Stop med idiotisk at hylde digitaliseringen: Kig i stedet på den absolut grænseoverskridende dataindsamling

Det skal være borgeren, der afgør, om der afgives samtykke til, at dennes data må benyttes, i hvilket omfang og med præcist hvilket formål.

Kommentar: Niko Grünfeld giver danskerne en 130.000-kroners lektie i dansk velfærdslogik

Vi er bundet til et system, der forvalter andre menneskers penge på sig selv og på andre, uden at nogen forventes at tage et personligt ansvar for den forvaltning.

#WordsMatter: Medierne kaster stjernestøv over bandekriminalitet

De er bare kriminelle og ville være latterlige, hvis der da var noget ved mord og hård kriminalitet, der var værd at grine ad.

Kommentar: Den politiske elite i Sverige ser ikke bjælken i eget øje

Svenskerne vogter mere nidkært over deres idé om Sverige end over landet.

Kommentar: De digitale skærme er slet ikke så farlige

Smartphones gør os ikke mindre sociale og mere overfladiske.

Mellem stat og stue

Camilla-Dorthea Bundgaard (f. 1982) er cand.ling.merc., stud.theol. og ekstern lektor. Hun beskæftiger sig med livet, som det udspiller sig mellem stat og stue og har debatteret flittigt i de etablerede medier siden 2010. Især er hun optaget af det moderne liv, velfærdsstatens tragik, åndslivet, køn og ligestilling. Generelt er hun uimponeret af tiden, vi lever i, men optimistisk på fremtidens vegne.

Premium Tophistorier

En morderisk barnepige gjorde hende til præsidentens særlige rådgiver

Efter blot to romaner var Leïla Slimani en litterær superstjerne med så stærk en stemme, at Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, hyrede hende til sit diplomati for at fremme fransk litteratur og sprog. Jyllands-Posten har mødt den fransk-marokkanske Goncourt-vinder.

Musen startede det hele: Men Mickey og Minnie er nu kun kransekagefigurer, mens andre har taget over

Minnie Too! Mickey Mouses 90-års fødselsdag fejres i dag over hele verden. Men hvad med hans udkårne? Hun er født samme dag, og uden hende havde Mickey ikke været den samme.

Solceller skal give ny energi til bilerne

Kia-Hyundai satser stort på indbyggede solceller, som skal give mere energi til bilerne. Ekspert mener dog, at effekt af solceller er forholdsvis beskeden.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her