Hvordan får vi ordentligheden tilbage? Demokrati er ikke en maskine, som bare kører af sig selv

Det er endnu ikke lykkedes at skabe demokrati udenfor nationalstaten.​

Livstidsdømte mordere som Lundin og Peter Madsen har kvindebesøg i fængslet: Det er en hån mod ofrenes efterladte og landets borgere

Spørgsmålet bærer svaret i sig. Det er vel ikke kun ofrenes efterladtes retsfølelse, der her forhånes. Husk lige, at kriminalforsorgen, det er også os – landets borgere.

Kommentar: Fra Det Radikale Venstre til Den Radikale Midte?

Martin Lidegaard opfordrer os alle sammen til at mødes i midten. Men Det Radikale Venstre er med sin eftergivenhed i indvandringsspørgsmålet ikke længere i nærheden af midten i dansk politik.

Jamen så fat det dog, EU: De nationale identiteter eksisterer og går ikke væk

Det gælder for EU om at tage Viktor Orbán og tidens andre ”populistiske” signaler alvorligt og demokratisere, demokratisere – lukke de ydre grænser og demokratisere.

Man kan ikke bygge en national identitet på mangfoldighed

Vi må fremme den fælles nationale kultur, og vi må anvende politiske strategier til dette formål, at assimilere alle tilkomne til denne identitet.

Islændingene – så få, så pæne og langt væk – kæmper mod den globale fascisme

Havde det ikke været for den danske flåde, var Island utvivlsomt gledet ind i det britiske imperium, og så havde der ikke været meget tilbage af den islandske egenart.

Taarnet

Henrik Jensen er historiker og forfatter til en række debatskabende bøger som ”Ofrets århundrede” og ”Det faderløse samfund”.

Han er en velgørende karsk samfundsdebattør helt i sin egen stil, der ofte med effekt taler den etablerede mening midt imod i eksistentielle spørgsmål.

Premium Tophistorier

Familie på landet har droppet benzin og diesel: Det hele klares med el og hybrid - og så er der en uventet kæmpefordel

På få år er ikke mindst unge familier skifter til hybrid- og elbiler. Familien Wien fra Nesodden lidt uden for Oslo kommer aldrig mere til at købe en benzin- eller dieselbil.

Kvinden, som ingen misunder: Hvordan klarer Theresa May det hele?

En stiv whisky og en opvækst i en præstefamilie er noget af det, der har fået May gennem de seneste dages krise – som hun ikke selv er uden skyld i.

Efter tre års efterforskning: Politiet kan ikke knække ekstremt brutal og lukket mafia

Den armenske mafia i Tyskland går for at være usædvanlig brutal, men politiet kan ikke trænge ind i det rå miljø, der trækker tråde ind i boksemiljøet.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her