Kommentar: Jublen over Amazons jagt på global dominans er bundnaiv

Kommentar: Amazons tårnhøje børsværdi harmonerer dårligt med selskabets lidet imponerende indtjening. Investorerne har opdaget, at detailgiganten er et megamonopol under udvikling.

Kommentar: Bankernes medicin mod en ny finanskrise: Større banker

Kommentar: Finanskrisens tale om at splitte storbanker op for at fjerne skatteydernes risiko ved konkurs, er glemt. Nu taler hele Europa om en ny, finansiel fusions-tsunami, som også kommer til Danmark.

Kommentar: Mamma mia, nu kommer den årlige eurokrise igen

Det italienske populistoprør afslører igen, at EU's fælles valuta er fejlkonstrueret fra fødslen. Uden langt mere forpligtende samarbejder indfrier det visionære projekt aldrig sit potentiale.

Kommentar: Gigantiske bonusser er for medløbere, ikke topledere

Kommentar: Med udsigten til en risikofri bonus på over en halv mia. kr. kan Ambus topchef Lars Marcher planlægge sit otium. Vi andre kan fundere over, hvorfor markedet for chefløn er brudt sammen.

Der er 10 gode grunde til, at Danske Bank ikke har fyret Thomas Borgen

Kommentar: Selvom topchefen er stærkt belastet af hvidvask-skandalen i bankens estiske filial, kæmper bestyrelsen for hans job. Den har nemlig intet troværdigt alternativ til Borgen.

Kernetroppernes lønfest giver velfærden hovedpine

De offentlige lønmodtagere skal urafstemme sig til lønforhøjelser på 30 mia. kr. Men overenskomstresultatet ender formentlig med at give os vigtigere problemer end en storkonflikt.

Værsgo, Facebook og Google - her er en genvej til magten

EU-kommissionen fortjener stor ros for sine forsøg på at tæmme Big Techs magtudøvelse. Men hvorfor får de nye persondataregler så Google og Facebook til at grine hele vejen til banken?

Her er vejen til at undgå en ny overenskomstfarce

Gammelt nag og tv-retorik har forgiftet atmosfæren mellem offentlige bosser og fagbosser. Den danske model er død, men konflikterne bliver kun løst, hvis vi opfinder en ny.

Hvorfor i alverden er vi begyndt at holde med Kina?

Kommentar: I afmagt over for vores egen lederskabskrise er kapitalismens højborge i færd med at servere status som verdens næste supermagt på et sølvfad for et kommunistisk, totalitært regime.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Hvor skal pengene komme fra, når aktiefesten slutter?

Kommentar: En handelskrig mellem Kina og USA kan blive den faktor, der endegyldigt afslutter aktiemarkedernes store optur. Derfor har striden stor betydning for danskernes privatøkonomi.

Har de førerløse biler lige fået deres store Titanic-øjeblik?

Kommentar: Den første dødsulykke har udsat robotbilernes gennembrud, der skulle revolutionere vores trafiksystem. Uden folkets tillid har teknologien ikke en chance, selvom fordelene er enorme.

Koster Skous fremsyn ham jobbet som topchef i Mærsk?

Finanschefens afsked projicerer Søren Skous fejltrin op i det store format. Hans dramatiske fremtidsvision er rigtig, men nutidens dårligdomme placerer ham som næste mand på vippen.

Er storbyernes boligøkonomi ved at boble ud af kontrol?

Kommentar: Risikoen for at købe på toppen er blevet markant større for boligsøgende i det meste af Danmark. Vi lægger spåmandshovedet på blokken og tager temperaturen på boligboblen.

Det er uansvarligt at ignorere bomben under Femern

Kommentar: Femern-forbindelsens økonomi ser i stigende grad vakkelvorn ud. Men Folketinget ønsker ikke sagen undersøgt, for investering af politisk prestige vejer tungere end skatteydernes penge.

Premium Tophistorier

Ørestad er på vej til at blive et center for innovation

Det er ikke kun udadtil, at Ørestad vokser, i takt med at kranerne rykker rundt fra byggeplads til byggeplads. Ørestad vokser også indadtil, og det sker i kraft af sekretariatet Ørestad Innovation City Copenhagen, der kalder bydelen for et innovationsdistrikt.

Vild udvikling: Salget af projektlejligheder er halveret i København

Der er nu langt mellem køberne af projektlejligheder i København. Boligerne bliver sendt til udlejning for at undgå prisfald, vurderer en ekspert.

Danfoss-ejers milliarddrøm lever i bedste velgående - men millionerne forsvinder

MC2 Therapeutics, der har Danfoss-ejer Jørgen Mads Clausen i ejerkredsen, har allerede tabt mere end 450 mio. kr. i jagten på at skabe succesfulde lægemidler. Selskabet er dog kommet et skridt tættere på drømmen.

Bundlinjen er blodrød hos Danmarks næststørste slagterikoncern

Danmarks næststørste slagterikoncern, som omfatter Tican og SB Pork, har haft dundrende underskud i 2017. Hård konkurrence om de danske grise har drevet priserne i vejret og medført store tab.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her