*

Kommentar: Derfor er bitcoin verdenshistoriens største prisboble

Kommentar: Den kunstige valutas værdi er nidoblet på elleve måneder. Det er kun et spørgsmål om tid, inden boblen brister, men teknologien bag bitcoin vil skabe enorme værdier i fremtiden.

Kommentar: Den danske model for flere kvinder i ledelse har fejlet

Kommentar: Fem år efter lovindgrebet er kvinder stadig stærkt underrepræsenterede i erhvervstoppen og intet tyder på en snarlig vending. Desværre ligger løsningen hos de gamle drenges netværk.

Kommentar: Er kampen mod skattely tabt, fordi vi ikke ønsker at vinde?

Officielt er der nu kun et skattely tilbage i verden, der ikke overholder de internationale regler. Alligevel koster lovlige og ulovlige skattefinter formentlig statskasserne mere end nogensinde.

Kommentar: Nykredits aflyste børsdebut viser en ny vej til fremtiden

Pensionskasserne blander blod med foreningsdanmark i et sælsomt ejerskab. Men det åbner strategiske muligheder for landets største finanskoncerner uden om børsens jagt på kortsigtet gevinst.

Vi brandbeskatter de bedste ejere ud af dansk erhvervsliv

Kommentar: Rygraden i dansk erhvervsliv, de ejerledede virksomheder, klarer sig forrygende i disse år. Men trods en lempet arveafgift er det tvivlsomt, om familie-ejet overlever til næste generation.

Indgrebet mod leasing-finten er dømt til fiasko på forhånd

Regeringens stramning efterlader en del af leasinghullet i loven pivåbent og forbrugerne med en sønderskudt retssikkerhed. Derfor får de nye regler for leasingbiler formentlig en kort levetid.

Får langturschaufførens nekrolog en værdig slutning?

Kommentar: Førerløse biler kommer, og de kan stort set overflødiggøre nutidens chaufførerhverv. Frem for blot at hæve prisen og råbe på arbejdskraft, bør vognmændene tage fat på en ny plan B.

Nets symboliserer en farlig tendens for erhvervslivet

Kommentar: Kritikken af de høje gevinster til Nets' ledelse er blot det danske sindbillede på en global tendens. Den eksplosive vækst i cheflønninger har sendt erhvervstoppen ud i en massiv tillidskrise.

Euroens fremtid er blind passager i Tysklands valg

Kommentar: Dramaet om det tyske valg synes langt mindre end det, der venter, når de nye mandater skal i arbejde. Udfaldet kan bane vejen for en fælleseuropæisk valuta af et helt nyt tilsnit: Et, der virker.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Tyskland er klar til et nyt økonomisk mirakel. Er vi?

Den tyske valgkamp er rigere på substans end underholdningsværdi. Uanset udfaldet kører det tyske vækstlokomotiv nu, og dansk erhvervsliv risikerer at komme for sent til afgangen.

Erhvervslivets nye kvindekamp hedder integration

Kommentar: Tusindvis af flygtninge går fra offentlig til privat forsørgelse. Men bag de fine tal gemmer sig en ubehagelig sandhed om en gruppe, som vi slet ikke har evnet at integrere.

Sig det nu bare: Rigdom er ingen skam for de dygtige

Kommentar: Misundelsesdebatten lægger sin ærtesuppe over det politiske Danmark. Men regeringen fortjener ros for de store linjer, som vi ikke må tale om, i ugens malstrøm af økonomiske udspil.

Toppen af Danmarks vigtigste branche er pilrådden

Kommentar: Forsvarerne for elkongernes fejlslagne investeringer synger en falsk melodi. Heller ikke i andelsbevægelsen er det samfundsgavnlig virksomhed at formøble 10 milliarder medlemskroner.

Fremtidens bank siger nej tak til erhvervslivets penge

Nye regler kan tvinge danske virksomheder til at opgive bankkontoen som parkeringsplads for kassebeholdningen. Skal vi nu have endnu en statsbank for at undgå en ny indlånsklemme?

Premium Tophistorier

Derfor står regeringen over for et opgør med den offentlige ledelsesstil

Om få uger lander Ledelseskommissionens anbefalinger på Sophie Løhdes bord. Hvis ministeren for offentlig innovation vælger at følge oplægget, skal de offentlige ledere berede sig på flere svære samtaler med deres overordnede.

Kryptovalutaer bryder ud af cyberspace

Bitcoins kan bruges til at betale visse offentlige udgifter i udvalgte områder af Schweiz og handles nu med såkaldte futures. Grænserne mellem den virtuelle og den virkelige verden viskes ud.

Fiskerne har fået en milliardgevinst i nettet

De danske fiskere får mulighed for at fange endnu flere fisk næste år, som dermed ser ud til at blive et rekordår for erhvervet. Årets kvoteforhandlinger i Bruxelles er netop afsluttet.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her