Ulla Terkelsen: EP-valget kan ses som en slags europæisk sangkonkurrence

Valget kan minde om en sangkonkurrence. Italienske Guiseppe versus tyske Ludwig. Det rigtige ”Melodi Grand Prix”, som det hedder i danske folkemunde, finder også sted den 18. maj. Samme dag som et stormøde i Milano.

Ulla Terkelsen: Socialt praleri er fuldstændig spildt på mig

Fornemmelsen er, at mange, der er flyttet til udlandet, i virkeligheden ikke er flyttet. De er blevet hjemme. De moderne kommunikationsmidler forbinder stadig , som havde flytningen aldrig fundet sted.

Kommentar: I Ukraine har de efter års rædsler og gråd nu valgt at grine

Valgsejren til komikeren Zelenskij til præsident fortæller om ukrainerne, at de har sans for humor på trods af deres grumme skæbne og åbne sind på trods af skuffelsen efter Majdan-oprøret.

Ulla Terkelsen: Råbet ”ordaaarrrh” er blevet verdensberømt

Debatformen i britisk politik med ophidselse, vittigheder, halsbrækkende melodrama og absurditet har været fængslende.

Ulla Terkelsen: Måske har de besværlige briter gjort det europæiske projekt en stor tjeneste

Det er nemmere for EU-familien uden en slægtning, der konstant sætter en kæp i hjulet, fremfor at bevare slægtningen i flokken som en upålidelig trojansk hest med modstand imod det store projekt inde i bugen.

Ulla Terkelsen: Jeg har aldrig forstået, hvorfor nogen er kritiske over for religiøse hovedbeklædninger

Hvis alle mennesker blot rettede sig efter den slags regler, man har i lufthavnens bederum, så ville der være fred i verden, og vi ville kunne færdes frit.

Ulla Terkelsen: Underholdningsværdien i den britiske brexit-saga er meget høj

For tiden udspiller der sig et poltergejstagtigt og surrealistisk drama i europæisk politik.

Ulla Terkelsen: Namedropping er et meget irriterende fænomen

Hvis en person siger: ”Jeg spiste i øvrigt middag med Lars forleden, og han sagde, at …”, så bliver vi desorienterede. Er det Løkke, Dyne-Larsen eller von Trier?

Ulla Terkelsen: Det gjorde mig så vred at blive kaldt tysker

Jeg har aldrig været tyskerfjendtlig. Tværtimod. Alligevel blev jeg så sur, hver gang nogen troede, jeg var tysker. Det er dog gået over nu.

Ulla Terkelsens verden

Ulla Terkelsen (f. 1944) har været korrespondent i årtier og er kendt for sin store viden og gennemslagskraft på skærmen. I sin klumme i Jyllands-Posten skriver hun om den verden, vi lever i.