Hvis humaniora visner helt bort: Danmark bliver dummere

Vi skal styrke humaniora af kulturelle grunde. Det kræver en omprioritering af området i retning af de klassiske dyder: kulturarv og sprogfærdigheder.

Kommentar: Klimaangst æder sjæle op. Især svage sjæle

Hvorfor nøjes med at blive urolig, når man kan gå helt i panik?

Kommentar: Stop al vrøvlet om mere demokrati i EU

Hvorfor skulle EU blive mere demokratisk? EU er bare en forretning, og det er bedst sådan. Demokratiet er ret solidt forankret i nationalstaterne.

Kommentar: Må danske studerende nu sælge sig som forsøgsdyr til laboratorier?

Det er ikke spor godt, hvis man allerede har alt, når man er ung. Hvad er der så at se frem til, når man bliver ældre? Alderdommen?

Kommentar: Er der ikke grænser for, hvor meget velfærdsstat et samfund kan magte?

Alle kan vel være enige om, at en vis velfærdsstat er et gode, som sikkerhedsnet for de svagere. Deraf følger ikke, at mere velfærdsstat er meget bedre.

Mette Frederiksen kommer til at sælge ud, stump for stump

Hvis det går som venstrefløjen drømmer om i disse dage, vil politikken i Danmark de næste år blive som politikken i Københavns Kommune, hvor venstrefløjen hersker: en endeløs Tivoli-tur.

Kommentar: Det er ubehageligt at se på, hvordan partilederne bliver behandlet som en børnehave på udflugt

Der hersker en mangel på respekt for de folkevalgte, som bliver til en mangel på selvrespekt i befolkningen. Det er jo os, der har valgt dem.

Taarnet

Henrik Jensen er historiker og forfatter til en række debatskabende bøger som ”Ofrets århundrede” og ”Det faderløse samfund”.

Han er en velgørende karsk samfundsdebattør helt i sin egen stil, der ofte med effekt taler den etablerede mening midt imod i eksistentielle spørgsmål.