Kommentar: Teknologien tager livet af vores afstandsbedømmelse

Vi lever i en verden af tal og teknologi. Vi er tæt på at tro på, at vi ikke kan undvære al den hjælp, vi får.

Det kan godt være, vi får et uddannet samfund – men et dannet? Akademikere er for samfundet som saltvand for hamburgerryg

Vores samfund er præget af, at vi nu klarer en masse serviceopgaver selv. Det presser HK’eren, som samtidig presses af en stigende akademisering.

Kommentar: Hvor går vi hen med vores åndelige længsler? Vi går ud og sparker dæk

Engang gik vi kirke med vore åndelige længsler. I dag går vi til læge, hvis vi vil have svar. De dækker bare ikke alting.

Kommentar: Når nutiden skrumper, glider generationerne fra hinanden

Vi har brug for fælles fortællinger, hvis vi skal kunne tale sammen. Og De Radikales forslag om gratis bøger til danskerne er et tiltrængt tilskud.

Filosoffens blik

Anders Fogh Jensen (f. 1973) er forstander på Vestjyllands Højskole, forfatter, dramatiker og filosof. Af sine otte bøger tæller bl.a. "Projektsamfundet", "Projektmennesket", "Hvordan skal jeg leve mit liv, Kierkegaard?" og senest "Pseudoarbejde".

Han er særligt interesseret i filosofisk samtidsdiagnose og beskriver den tid, vi lever i, de vilkår vi lever under og de små usynlige skred, der ændrer vores samtid. Han arbejder fra højskolen med dannelsen af mennesker til bedre liv. For filosofi handler for ham om at tænke bedre for at leve bedre.