Kommentar: Vi er en nation af funktionærer

Selv om vi er gode til at finde på, er Danmark bare ikke en iværksætternation. Når væksten indfinder sig, flytter mange virksomheder væk fra Danmark.

Derfor skal du ikke læse en ph.d.: Vi er ved at uddanne en overuddannet underklasse

Dygtige hjerner har aldrig været billigere, og i stedet for at uddanne endnu flere akademikere er der i højere grad brug for arbejdskraft med praktisk erfaring.

Begrænsningens kunst gør dig skarp: Du bliver skarpere, når du er tvunget til at vælge

Vi vil gerne have et liv, hvor vi ikke mangler noget. Men det gør os skarpere, når vi er nødt til at vælge.

Kommentar: Hvis du er pessimist, er der bare nogle ting, du ikke får glæde af

Frygtsomme tanker kan simpelthen æde én op. Jeg omgiver mig bevidst med optimister. Eftersom du bliver som dem, du omgiver dig med, er det ikke ligegyldigt, hvem du lader dig mentalt “smitte af”.

Vi har givet vores søn muligheden for at blive den bedste til Fortnite: Hans mål er at få stipendium til verdens førende universiteter

Vi gav ham en rigtig gamer-pc og alt det andet udstyr, som professionelle bruger. Skal han spille, kan han lige så godt gøre sig umage og have et mål med det.

De fleste af os knækker faktisk af det: Det er noget sludder, at modgang gør os stærkere

I USA måles udfordrede børn med modgangspoint, der kan sikre, at de også får en chance i livet.

Kommentar: Tidlig pension? Gør noget ved vores mentale helbred i stedet

Diskussionen om tidlig pension mangler en dimension.

Straight talk

Soulaima Gourani har været ansat i it-industrien (herunder HP, Microsoft, Maersk Data) siden slutningen af 90’erne og frem til 2007. Siden har hun arbejdet som bestyrelsesmedlem, foredragsholder og rådgiver for en lang række virksomheder, herunder globale it-virksomheder om trends og tendenser, forbrugere, salg og service. Hun er særligt optaget af, hvem vi skal leve af i fremtiden. Hun driver sine fire virksomheder fra Palo Alto, Californien, hvor hun bor med sin familie.