Kommentar: Den faglige mobning trives igen i dansk erhvervsliv

Fagforeningstvang er ulovlig, men eksempel på eksempel viser, at tvangen langt fra er udryddet på arbejdspladser rundt omkring i landet. Prisen bliver høj, hvis arbejdsgivere og fagbevægelse fortsætter med at fortie åbenlyse lovbrud.

Kommentar: Luk nu Finanstilsynets fætter-kusine-fest med bankerne

I årevis har topchefer og økonomer vandret direkte mellem Finanstilsynet og bankerne. Dermed er tilsynet med finanssektoren fyldt af interessekonflikter, som nu begynder at give Finanstilsynets ry skrammer i de internationale medier.

Velkommen til 2019: Etikkens år i dansk erhvervsliv

Med finanssektoren i den absolutte hovedrolle stod skandalerne i kø i dansk og internationalt erhvervsliv i 2018. Forvent en markant modreaktion i det nye år, hvor ordentligheden vender tilbage, spår - eller håber - chefredaktøren.

Kommentar: I Danmark er fuld beskæftigelse en trussel, ikke et løfte

Find bare jule-optimismen frem, for det går rigtig godt i dansk økonomi og både erhvervslivet og privatøkonomien stortrives de fleste steder i landet. Men vi har brug for at genvinde modet til politiske reformer, hvis det skal fortsætte sådan.

Vores finanssektor er blevet for stor til Danmark

Vi er på vej ud af det tredje årti i træk, der har budt på en dramatisk krise i den danske bankverden. Frem for at bruge tid og penge på naive lappeløsninger, burde vi tage konsekvensen af de gentagne sammenbrud og slutte os til bankunionen.

Bankerne vil have en samfundskontrakt – her er den

Alle er enige om, at bankerne har brudt deres kontrakt med samfundet. Ingen interesserer sig nærmere for, at den kontrakt i virkeligheden ikke findes. Men den ville tjene som en fin og forpligtende adgangsbillet til sektorens første klasse.

Derfor var ATP-chefen det forkerte offer for nymoralen

Stigmatiseringen af finanssektorens topchefer er gået over gevind i kollektiv hævntørst over branchens andel i hvidvask, skattefifleri og grådighed. Det har nu kostet ATP's største reformator jobbet, mens en ny heksejagt er under opsejling.

Betal husleje til dig selv - ikke banken

Boliglån: Måske skal vi fokusere mere på at afdrage, end på om renten er fast eller ej.

Bitcoins afløser er her – og den er også varm luft

Efter bitcoins fiasko forsøger idealister og spekulanter for tiden at puste liv i næste generation af kryptovaluta. Men så længe systemet bag de nye valutaer er utroværdigt, er drømmen om en virtuel revolution for globale betalinger stendød.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Danmark bør melde afbud til VM i økonomisk lighed

Den økonomiske ulighed i samfundet er vokset efter finanskrisen. Det betyder langt fra, at vi har ofret de gamle og de syge, mens eliten har scoret hele opsvinget i et land, hvor fordommen om lighedens velsignelse har taget overhånd.

Nu skal Twitter-krigen sikre Trumps genvalg

Et mudret midtvejsvalg siger meget lidt om Donald Trumps mulighed for fire år mere i Det Hvide Hus. Men det hæmmer præsidentens mulighed for at blive genvalgt på en økonomisk platform, før bivirkningerne af hans politik sætter ind.

I Danmark er "konkurrence" blevet halloween for voksne

Frygten for at kompetente udlændinge vil præstere mere for mindre ser ud til at lamme dele af det danske arbejdsmarked i de kommende år. Dermed saver vi i velfærdssamfundets fundament, for vi har ikke danskfødt arbejdskraft nok.

Uroen på boligmarkedet er kommet for at blive

Myten om en prisboble på det danske boligmarked er overdrevet. Men en politisk skabt faktor vil gøre det ualmindeligt svært for købere og sælgere at gennemskue de privatøkonomiske konsekvenser af en bolighandel i de kommende tre år.

Facebook og Google er blevet det frie markeds fjender

To nye lækager fra Big Tech-selskaberne afslører, hvorfor tiden som internettets diktatorer nærmer sig sin afslutning. Trods lobbyindsats for milliarder har Facebook og Google givet lovgiverne alle argumenter for at svinge jernnæven.

Premium Tophistorier

Spørg om penge: Sådan er reglerne om fordeling af en afdøds bolig, bil, indbo mv.

I arveloven er fastsat detaljerede regler om fordeling af arv efter en afdød person. Arvelovens regler kan fraviges i et testamente, således at arven fordeles på en anden måde, end hvad arveloven foreskriver. Men en sådan ændret fordeling kan kun foretages indenfor visse rammer. I sidste uge blev omtalt reglerne om tvangsarv, der drejer sig om fordelingen af afdødes værdier. Nedenfor omtales reglerne om fordeling af afdødes enkeltaktiver, f.eks. bolig, bil, indbo mv.

Her er danskernes favoritter blandt pensionsselskaberne – og dem, de hader

Nye selskaber stryger til tops som danskernes foretrukne i årlig undersøgelse af kundernes loyalitet.

Ugens vinder: Salling-boss snuppede al den gode indmad - nu står han som den stærkeste på savannen

Det blev Salling Group, der løb med de mest indbydende rester af Top-Toys konkurs i ugens løb. Dermed sætter topchef Per Bank sig hårdt på det danske legetøjsmarked.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her