Kommentar: Da TDC's masseødelæggelsesvåben "smadrede" Kina

TDC's fravalg af kinesiske Huawei som leverandør af 5G-nettet er rendyrket symbolpolitik uden nævneværdig effekt. Men det er helt nødvendig symbolpolitik i en tid, da de naive ignorerer den politiske imperialisme bag Kinas offensiv.

Kommentar: Topchefernes løbske løn er elendig ledelseskultur

Sammenhængen mellem aktionærernes og topchefernes interesser er gået tabt i et lønkapløb uden sidestykke. Det er bestyrelsernes ansvar at bringe tyngdekraften tilbage, inden lovgiverne gør det.

Kommentar: Historien om det bæredygtige Danmark er en myte

Selvom bæredygtighed kravler op ad erhvervslivets dagsorden, fylder bestræbelserne på at fremstå grøn stadig mere end indsatsen for at blive det. Fremtidens tabere er virksomheder, der ikke evner at bygge bro mellem ord og handling.

Kommentar: Riv Berlinmuren omkring Visa-dankortet ned

Debatten om Visa-dankortets eksistens er præget af myter og misforståelser, som skjuler den kendsgerning, at det på langt sigt ikke tjener forbrugernes interesse at fastholde et statsstyret de facto-monopol for danskernes betalinger.

Da erhvervslivets troldehær begik offentligt harakiri

Afsløringen af Falcks skamløse attentat mod konkurrenten Bios er sindbilledet på en erhvervsmoral, der er kørt i grøften. Vi bringer et par gode råd til danske topchefer, som de alt for kloge, alt for dyre kommunikationsrådgivere aldrig vil ymte.

Robotterne kommer - og du skal omprogrammeres

Den fjerde industrielle revolution kommer til at ændre jobindholdet for hundredetusinder af danske lønmodtagere. Men fortidens frygt for massive jobtab bliver efter alt at dømme gjort til skamme.

Socialdemokratisk hævnskat på banker er en elendig ide

Socialdemokraternes valgoplæg vil straffe finanssektoren med en ny milliardskat. Partiet glemmer imidlertid at fortælle, at forslaget er ren populisme, for det bliver vælgerne selv, der kommer til at betale for "hævnen" over bankerne.

Tre år senere: Briterne lever fortsat på løgnen om brexit

Efter Theresa Mays nederlag er konsekvenserne af Storbritanniens farvel til EU så tågede, at behovet for en ny folkeafstemning er indlysende. Briterne har fortjent muligheden for at træffe en bedre beslutning på et oplyst grundlag.

Den faglige mobning trives igen i dansk erhvervsliv

Fagforeningstvang er ulovlig, men eksempel på eksempel viser, at tvangen langt fra er udryddet på arbejdspladser rundt omkring i landet. Prisen bliver høj, hvis arbejdsgivere og fagbevægelse fortsætter med at fortie åbenlyse lovbrud.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Luk nu Finanstilsynets fætter-kusine-fest med bankerne

I årevis har topchefer og økonomer vandret direkte mellem Finanstilsynet og bankerne. Dermed er tilsynet med finanssektoren fyldt af interessekonflikter, som nu begynder at give Finanstilsynets ry skrammer i de internationale medier.

Velkommen til 2019: Etikkens år i dansk erhvervsliv

Med finanssektoren i den absolutte hovedrolle stod skandalerne i kø i dansk og internationalt erhvervsliv i 2018. Forvent en markant modreaktion i det nye år, hvor ordentligheden vender tilbage, spår - eller håber - chefredaktøren.

I Danmark er fuld beskæftigelse en trussel, ikke et løfte

Find bare jule-optimismen frem, for det går rigtig godt i dansk økonomi og både erhvervslivet og privatøkonomien stortrives de fleste steder i landet. Men vi har brug for at genvinde modet til politiske reformer, hvis det skal fortsætte sådan.

Vores finanssektor er blevet for stor til Danmark

Vi er på vej ud af det tredje årti i træk, der har budt på en dramatisk krise i den danske bankverden. Frem for at bruge tid og penge på naive lappeløsninger, burde vi tage konsekvensen af de gentagne sammenbrud og slutte os til bankunionen.

Bankerne vil have en samfundskontrakt – her er den

Alle er enige om, at bankerne har brudt deres kontrakt med samfundet. Ingen interesserer sig nærmere for, at den kontrakt i virkeligheden ikke findes. Men den ville tjene som en fin og forpligtende adgangsbillet til sektorens første klasse.

Premium Tophistorier

Formand stopper efter kun 14 dage i front for Grundfos-fonden

På grund af frygt for kasketforvirring stopper hofchef Christian Schønau snarest muligt som formand for den magtfulde Grundfos-ejer Poul Due Jensens Fond.

JP

Mærsk halter efter nøglerivalerne

Mærsk humper bag sine største konkurrenter, der erobrer markedsandele og hiver en større indtjening hjem end den danske shippingkoncern.

Langt fra Løvens hule: Mødet mellem iværksætter og investor skal stikke dybere end bare en hurtig flirt

Investoren Sune Alstrup spillede ”tålmodighedens spil”, da han til en iværksættermesse mødte Frederik Neble fra startup-virksomheden Obital. Ifølge ham er virkelighedens forhold mellem investor og iværksætter mere som »en lang datingperiode, hvor man oparbejder en relation«, end som i det populære tv-program ”Løvens hule”.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her