Kommentar: Barsel til far er en ret – ikke en tvang

Kvindekamp er mandekamp, mandekamp er kvindekamp. Det er på tide at forstå, at vi er gensidigt forbundne, og at alle har noget at vinde.

Kommentar: Kunst i det offentlige rum skal bryde hverdagslivet

Vi bør spørge os selv, om vi virkelig kun vil have populær kunst, vandland og torvehaller på byernes offentlige pladser.

Kommentar: Vi må ikke overse, at ligestillingsindsatsen også indbefatter mænd

Køn er en faktor i vores samfund. Grundlovsdag er der igen folketingsvalg i Danmark. 36 pct. af alle kandidater til folketingsvalget er kvinder. Jeg ville ønske, der var flere.

Et andet blik

Julie Rokkjær Birch (f. 1983) er direktør for Kvindemuseet i Danmark, som ligger i Aarhus. Hun er uddannet cand.mag. i nordisk sprog og litteratur og kunsthistorie.  Hun er optaget af, hvordan kunst og kultur – og museer i særdeleshed – kan være drivkraft til at gøre en reel forskel i samfundet. Hun har et normkritisk verdenssyn, og hun gør en dyd ud af at pege på vanetænkning og selvfølgeligheder, særligt i forhold til køn. Hun arbejder for at skabe en kvalificerende platform for den levende debat om køn, krop og seksualitet, og hun har det standpunkt, at ligestilling er for alle.