Kommentar: Nu bliver de negative renter en reel trussel mod opsparingen

Sjældent har prisen for at investere med lav risiko været højere, men alternativet er ikke at lukke øjnene og sætte formuen på rød på markedernes kasino.

Kommentar: Derfor brænder fusionsfeberen igen i den danske bankverden

Antallet af danske banker er faldet med 60 pct., siden finanskrisen brød ud. Men vi har stadig alt for mange banker til alt for få kunder.

Kommentar: Regeringen bekender kulør: Fire års smalhals for erhvervslivet

Regeringen har fået en lidet imponerende debut som forvalter af nationens økonomiske fremtid. Det ligner et opgør med årtiers forsvarlig, økonomisk politik.

Kommentar: Derfor er dine kontanter blevet en stor belastning for bankerne

Det er usædvanligt, men ikke længere urimeligt, at vi skal til at betale banken for at opbevare vores penge sikkert.

Tør du slagte DI's forældede dogmer, Lars Sandahl?

Danmarks største erhvervsorganisation, DI, er sprunget ud som klimaforkæmper. Men det er stadig skatteyderne, der skal betale den grønne omstilling, mener industrien.

Kunderne kan blive de store vindere, når bankernes forretningsmodel kollapser

Den teknologiske udvikling betyder, at den klassiske bank ikke længere bliver en uundværlig del af samfundet.

Vågn op fra klimadrømmen: Vi sviner som aldrig før

Danmark er nykåret verdensmester i bæredygtighed. I mellemtiden sætter den globale udledning af drivhusgasser ny rekord og gabet mellem klimahåb og -realitet vokser.

Nu kommer milliardregningen for valgløfterne

Alt tyder på, at den kommende regering pønser på at øge beskatningen af det private erhvervsliv med 5-10 mia. kr. om året for at finansiere vækst i den offentlige sektor. Resultatet bliver mindre ulighed - og et væsentligt fattigere samfund.

Finanssektorens vagthunde taber kampen mod hvidvask

Når selv manden, der skulle lede Europas kamp mod hvidvask, på forhånd erklærer, at han ikke har midlerne til at løse opgaven, vinder de kriminelle. Tiden er inde til en grundlæggende reform og harmonisering af EU's samlede finanstilsyn.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Valgfiaskoen lægger op til politisk storvask i erhvervslivet

Det historiske skred mod venstre er et hårdt slag for erhvervspolitikken, men er også en konsekvens af en defensiv og negativ kampagne fra erhvervslivet selv. Der skal andre metoder i brug, hvis virksomhederne vil nå ud til vælgerflertallet.

Her er dit valg: Klima eller velfærd?

Rygterne om klima som omdrejningspunktet for folketingsvalget er stærkt overdrevne. Det er fortsat velfærdens gavebod, de politiske kandestøbere sætter deres lid til, mens klimapolitikken er parkeret i svulstige ord frem for reel handling.

Næste generation betaler for valgkampens uansvarlighed

Folketingsvalgkampen er ledsaget af de dyreste løfter i mands minde. Men der vokser ikke pengetræer i Statsministeriet, så de højt besungne børn og unge ender med regningen for en større offentlig sektor, mens erhvervslivet bliver svigtet.

Fra hvidvask til grønvask - bankernes store udfordring

Hårdt presset af omverdenen er finanssektoren for alvor i færd med at sætte turbo på de grønne investeringer. Udfordringen er blot, at ingen kan enes om, hvad ægte grønt består af i finansernes verden.

Premium Tophistorier

Hårdt år i vente: Her er, hvad Mærsk vil i 2020

Topchef Søren Skou giver en række konkrete pejlemærker til, hvordan Mærsk skal klare sig igennem næste år, der spås at blive drøjt for shippingindustrien.

Danske virksomheder har forgæves søgt nye medarbejdere 61.110 gange

21 pct. af alle jobopslagene fra april til september endte uden rekruttering. Det viser en ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Dansk Erhverv mener, at manglen på arbejdskraft står i vejen for virksomhedernes vækst, mens 3F påpeger, at der er 100.000 ledige.

Mærsk-topchef efter succesregnskab: »Vi er ikke der, hvor vi skal være«

På trods af et positivt kvartalsregnskab fra A.P. Møller-Mærsk mener adm. direktør Søren Skou ikke, at rederigiganten er nået i mål.