Kommentar: Danmark bør melde afbud til VM i økonomisk lighed

Den økonomiske ulighed i samfundet er vokset efter finanskrisen. Det betyder langt fra, at vi har ofret de gamle og de syge, mens eliten har scoret hele opsvinget i et land, hvor fordommen om lighedens velsignelse har taget overhånd.

Kommentar: Nu skal Twitter-krigen sikre Trumps genvalg

Et mudret midtvejsvalg siger meget lidt om Donald Trumps mulighed for fire år mere i Det Hvide Hus. Men det hæmmer præsidentens mulighed for at blive genvalgt på en økonomisk platform, før bivirkningerne af hans politik sætter ind.

Kommentar: I Danmark er "konkurrence" blevet halloween for voksne

Frygten for at kompetente udlændinge vil præstere mere for mindre ser ud til at lamme dele af det danske arbejdsmarked i de kommende år. Dermed saver vi i velfærdssamfundets fundament, for vi har ikke danskfødt arbejdskraft nok.

Kommentar: Uroen på boligmarkedet er kommet for at blive

Myten om en prisboble på det danske boligmarked er overdrevet. Men en politisk skabt faktor vil gøre det ualmindeligt svært for købere og sælgere at gennemskue de privatøkonomiske konsekvenser af en bolighandel i de kommende tre år.

Kommentar: Facebook og Google er blevet det frie markeds fjender

To nye lækager fra Big Tech-selskaberne afslører, hvorfor tiden som internettets diktatorer nærmer sig sin afslutning. Trods lobbyindsats for milliarder har Facebook og Google givet lovgiverne alle argumenter for at svinge jernnæven.

Derfor er kampen mod erhvervseliten blevet primitiv

Der er gået autopilot i at kræve internationale megavirksomheder splittet ad for at beskytte samfundet. Men bankernes, techgiganternes og medicinalindustriens adfærd bliver ikke bedre af, at vi saver dem midt over og sælger resterne.

Derfor tager Danske Banks villige forsvarere grueligt fejl

Det er historieløst nonsens, at Danske Banks defensorer i debatten beskylder kritikerne for at gå amok i hysterisk blodrus. Bankens svigt har nemlig reelt saboteret samfundets første og vigtigste forsvarslinje imod hvidvask og skatteunddragelse.

Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.

Læren af finanskrisen? Vi er på vej mod en mere

Siden Lehman Brothers' krak er der bundet milliarder af dollars i at forhindre, at en ny ødelæggende finanskrise kan opstå. Men vi glemte det vigtigste, for vi lærte aldrig at lære finansverdenen lektien af den store nedsmeltning i 2008.

Danske Banks spinmaskine kører – den har ikke en chance

Sagen om hvidvask for milliarder i storbankens filial i Estland har passeret det punkt, hvortil den kunne forklares for internationale investorer. Det er skidt nyt for topchef Thomas Borgen og en bestyrelse, der ikke kan nøjes med en Faxe-løsning.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Er en desperat topchef virkelig den bedste leder?

Kommentar: En meget stor andel af de professionelle investorer vender tommelen nedad for virksomheder, der ikke gør chefen til medejer.

Nedslidt som 60-årig? Bare ærgerligt, Sonnyboy

Kommentar: Det er forudsigeligt, at tusindvis af danskere mister arbejdsevnen tidligere, end velfærdssamfundets finansieringsplan tilsiger, at de må. Men det er overraskende, at løsningsforslagene er så få og små, også fra dansk erhvervsliv.

Nyd opsvinget inden Christiansborg solder det op

Kommentar: Når valgkampen går ind, går ansvarligheden ud. Erhvervslivet får ingen opbakning fra de folkevalgte i kampen for at redde opsvinget, viser de seneste meldinger fra magtpartierne.

Det kræver en Marshall-plan at standse hvidvask i banken

Kommentar: Den nye plan mod hvidvask spiller fallit, inden den er født. Der skal mere end håndører til for at standse en epidemi.

Hej chef, hvad har du gjort for klodens overlevelse i dag?

Kommentar: En bølge af klimabevidsthed skyller ind over erhvervslivet med nye krav til investeringer og drift. Det bliver op til virksomhederne at lappe hullet efter det store politiske klimasvigt.

Premium Tophistorier

Jens Bjerg Sørensen stiller milliardkrav til supermarkedscheferne

Interview: Efter navneskifte og tilbagekøb af alle aktier kræver fondene bag dagligvaregiganten Salling Group fortsat milliardoverskud i forretningen. Også for at skaffe penge til donationer rundt om i landet.

Låsesmeden har fået nok: »Det er noget svineri, at jeg skal være kassekredit for de store«

Torben Klindt er vred over, at det er små virksomheder, der skal agere kassekredit for store virksomheder, der har masser af penge og kan låne billigt. Nu siger låsesmeden fra Nørrebrogade i København fra.

Forfatter og privatøkonom føler sig udsat for pensionstrick: »Jeg synes ærligt talt, at det er noget svineri«

Karsten Engmann Jensen har bedt om at få flyttet sin pensionsordning, men Danica holder på pengene.

Danmark topper prestigefyldt talentliste for femte år i træk

IMD kårer for femte år i træk Danmark til verdens næstbedste land til at udvikle, tiltrække og fastholde talenter.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her