Ulla Terkelsen: Namedropping er et meget irriterende fænomen

Hvis en person siger: ”Jeg spiste i øvrigt middag med Lars forleden, og han sagde, at …”, så bliver vi desorienterede. Er det Løkke, Dyne-Larsen eller von Trier?

Ulla Terkelsen: Det gjorde mig så vred at blive kaldt tysker

Jeg har aldrig været tyskerfjendtlig. Tværtimod. Alligevel blev jeg så sur, hver gang nogen troede, jeg var tysker. Det er dog gået over nu.

Ulla Terkelsen: Et antisemitisk spøgelse går gennem Europa

Antisemitismen florerer igen i Europa. Skønt der slet ikke er nær så mange europæiske jøder som i gamle dage.

Kommentar: Populister i alle lande, forener Eder

At populister forsøger at forene sig henover landegrænser, som det sker i Italien og Frankrig, er vel egentlig ganske forståeligt, især forud for et EP-valg.

Ulla Terkelsen: Man forstår jo godt prinsens trang til selv at sætte foden på speederen af og til

En højrøstet national debat om alder og kørekort brød ud i Storbritannien pga. dronningens 97-årige mands færdselsuheld. Har du ikke fulgt med? Så skal jeg give dig en gennemgang her.

Ulla Terkelsen: Afghanerne skulle hjælpes til at blive ligesom os. Desværre var de ikke særligt modtagelige

Jeg tænker tit på Reza i Kabul. Krigen har bølget i 40 år, men os fra det troløse mediecirkus er draget videre, og vi beskæftiger os næsten ikke med Afghanistan mere.

Ulla Terkelsen: Så forskellige er italienerne og franskmændene

Hvor Emmanuel Macron gerne vil opfattes som et talende bolværk imod europæisk populisme, opfatter italienerne ham tværtimod som det modsatte.

Kvinden, der gik forrest for at fortælle om krigens gru og dens ofre

En ny bog fortæller om krigskorrespondenten Marie Calvin, der som en af de første kvinder berettede fra krigszoner. Hendes dristighed og stil gjorde hende sagnomspunden.

Kvinden med mere end ni liv

Theresa May er ikke en del af krænkelseskulturen. Hun knokler ukrænket videre med det umulige projekt, som det er at tilfredsstille alle parter i det labyrintiske, sammenfiltrede EU-drama.

Ulla Terkelsen: Jeg måtte nynne ”On The Road Again” for at redde min sjæl og føle luft under vingerne

Det er sikkert helt fint med alle de EU-bygninger og institutioner. Naturligvis. Fred i vor tid! Det er bare ikke en verden, jeg føler mig specielt vel til rette i. For mange djøf'ere og for få banjospillere.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her