Kommentar: Ulempen ved sladder: Den holder sig sjældent helt til fakta

Der findes både god og dårlig sladder i små byer, og heldigvis er det meste ganske harmløst og næsten humoristisk.

Kommentar: Jeg er ikke længere sikker på, at et voksent menneske ser latterligt ud på elløbehjul

Fjollede elløbehjul er ved at blive mainstream på Københavns cykelstier, og selv om kulturjournalist Rasmus Romulus Palludan ikke først så sig selv som typen, der bemander disse fartøjer, så mundede hans weekend ud i en eldreven romance.

Kommentar: »Jeg er her stadig. Det er brysterne også. Nu er jeg opereret for brystkræft«

En rutinemæssig mammografi gjorde mit liv helt papirtyndt og ukontrollerbart, og jeg har stadig hverken genvundet kontrollen eller sat jahatten tilbage på hovedet.

Kommentar: »Jeg kan nærmest fornemme, hvordan lusene hovent ler af mig«

Lusene er kommet. For bestandigt tilsyneladende. Og jeg kan intet gøre for at komme af med dem.

16.000 kan ikke tage fejl: Danskerne sover ude som aldrig før

Sommersoveværelset ligger i haven, og vi er ikke alene. Rundt om i Danmark snorkes der fra havens nye shelter.

»Jeg sagde ordene højt, vredt og bistert gennem mine sammenbidte tænder: Kom ind i kampen«

I måneder, måske i halve år, har jeg været ukendt for mig selv, vag og blævrende, uden skygge. Men nu er jeg over en slags kant, som jeg længe har været under, som jeg har gemt mig nedenunder, og jeg ser, endelig ser jeg.

Velkommen i kræft-klubben: »Så følger en masse ord, som jeg kun hører halvt. Kræftsyg. Patient. Kemo. Stråling«

Mine tårer løber, og lægen rækker mig en serviet. Det har han prøvet før. Så tager han en biopsi, og jeg spørger med lillepige-stemme, om der er håb i den biopsi? Det er der ikke.

Single ved Vesterhavet: »Jamen, er du ikke bange for at dø alene?«

Jeg har droppet byen og er flyttet på landet. Det har jeg ikke mødt så meget forundring over mest anerkendelse og nogle gange noget, der minder om en lille smule misundelse. Men at jeg har gjort det alene – dét er for underligt.

T-shirt og cowboybukser med huller: »Jeg er nok en af de der bonderøve, som modepolitiet burde anholde«

Den danske fotomodel Helena Christensen blev skældt huden fuld af en “modeekspert“, fordi hun i en alder 50 år havde taget et sort blondekorset på. Hun ligner en bordelmutter i en provinsby, lød det.

Søndagstanker

Søndagstanker er en klumme om hverdagen og livet på godt og ondt. Søndagstanker skrives på skift at Jyllands-Postens klummeskribenter.

Månelanding og Bigfoot: Mine børn lærer tvivlsomme sandheder i klasseværelserne. Skal jeg grine eller græde?

Min datters lærer synes, at der er noget uldent ved månelandingen, og min søns ditto har hørt, at der er nogen, der synes, at bestemte kolossale fodspor mest sandsynligt tilhører Bigfoot. Men burde jeg ikke kunne forvente, at den slags ikke trænger sig ind i undervisningen?

Handymanden fik en legeplads: Haven blev en byggeplads, og et skur er blevet til mange

Åh, at være gift med en handymand. Håndværkertypen, for hvem ingen opgave er for stor, og som har sin helt egen idé om, hvad der skal bygges hvornår og hvordan.

Kulturjournalist overvejer navneforandring: »Hej, du taler med Rasmus Palludan fra Jyllands-Posten … ikke ham fra Stram Kurs«

Jyllands-Postens kulturjournalist, Rasmus Palludan, deler – et ”l” i efternavnet fraregnet – navn med stifteren af Stram Kurs. Og livet med en forhadt dobbeltgænger har fået ham til at overveje navneforandring.