn for æggemanden

Myndighederne har lukket det lokale marked, og det er ikke godt for hverken de handlende eller dem, der sælger deres varer. Det er et tab for nærheden og en økonomisk katastrofe for dem, der har de små boder.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.

Ulla Terkelsen: Vi lo, da de sagde, at fremtiden tilhørte kineserne. Er latteren forstummet nu?

Når vi græder over andre, som vi i disse dage græder over italienerne og de frygtelige tab af menneskeliv, så græder vi lidt mindre over os selv. Selvmedlidenhed er den værste af alle dødssynder.

Ulla Terkelsen: Jeg fik lyst til at synge ”I Danmark er jeg født”, da jeg så Mette Frederiksen

Der er masser af dårlige ting at sige om kriser, men det får os også til at rykke tættere sammen, og i bedste fald til at tænke over, hvordan vi lever vores liv. Og så giver det os tilliden til staten tilbage som den institution, der holder om os, når det ser mørkt ud.

Jeg er coronaurolig

For ti år siden var det en islandsk askesky, der lavede ravage i vores hverdag. Men den forsvandt igen. Men coronavirussen gør os utryg – ikke kun fordi meget må aflyses – selv den nye James Bond-film er udskudt – men også fordi vi ikke ved, hvornår det slutter.

Premium Tophistorier

Slaget om Baghouz: Det Hvide Hus har erklæret sejr, men kampene mod Islamisk Stat raser stadig

For anden gang i denne uge erklærer Trump-administrationen, at kalifatet er endegyldigt besejret. Men bomber falder stadig.

Trumps tidligere kampagnechef dømt: Sprængfarlig saga om manden med nøglen til "Russiagate" fortsætter

Fængselsstraffen på 47 måneder til Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort undrer eksperter.

Dansk Tour de France-start: Vil den endelige millionregning for cykelfesten forblive en hemmelighed?

Selskabet bag afviklingen af Tour de France-starten i Danmark i 2021 er konstrueret, så det ikke har pligt til at fremlægge regnskaber.