Kommentar: Den private ejendomsret: Nu lidt mindre krænkelig

Der er grund til at rose de nye fremskridt ift. ekspropriation, men der er et stykke endnu, før ejendomsretten er ukrænkelig.

Kommentar: Kapløbet mellem censorer og aktivister varmer op til et ny kapitel

Det decentraliserede internet vil gøre op med censur.

Mchangama: Nye Borgerliges forslag vil være et skæbnesvangert skridt mod etnonationalisme

Det er svært at forestille sig et stærkere bidrag til skabelsen af parallelsamfund end en ordning, hvor det alene er din etnicitet, der afgør, hvorvidt du kan blive et fuldgyldigt medlem af samfundet eller ej.

Mchangamas kommentar: Den globale censur er gået viral

Et frivilligt værktøj fra Bruxelles, beregnet til at forsvare vestlige demokratier, kan ende i Moskva og blive til en drakonisk lov beregnet til at beskytte et regime, hvis politik det er at underminere vestligt demokrati.

Kommentar: Grund til bekymring over EU-kodeks

Der er ingen grund til at have ondt af Facebook og Google pga. EU’s plan om et EUkodeks mod fake news. Men vi bør være ekstremt bekymrede over, hvad EU’s eventuelle regulering af sandt og falsk kan medføre.

Frie tanker

Jacob Mchangama er jurist og direktør i den uafhængige tænketank Justitia

Premium Tophistorier

Hamborg bøjer sig for Asger Jorn: Han har »mere krop end Picasso«

Den første udstilling med Asger Jorn i Hamborg åbnes fredag. Blandt billederne er fem, som sidst har været tilgængelige for offentligheden i 1980’erne.

»De ældre finder i stigende grad ud af, at det er smart at have en mobil med internetadgang«

Mens kendskabet og brugen af streaming tager til i Danmark, bliver de ældre også bedre og bedre til det digitale, lyder det i en ny rapport.

Danmarks nordligste midsommerbålfest: Her sætter man ikke bare ild til noget brænde

Der går en glødende tråd tilbage til skagensmalerne, når sankthansbålet lørdag aften blusser på Danmarks top, fortæller René Zeeberg, turistdirektør i Skagen.

Tv-anmeldelse: »Man holder selvfølgelig med sit fodboldhold«

Der er en naturlig, indgroet patriotisme i én fra barnsben, og den kan man forholde sig forskelligt til. Man kan tage den til sig, man kan filtrere den fra, man kan dosere den eller fortrænge den. Men den er der.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her