Kommentar: Meget taler for, at brexit-krisen følges op af en krise om Italien

La Dolce Vita for andre folks penge mod det hårde slid i dit ansigts sved. Italiens gældskrise handler ikke kun om penge.

Kommentar: Har socialdemokratismen ligefrem sejret sig ihjel?

Noget må ske. Mange af de socialdemokratiske partier i Europa risikerer ellers at blive reduceret til rene kustoder for deres egen glorværdige historie.

Kommentar: Nyt højreparti kortslutter 70 års fælles politisk strategi i Tyskland

Hvordan skal det nye tyske højreparti AfD tackles? De første borgerlige har meldt sig med krav om at lukke det ind i varmen.

Kommentar: Ondskaben banaliseres, når nazismestemplet sidder så løst

Fremmedfjendsk og racistisk – men også nazistisk? Den historiske nazisme normaliseres, hvis »nazist« bliver et almindeligt skældsord.

De svenske partier har tacklet Sverigedemokraterne helt forkert. De skal slides ned

De nye højrenationale partier lader sig ikke dæmonisere væk. De er her, og de må tages med i regnestykket.

I København og Paris var 68-oprørerne ret ligeglade med, hvad der foregik i Prags gader

Det egentlige oprør i 1968 fandt sted i Tjekkoslovakiet for 50 år siden. Men det interesserede oprørerne i Paris og København uendeligt lidt.

Set udefra

Jørn Mikkelsen er i dag sikkerhedspolitisk korrespondent og klummeskribent. Jørn Mikkelsen var i 14 år en del af Jyllands-Postens chefredaktion. Fra 2008-2016 var hans ansvarshavende chefredaktør. Jørn Mikkelsen har  tidligere været korrespondent i Tyskland for både Berlingske og Jyllands-Posten. I 1996-1997 var han JP’s udlandsredaktør, inden han blev udnævnt til ledende redaktionschef.

Premium Tophistorier

Anmeldelser: Vinene fra Madrid er lette, elegante, uanstrengte

Vinene fra den spanske hovedstad er lette, elegante, uanstrengte – og de bedste er i absolut verdensklasse.

Berlin bærer sin historie som arkitektoniske ar og smykker

Byens dramatiske fortid er spejlet i de arkitektoniske lag, byen er gjort af. Østtyske skatte pudses af og revitaliseres, mens det diskuteres om man må elske noget, der er opført under nazismens æstetik.

Spørg om penge: Hvad skal man være særligt opmærksom, når man vil sælge fast ejendom til børn, børnebørn eller arvinger?

Landsskatteretten har med to afgørelser offentliggjort den 7. november 2018 på ny taget stilling til +/- 15 pct.-reglen i forbindelse med en gaveoverdragelse af fast ejendom indenfor den nærmeste familie. Med afgørelserne har Landsskatteretten sendt et klart signal om, at +/- 15 pct.-reglen på gaveområdet fortsat står som et meget klart udgangspunkt for værdiansættelsen.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her