Kommentar: De trusler, verden står over for, kræver demokrati og folkeoplysning

Det kræver en form for åndeligt perspektiv at kunne se ud over sig selv og sin egen tid.

Pas på sprog, der dræber: Umenneskeliggørelsen er et fællestræk ved alle former for terrorisme

Vi skal huske på, at det er ikke terroristerne selv, der opfinder det dræbende billedsprog.

Kommentar: Marxismen er stendød. Men Marx havde (delvist) ret

Marx er påfaldende relevant i dag, hvor globaliseringen og den digitale økonomi har frembragt en kapitalistisk variant, som synes ude af kontrol.

Kommentar: Rigsfællesskabet kan lære noget af Canada - og det kan Grønland også

De grønlandske udmeldinger, om i fremtiden selv at vælge sine samarbejdspartnere, har vakt hovedrysten. Både Danmark og Grønland bør skele til Canada efter en løsning for fremtiden.

Eftertanken

Michael Böss er historiker, samfundsforsker, forfatter og foredragsholder. Han har igennem en årrække markeret sig stærkt i medierne som kommentator og deltager i den offentlige debat. Han bevæger sig på en bred palet af emner, men er særligt engageret i spørgsmål om centrum-udkant, skole og uddannelse, værdipolitik og ”tidsånden”. Han var en central skikkelse i tilblivelsen af Bertel Haarders ”Danmarkskanon”.

Ud over sit store akademiske forfatterskab har han udgivet debatbøgerne ”Forsvar for nationen”, ”Republikken Danmark” og ”Det demente samfund”. Den sidste bog vakte stor opmærksomhed for forfatterens opgør med nutidens ”historieløshed”.

Michael Böss er en selvstændig og original stemme på den borgerlige venstrefløj. Han har siden 1980 boet i Holstebro.

Premium Tophistorier

Dårlig timing af Trumps farvel til FN's Menneskerettighedsråd

USA trækker sig ud af FN’s udskældte menneskeretsråd dagen efter kritik af behandling af børn ved grænsen til Mexico. Danmark beklager.

FN presser igen på for at få Danmark til at tage kvoteflygtninge: »I det mindste et lille program for de mest sårbare«

For femte år i træk stiger antallet af mennesker på flugt verden over. FN’s flygtningehøjkommissær roser den danske støtte til projekter og udvikling i nærområderne, men vil have Danmark til at tage kvoteflygtninge.

Byen hvor det gamle Rom møder van Gogh og moderne fotokunst

Sydfranske Arles er en by, der overrasker igen og igen med sin levende blanding af glorværdig forhistorie og en fintfølende finger på fotokunstens puls.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her