Det er dannende at sætte sig ind i et andet sprog: Engelsk er laveste fællesnævner

Hvad er det egentlig, man får ud af at tale fællesnævnerengelsk med andre rejsende?

Kommentar: Hvorfor og hvordan har vi grund til politikerlede?

Vi stiller politikerne til ansvar for ting, de intet kan stille op med, men overser det, som de rent faktisk tager ansvar for.

Filosof: Vor tid dyrker mavefornemmelsen og ser ned på moralen. Det er en fejl

I en tid, hvor mavefornemmelsen har udkonkurreret moralen, savner vi nogle at spørge til råds.

I dag er vi alle "engelske": Markedets rationalitet – hvad der kan betale sig – overgår snart sagt alting

Mette Bock har ikke ret: Kulturen forener os ikke, den deler os. Og for én gangs skyld ville jeg ønske, at tyskerne havde vundet.

Fornemmelsen af aprilsnar: Det er slut august, og liberal biopolitik er ikke nogen joke

Jeg har ofte fornemmelsen af, at det er 1. april. Fordi jeg hører nyheder, der lever op til disse kriterier.

Filosoffens blik

Anders Fogh Jensen (f. 1973) er forstander på Vestjyllands Højskole, forfatter, dramatiker og filosof. Af sine otte bøger tæller bl.a. "Projektsamfundet", "Projektmennesket", "Hvordan skal jeg leve mit liv, Kierkegaard?" og senest "Pseudoarbejde".

Han er særligt interesseret i filosofisk samtidsdiagnose og beskriver den tid, vi lever i, de vilkår vi lever under og de små usynlige skred, der ændrer vores samtid. Han arbejder fra højskolen med dannelsen af mennesker til bedre liv. For filosofi handler for ham om at tænke bedre for at leve bedre.

Premium Tophistorier

Anmeldelser: Vinene fra Madrid er lette, elegante, uanstrengte

Vinene fra den spanske hovedstad er lette, elegante, uanstrengte – og de bedste er i absolut verdensklasse.

Berlin bærer sin historie som arkitektoniske ar og smykker

Byens dramatiske fortid er spejlet i de arkitektoniske lag, byen er gjort af. Østtyske skatte pudses af og revitaliseres, mens det diskuteres om man må elske noget, der er opført under nazismens æstetik.

Spørg om penge: Hvad skal man være særligt opmærksom, når man vil sælge fast ejendom til børn, børnebørn eller arvinger?

Landsskatteretten har med to afgørelser offentliggjort den 7. november 2018 på ny taget stilling til +/- 15 pct.-reglen i forbindelse med en gaveoverdragelse af fast ejendom indenfor den nærmeste familie. Med afgørelserne har Landsskatteretten sendt et klart signal om, at +/- 15 pct.-reglen på gaveområdet fortsat står som et meget klart udgangspunkt for værdiansættelsen.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her