Kommentar: Fattigdomsbekæmpelse lider under fejlinformation og falske formodninger

Flere er kommet ud af fattigdom. Når vi alligevel tror, det forholdet sig omvendt, skyldes det bl.a. vores måde at tænke på.

Kommunister bliver ikke liberale, når de skifter politik; de bliver autoritært nationalkonservative

Frøet til den krise, som EU står i nu, blev lagt i jorden i Bella Center i 2002, da det blev besluttet at udvide EU med otte tidligere kommunistiske lande.

Kommentar: Værdipolitik splitter LA og Venstre internt

Den værdipolitiske splittelse går i dag lige ned gennem mange af partierne, og modsætningerne luftes ofte i fuld offentlighed.

Kommentar: Afvisningen af håndtrykket er en del af en magtkamp

En stor minoritetsgruppe, som lever adskilt fra resten af samfundet, har lettere ved at fastholde sine normer og skikke. Integration foregår ofte i de små møder i hverdagen.

De kreative fag er vigtige for børns indlæringsevne

Skoleeksperter prioriterer i dag ofte børns læring højere end deres indlæringsevne, men det er vigtigt at sondre mellem indlæring og evnen til at lære noget.

Strandliv er vigtigere end politik lige nu

Det er dejligt – og vigtigt – ikke at behøve at tænke på andet end strande i nogle uger.

Internationale medier bringer fake news om den danske ghettoaftale

Multikulturalister på venstrefløjen har altid lagt assimilation for had, men i dag gælder det åbenbart også for integration.

Eftertanken

Michael Böss er historiker, samfundsforsker, forfatter og foredragsholder. Han har igennem en årrække markeret sig stærkt i medierne som kommentator og deltager i den offentlige debat. Han bevæger sig på en bred palet af emner, men er særligt engageret i spørgsmål om centrum-udkant, skole og uddannelse, værdipolitik og ”tidsånden”. Han var en central skikkelse i tilblivelsen af Bertel Haarders ”Danmarkskanon”.

Ud over sit store akademiske forfatterskab har han udgivet debatbøgerne ”Forsvar for nationen”, ”Republikken Danmark” og ”Det demente samfund”. Den sidste bog vakte stor opmærksomhed for forfatterens opgør med nutidens ”historieløshed”.

Michael Böss er en selvstændig og original stemme på den borgerlige venstrefløj. Han har siden 1980 boet i Holstebro.

Premium Tophistorier

Yahya Hassan gentog sig selv 42 gange i retten: Det erkender jeg, det erkender jeg, det erkender jeg ...

Torsdag formiddag var digteren Yahya Hassan i retten, tiltalt for 42 forhold. Han erkendte sig skyldig i det hele og fik en behandlingsdom, fordi han ikke er egnet til en fængselsstraf.

May har fundet forhandlingstonen frem: Her er, hvad du behøver at vide om brexit-topmødet

Spørgsmålene står i kø på brexit-topmødet i Bruxelles: Hvornår bliver de enige? Hvornår mødes de igen? Og hvad skændes de om? Jyllands-Posten svarer på de vigtigste spørgsmål.

Ydmygt og ekstremt simpelt: Sådan kan luksus i strandkanten også se ud

Arkitekt Anders Lonka har fået frie hænder til at tegne en kystvilla til sine forældre, hvor det eneste krav har været at få mest muligt ud af udsigten og at bevare de høje træer.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her