Kommentar: Tør du slagte DI's forældede dogmer, Lars Sandahl?

Danmarks største erhvervsorganisation, DI, er sprunget ud som klimaforkæmper. Men det er stadig skatteyderne, der skal betale den grønne omstilling, mener industrien.

Kommentar: Kunderne kan blive de store vindere, når bankernes forretningsmodel kollapser

Den teknologiske udvikling betyder, at den klassiske bank ikke længere bliver en uundværlig del af samfundet.

Kommentar: Vågn op fra klimadrømmen: Vi sviner som aldrig før

Danmark er nykåret verdensmester i bæredygtighed. I mellemtiden sætter den globale udledning af drivhusgasser ny rekord og gabet mellem klimahåb og -realitet vokser.

Kommentar: Nu kommer milliardregningen for valgløfterne

Alt tyder på, at den kommende regering pønser på at øge beskatningen af det private erhvervsliv med 5-10 mia. kr. om året for at finansiere vækst i den offentlige sektor. Resultatet bliver mindre ulighed - og et væsentligt fattigere samfund.

Kommentar: Finanssektorens vagthunde taber kampen mod hvidvask

Når selv manden, der skulle lede Europas kamp mod hvidvask, på forhånd erklærer, at han ikke har midlerne til at løse opgaven, vinder de kriminelle. Tiden er inde til en grundlæggende reform og harmonisering af EU's samlede finanstilsyn.

Valgfiaskoen lægger op til politisk storvask i erhvervslivet

Det historiske skred mod venstre er et hårdt slag for erhvervspolitikken, men er også en konsekvens af en defensiv og negativ kampagne fra erhvervslivet selv. Der skal andre metoder i brug, hvis virksomhederne vil nå ud til vælgerflertallet.

Her er dit valg: Klima eller velfærd?

Rygterne om klima som omdrejningspunktet for folketingsvalget er stærkt overdrevne. Det er fortsat velfærdens gavebod, de politiske kandestøbere sætter deres lid til, mens klimapolitikken er parkeret i svulstige ord frem for reel handling.

Næste generation betaler for valgkampens uansvarlighed

Folketingsvalgkampen er ledsaget af de dyreste løfter i mands minde. Men der vokser ikke pengetræer i Statsministeriet, så de højt besungne børn og unge ender med regningen for en større offentlig sektor, mens erhvervslivet bliver svigtet.

Fra hvidvask til grønvask - bankernes store udfordring

Hårdt presset af omverdenen er finanssektoren for alvor i færd med at sætte turbo på de grønne investeringer. Udfordringen er blot, at ingen kan enes om, hvad ægte grønt består af i finansernes verden.

De hjemløse direktører lænser statskassen

Aldrig har falske identiteter haft nemmere ved at oprette og drive virksomhed herhjemme. Konsekvensen er, at Danmark i dag er et paradis for momssvindlere, der hvert år berøver os for milliarder.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Hvidvask truer storbankernes selvstændighed

Retsopgør og oprydning efter kunders hvidvask af kriminelle penge vil martre de nordiske banker flere år frem i tiden. En dyb tillidskrise over for samfundet og det internationale kapitalmarked kan få voldsomme konsekvenser.

Direktionens hanelefant er død - længe leve den nye CEO

Topchefens autoritet er alvorligt udfordret af en ny samfundsorden og historisk stor risiko for en tur i den offentlige gabestok. Snart sparker en ny generation af multifacetterede ledere døren ind til dansk erhvervslivs fineste direktionskontorer.

Er fejlbarlig ledelse det nye sort i erhvervstoppen?

Anført af tech-industriens topchefer er evnen til at skalere virksomhedens fiaskoer i takt med væksten begyndt at danne skole i ledelsesteorien. Den nye bølge er et tiltrængt opgør med årtiers credo om, at kunden altid har ret.

Sådan er vejrudsigten for erhvervslivets økonomi i 2020

Få måneder inden budgetterne for 2020 skal på plads, er de danske CFO's økonomiske vejrudsigt mere ustadig end i flere år. Udsving er hyppigere og hidsigere, men også mere kortvarige. Vi giver et bud på økonomiens sande tilstand i 2020.

Novo Nordisk får en hovedrolle i Trumps valgkamp

De amerikanske myndigheders kritik af medicinalindustriens priser nærmer sig i disse uger den danske medicinalkoncerns territorium. Insulinproducenter risikerer at blive folkefjende nummer et i den kommende præsidentvalgkamp.

Premium Tophistorier

Nye bagmænd afsløret i udbytte-skandalen - her får du et overblik

To amerikanere med en fortid som skatterådgivere i KPMG udpeges af medier som bagmænd i udbytteskatte-skandalen.

FN-chef giver "sorte" lande mundkurv på

Lande, der satser på kul, og på anden vis underpræsterer i forhold til Klimaaftalen, får ikke taletid ved FN’s Klimatopmøde.

Sådan påvirkes aktierne af valgkampen i USA

Der er 14 måneder til præsidentvalget i USA. Men allerede nu begynder investorerne at udpege vindere og tabere på aktiemarkedet. Og historien kan være en god rettesnor.