Øv for januar: Det er skumringen, der er værst. Det er ligesom koncentratet af ubehaget

At leve i Danmark i januar er som at falde ned i et dybt, mørkt hul. Men kan øjnene vænnes til at se uden lys i tunnellen?

Kommentar: Mormor kravlede mellem kvindernes ben og snuppede bukserne

Udsalg var en fest, og mormor skyede ingen midler for at nedlægge byttet.

Søndagstanker: Vi er bare almindelige fædre med op- og nedture, hængemaver, truende ejendomsskatter og mindreværd

Rigtigt mange mænd har et stort faderkompleks, der forfølger dem gennem livet. De føler ikke, at deres far gav dem den anerkendelse, som de havde brug for.

Kommentar: »Jeg er ikke på barrikaderne eller ude efter nogen. Men rør blot ikke ved min gamle jul«

Julen er retoucheret bort i det store svenske varemekka. Fire bloklys med tallene 1-4 hedder ”Vinterfest Bloklys”. Det hele hedder ”Vinterfest”.

»To sekunder,« skrev jeg til min ven. »Der er lige jordskælv«

Jorden rystede under Balkan. Heroppe fra anden sal var der vel otte meter ned, og hvis huset styrtede sammen, ville jeg falde langt og dø under brokkerne.

Hvor’ du fra? Jeg’ fra Varde

Her kommer en erkendelse: Jeg har hjemve, selv når jeg er hjemme. For sandheden er, at jeg længes efter en by, hvor jeg ikke har boet i 23 år.

Midt om natten plinger apparaterne med en besked om, at Kevin Magnussen er blevet nummer 11 i et Formel 1-grandprix

Det bimler og bamler, når jeg er i nærheden. For at tæmme den galoperende digitale stressfaktor har jeg investeret 109 kr. i en mobiltelefon med klap og et taletidskort.

»Jeg kæmper for ikke at overgive mig til korpset af grå hjelme«

Ryggen ville gøre Gardin-Lis misundelig, og knæene har fået puder, der lever deres eget liv. Og så er der livmoderen, der stolt har huset tre smukke børn. Den er nu et håndværkertilbud af en tom, gammel patriciervilla, der hænger lidt i hængslerne.

Nekrolog over glemslen

Jeg glemmer tit, præcis hvilken dag min far døde. Men jeg glemmer aldrig den 5. november. Det er min “9. april“, min “11. september“, det er den dag, hvorefter intet igen blev det samme.

Søndagstanker

Søndagstanker er en klumme om hverdagen og livet på godt og ondt. Søndagstanker skrives på skift at Jyllands-Postens klummeskribenter.

»Det er min største drøm i livet at blive en glad gammel mand«

Det er min soleklare erfaring, at enten bliver mennesker umådeligt glade, når de bliver gamle, eller også bliver de knotne. Der er kun de to veje. Aldrig møder jeg en gammel, der er midtimellem.

Når du først har boet her en vinter …

… og du stadig kan lide at være her, bliver du hængende. Vinteren er den store test ved Vestkysten – den er mørk, turisterne er væk, og vestenvinden er ekstra kold. Men når man har vænnet sig til vinden, er den svær at undvære.

Premium Tophistorier

Slaget om Baghouz: Det Hvide Hus har erklæret sejr, men kampene mod Islamisk Stat raser stadig

For anden gang i denne uge erklærer Trump-administrationen, at kalifatet er endegyldigt besejret. Men bomber falder stadig.

Trumps tidligere kampagnechef dømt: Sprængfarlig saga om manden med nøglen til "Russiagate" fortsætter

Fængselsstraffen på 47 måneder til Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort undrer eksperter.

Dansk Tour de France-start: Vil den endelige millionregning for cykelfesten forblive en hemmelighed?

Selskabet bag afviklingen af Tour de France-starten i Danmark i 2021 er konstrueret, så det ikke har pligt til at fremlægge regnskaber.