Kommentar: Italienerne betalte for at komme med i euroen, vil de også betale for at komme ud igen?

Italienerne måtte hoste op med en ekstra skat for at gøre statskassen solid nok til at få adgang til EU’s fælles mønt. Nu står de igen ved en skillevej, og spørgsmålet er, om de vil betale prisen for at være sig selv.

Trump vil »fikse det«, hvis han taber flertallet: Det gode spørgsmål er: hvordan?

Midtvejsvalget i USA kan sætte nye standarder. Og det gælder ikke kun Trumps.

Kommentar: Europas frække fætre og kusiner trækker Europas konservative familie mod højre

Det gamle tyske dilemma, om at der ikke må være noget til højre for CSU, udkrystalliseres for fuld udblæsning på europæisk plan. Hvad skal det store konservative parti stille op med populisterne?

Kommentar: Europa og Vesten var i værdikamp med omverdenen - nu er det tæt på borgerkrig

FN’s generalforsamling er en skueplads for verdens tilstand. For år siden tabte Vesten flyvehøjde, nu flyver Vesten end ikke i flok.

Populister løb panden mod en mur – foreløbig står der 1-0 til muren

Italiens indenrigsminister, Matteo Salvini, lovede at føre kampen helt ind i hjertet af Paris, Berlin og Bruxelles. Nu er han i gang med at trække blank og har i stedet vendt skytset mod regeringspartneren.

International

Jette Elbæk Maressa er Jyllands-Postens internationale korrespondent.

Hun er født i 1960 og kom til Jyllands-Posten i 1998 og har tidligere været leder af den politiske redaktion, udlandsredaktør og debatredaktør.

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole med suppleringsuddannelse i Europastudier fra Aarhus Universitet.

Synspunkter og holdninger i klummen er hendes egne.

Premium Tophistorier

Mærsk og IBM's digitale storhedsdrøm smuldrer

Mærsk og IBM havde håbet, at de kunne samle verdens globale logistikkæde på én fælles platform. Men op til lanceringen ser drømmen ud til at visne.

Erhvervsejendomme: Store prisstigninger på leje af industrilokaler

Akut mangel på industrilokaler har presset lejepriserne markant i vejret. Interessen for at bygge nyt er dog svagt stigende, og især et stort behov for centralt placerede logistikejendomme kan være med til at øge investorernes interesse.

Mathias har succes i Nice, men drømmer om en restaurant i København

Den 29-årige Mathias Silberbauer har sammen med en fransk partner skabt en gastronomisk bistro i Nice, der på kort tid er blevet anerkendt og har vundet en pris. Den skal tjene som springbræt til en fiskerestaurant i Danmark.

JP

Danskerne i pensionsvildrede: Kun hver 8. kender sin folkepensionsalder

De sidste mange års mange ændringer af pensionssystemet og de næste års stigninger i pensionsalderen har fået mange til at miste overblikket over pensionerne.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her