Kommentar: Er der ikke grænser for, hvor meget velfærdsstat et samfund kan magte?

Alle kan vel være enige om, at en vis velfærdsstat er et gode, som sikkerhedsnet for de svagere. Deraf følger ikke, at mere velfærdsstat er meget bedre.

Kommentar: Mette Frederiksen kommer til at sælge ud, stump for stump

Hvis det går som venstrefløjen drømmer om i disse dage, vil politikken i Danmark de næste år blive som politikken i Københavns Kommune, hvor venstrefløjen hersker: en endeløs Tivoli-tur.

Kommentar: Det er ubehageligt at se på, hvordan partilederne bliver behandlet som en børnehave på udflugt

Der hersker en mangel på respekt for de folkevalgte, som bliver til en mangel på selvrespekt i befolkningen. Det er jo os, der har valgt dem.

En SV-regering eller kaos? En SV-regering er mere sandsynlig, end det har været længe

S og V vil nok ikke umiddelbart gå i regering sammen, men et fremtidigt formaliseret SV-samarbejde er under alle omstændigheder en nøgle til stabilitet.

Vil den rette Knud Romer rejse sig?

Er det ham, der ser sig som globaliseret elite uden relation til fladpandede danskere i øvrigt, eller mon ham, der mener, at vi danskere er så ens og sammenhængende?

Taarnet

Henrik Jensen er historiker og forfatter til en række debatskabende bøger som ”Ofrets århundrede” og ”Det faderløse samfund”.

Han er en velgørende karsk samfundsdebattør helt i sin egen stil, der ofte med effekt taler den etablerede mening midt imod i eksistentielle spørgsmål.