Kommentar: Hvad gør man, når den bedre halvdel MÅ have en have, og man ikke har den fjerneste lyst til at blive villaejer?

Hvad gør man, når den bedre halvdel MÅ have en have, men man ikke har den fjerneste lyst til at blive villaejer? Det fandt jeg heldigvis ud af denne sommer.

Kommentar: Som datter var jeg ustoppelig og helt ualmindeligt irriterende for kommunen

Det kræver stærke, insisterende børn at blive gammel. Tænk, hvis man ikke har en nævenyttig datter, der ringer til visitatoren hver morgen og græder og plager i telefonen.

Et moderne liv: »Jeg har famlet mig frem til den evige rodløshed«

Det er en forbandelse af et livsvilkår, at jeg har så mange muligheder, at jeg i princippet kan gøre hvad som helst, jeg ønsker med mit liv og med mit arbejde. Et overdrevet privilegium og en uforståelig forkælelse.

Hov, glemte at holde ferie: »Jeg er i tvivl om, hvordan det gik til, at jeg fik planlagt min sommer så dårligt«

Da der stod april og maj på kalenderen, glædede jeg mig til sommerens lange grillaftener, feriestemning og fester, men så skete ”juni-juli-august”. Og jeg har stadig ikke holdt ferie. Jeg er selvstændig, så hvis skyld er det?

»Nogle gange har jeg været så uforskammet stresset, at jeg bliver helt flov over at tænke på det. Undskyld.«

Ja ja, så kører hjulet igen, og man skal igen plages med den der manglede work-life-balance, fordi der altid lige er noget, man skal nå på pinden. Hvis det bliver for heftigt med ubalancen så brug din sunde fantasi.

Den sommer, jeg fik nok af turister: Giv mig hverdagen, den rolige rytme og muligheden for at møde de mennesker, som er en del af den

En togtur gennem Europa er en enestående oplevelse. Uden for sæsonen kan man tilmed blive klogere på europæerne

Næsten 40 år: Der er kommet utroligt mange børn til, men nu er det slut

Det er slut med at have gården fuld af barnevogne, sutteflasker og mos i forskellige afskygninger til fødselsdage. Jeg skal ikke have flere børn, og det er lige dele vidunderligt og vemodigt.

Sandhedens time: »Vi er i god tid. 21 minutter. 11 minutter. 6 minutter. 2 minutter. Hjertet hamrer. Så blev det min tur«

Tid skal leves, men tid bliver let til ventetid, når man er syg. Men efter 17 torturdage går turen til Aarhus Universitetshospital, hvor skæbnen efter en brystkræftoperation bliver afgjort. Bliver den rød eller sort i livets roulette?

Søndagstanker: Hvor mange venner kan en større primat som du egentlig have? Færre end du tror ...

Fritiden svinder i 30'erne, og det gør antallet af venner også. Derfor skal stammen vandes med store mængder fadøl minimum en gang om året, og derfor skal ingen hustruer få lov at spolere femkløverets årlige udflugt.

Søndagstanker

Søndagstanker er en klumme om hverdagen og livet på godt og ondt. Søndagstanker skrives på skift at Jyllands-Postens klummeskribenter.

Har du svært ved at holde fri: Jeg fik en knytnæve i maven af en chartergæst, der bare ikke kunne få spændingen ned

Sommerferien er over os. Og så skal der slappes af. Problemet er bare, at vi er rigtig mange, som har mistet evnen til at slippe hverdagens (og især arbejdets) udfordringer.

Ulempen ved sladder: Den holder sig sjældent helt til fakta

Der findes både god og dårlig sladder i små byer, og heldigvis er det meste ganske harmløst og næsten humoristisk.

Jeg er ikke længere sikker på, at et voksent menneske ser latterligt ud på elløbehjul

Fjollede elløbehjul er ved at blive mainstream på Københavns cykelstier, og selv om kulturjournalist Rasmus Romulus Palludan ikke først så sig selv som typen, der bemander disse fartøjer, så mundede hans weekend ud i en eldreven romance.

»Jeg er her stadig. Det er brysterne også. Nu er jeg opereret for brystkræft«

En rutinemæssig mammografi gjorde mit liv helt papirtyndt og ukontrollerbart, og jeg har stadig hverken genvundet kontrollen eller sat jahatten tilbage på hovedet.