Kommentar: Politik bygger i høj grad på venskaber og fjendskaber

Alternativets nye politiske ordfører, Torsten Geil, får brug for sin uddannelse som kaospilot, når han skal forsøge at bygge bro over de interne fjendskaber.

Kommentar: Der skal andet end uforpligtende skolestrejker til for at afløse partierne

Engang var partierne samfundets drivkraft. I dag er det, som om kraften er væk – medlemmerne er i hvert fald. Men hvad kommer der efter partierne?

Kommentar: Mediegiganterne er muligvis nogle lorte, men lort kan også være gødning for nye afgrøder

Vi har brug for Danmarks Radio – hvis institutionen formår at levere godt indhold og ikke bare true sig til flere penge.

Kommentar: Den lille magt er nogle gange den største

Magt er også noget, der kan forandre stort i et lille samfund. Og politikerne skal ikke se lokale initiativer som trusler, men som en gave.

Kommentar: Kære nationalkonservative. Gud, konge og fædreland er ikke jeres. Det er vores

Truslerne mod fællesskabet kommer også fra os selv, og det er for primitivt at skubbe ansvaret for splittelsen over på andre.

Det er på tide at begynde forfra: Kære skat, vi må skilles

Politikere fra alle fløje har på et eller andet tidspunkt ydet deres bidrag til, at det nuværende skattesystem er i ruiner. Derfor er det svært at gøre det eneste rigtige: begynde helt forfra.

Mennesker og magt

Mette Bock (f. 1957), tidl. minister, chefredaktør og direktør. Uddannet i filosofi og statskundskab. Skriver om store og små begivenheder, der fortæller om menneskers forhold til magt. Og om magtens konsekvenser for mennesker. Mette Bock bor i Horsens.

Premium Tophistorier

Slaget om Baghouz: Det Hvide Hus har erklæret sejr, men kampene mod Islamisk Stat raser stadig

For anden gang i denne uge erklærer Trump-administrationen, at kalifatet er endegyldigt besejret. Men bomber falder stadig.

Trumps tidligere kampagnechef dømt: Sprængfarlig saga om manden med nøglen til "Russiagate" fortsætter

Fængselsstraffen på 47 måneder til Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort undrer eksperter.

Dansk Tour de France-start: Vil den endelige millionregning for cykelfesten forblive en hemmelighed?

Selskabet bag afviklingen af Tour de France-starten i Danmark i 2021 er konstrueret, så det ikke har pligt til at fremlægge regnskaber.