Kommentar: Næste generation betaler for valgkampens uansvarlighed

Folketingsvalgkampen er ledsaget af de dyreste løfter i mands minde. Men der vokser ikke pengetræer i Statsministeriet, så de højt besungne børn og unge ender med regningen for en større offentlig sektor, mens erhvervslivet bliver svigtet.

Kommentar: Fra hvidvask til grønvask - bankernes store udfordring

Hårdt presset af omverdenen er finanssektoren for alvor i færd med at sætte turbo på de grønne investeringer. Udfordringen er blot, at ingen kan enes om, hvad ægte grønt består af i finansernes verden.

Kommentar: De hjemløse direktører lænser statskassen

Aldrig har falske identiteter haft nemmere ved at oprette og drive virksomhed herhjemme. Konsekvensen er, at Danmark i dag er et paradis for momssvindlere, der hvert år berøver os for milliarder.

Kommentar: Hvidvask truer storbankernes selvstændighed

Retsopgør og oprydning efter kunders hvidvask af kriminelle penge vil martre de nordiske banker flere år frem i tiden. En dyb tillidskrise over for samfundet og det internationale kapitalmarked kan få voldsomme konsekvenser.

Kommentar: Direktionens hanelefant er død - længe leve den nye CEO

Topchefens autoritet er alvorligt udfordret af en ny samfundsorden og historisk stor risiko for en tur i den offentlige gabestok. Snart sparker en ny generation af multifacetterede ledere døren ind til dansk erhvervslivs fineste direktionskontorer.

Er fejlbarlig ledelse det nye sort i erhvervstoppen?

Anført af tech-industriens topchefer er evnen til at skalere virksomhedens fiaskoer i takt med væksten begyndt at danne skole i ledelsesteorien. Den nye bølge er et tiltrængt opgør med årtiers credo om, at kunden altid har ret.

Sådan er vejrudsigten for erhvervslivets økonomi i 2020

Få måneder inden budgetterne for 2020 skal på plads, er de danske CFO's økonomiske vejrudsigt mere ustadig end i flere år. Udsving er hyppigere og hidsigere, men også mere kortvarige. Vi giver et bud på økonomiens sande tilstand i 2020.

Novo Nordisk får en hovedrolle i Trumps valgkamp

De amerikanske myndigheders kritik af medicinalindustriens priser nærmer sig i disse uger den danske medicinalkoncerns territorium. Insulinproducenter risikerer at blive folkefjende nummer et i den kommende præsidentvalgkamp.

Dit arbejdsliv bliver længere, end politikerne påstår

Milde gaver er så småt begyndt at vælte ud over befolkningen op mod folketingsvalget. Men forestillingen om, at flere skal på pension tidligere, indvarsler et politisk trafikuheld af de helt store, for løfterne står ikke mål med virkeligheden.

Nationalbanken skubber til boligpriserne

Bolig: Spådomme fra Nationalbanken kan få en selvforstærkende effekt.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Da TDC's masseødelæggelsesvåben "smadrede" Kina

TDC's fravalg af kinesiske Huawei som leverandør af 5G-nettet er rendyrket symbolpolitik uden nævneværdig effekt. Men det er helt nødvendig symbolpolitik i en tid, da de naive ignorerer den politiske imperialisme bag Kinas offensiv.

Topchefernes løbske løn er elendig ledelseskultur

Sammenhængen mellem aktionærernes og topchefernes interesser er gået tabt i et lønkapløb uden sidestykke. Det er bestyrelsernes ansvar at bringe tyngdekraften tilbage, inden lovgiverne gør det.

Historien om det bæredygtige Danmark er en myte

Selvom bæredygtighed kravler op ad erhvervslivets dagsorden, fylder bestræbelserne på at fremstå grøn stadig mere end indsatsen for at blive det. Fremtidens tabere er virksomheder, der ikke evner at bygge bro mellem ord og handling.

Riv Berlinmuren omkring Visa-dankortet ned

Debatten om Visa-dankortets eksistens er præget af myter og misforståelser, som skjuler den kendsgerning, at det på langt sigt ikke tjener forbrugernes interesse at fastholde et statsstyret de facto-monopol for danskernes betalinger.

Da erhvervslivets troldehær begik offentligt harakiri

Afsløringen af Falcks skamløse attentat mod konkurrenten Bios er sindbilledet på en erhvervsmoral, der er kørt i grøften. Vi bringer et par gode råd til danske topchefer, som de alt for kloge, alt for dyre kommunikationsrådgivere aldrig vil ymte.

Premium Tophistorier

Boganmeldelse: Når ingen tør tale om elefanten i rummet

Dårlig energi, surt show, når ingen tør tale om elefanten i rummet. Organisationspsykolog Lotte Svalgaard vil lære medarbejdere og ledere at sætte ord på det usagte. Mærk efter og brug følelserne, så stiger arbejdsglæden, er hendes budskab.

Med få undtagelser skal ejer altid betale ejendomsværdiskat

Skatteydere, der har en ejerbolig til rådighed, skal som det klare udgangspunkt svare skat af boligens ejendomsværdi i hele ejertiden. Kun i enkelte tilfælde er ejeren fritaget for ejendomsværdiskat.

Hold jer fra mit økonomiske råderum

Valg: Politikerne ligger under for én stor misforståelse.