Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Kommentar: Koster Skous fremsyn ham jobbet som topchef i Mærsk?

Finanschefens afsked projicerer Søren Skous fejltrin op i det store format. Hans dramatiske fremtidsvision er rigtig, men nutidens dårligdomme placerer ham som næste mand på vippen.

Kommentar: Det er uansvarligt at ignorere bomben under Femern

Kommentar: Femern-forbindelsens økonomi ser i stigende grad vakkelvorn ud. Men Folketinget ønsker ikke sagen undersøgt, for investering af politisk prestige vejer tungere end skatteydernes penge.

Kommentar: Frygten for en offentlig storkonflikt er overdrevet

Kommentar: Krigsretorikken hersker efter de forventelige sammenbrud i forhandlingerne om offentlige overenskomster. Alarmismen om konsekvenserne af en konflikt matcher ikke virkeligheden.

Kommentar: Her er den blinde vinkel i pensionskassernes TDC-køb

Tre danske pensionskasser har med store løfter og visionær tale formentlig vundet kampen om TDC. Men det bliver deres egne medlemmer, der kommer til at betale for købet over teleregningen.

Kommentar: Sådan beskytter du din formue mod aktie-tsunamien

Kommentar: Aktiemarkederne er nervøse, og private investorers risiko for at blive klemt vokser. Hold godt øje med, når de store investorer begynder at bære skraldet ud. Det indvarsler kursfald.

Verdens næstmest magtfulde mand afgør Trumps fremtid

Kommentar: Verdens vigtigste centralbank, Federal Reserve, skifter topchef, mens USA’s væksttog buldrer frem. Den nye chef kan blive manden, der afgør, om også dette opsving ender med et brag.

Elitens opskrift på fremtiden: Mere yoga, mindre grådighed

Kommentar: Elitens årlige træf i Davos var langt mere end en parade i politisk korrekte holdninger. Manglen på politisk lederskab har overladt styrepinden til fremtiden til erhvervslivets topchefer.

Børsmarkedets nye grundlov er guld for private investorer

Finanssektoren er ikke begejstret for den nye børsbibel, der skal demokratisere kapitalmarkedet. Indgrebet løser langt fra alle problemer, men vil på sigt gavne små, private investorer.

Derfor er dit liv milliarder værd for det nye erhvervsliv

Fire gamle industrier forbereder sig diskret på et globalt sammenstød, der i dag forekommer utænkeligt. Ud af asken kan en ny life science-industri opstå med enorm magt over vore liv.

Pas på fartfælderne i de store investorers fest på børserne

Kommentar: Aktiemarkederne har indledt 2018 i en lykkerus og det økonomiske opsving buldrer. Men under euforien ligger en massiv dosis rentedoping, som gradvist vil forsvinde fra markedet.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Derfor bliver 2018 et sort-hvidt år i dansk erhvervsliv

Kommentar: Vi tager temperaturen på en stribe af de tendenser, der kommer til at dominere dagsordenen i det nye år. Ny teknologi, velstand og søgen efter lederskab spiller en stor rolle på årets liste.

Glem fremtiden, lige nu har vi det forrygende i Danmark

Kommentar: Aldrig har danskerne haft flere penge mellem hænderne og sjældent har flere haft et arbejde. Der er mange gode nyheder i dansk økonomi her og nu, hvis vi leder efter dem de rigtige steder.

Vi er blevet skattejunkier, men hvem leder efter kuren?

Kommentar: Mens blå blok afholder magtkamp på Borgen, vokser landets afhængighed af den offentlige forbrugsfest. Uden et opgør med formynderstaten, er den nødvendige skattereform en illusion.

Fagbevægelsen har solgt ud som ejer i dansk erhvervsliv

Fagforeningerne har sejret sig ihjel med en imponerende turnaround i sine virksomheder. Salget af Alka bør blive startskud til fagbevægelsens opgør med sin fortidige dobbeltrolle.

Derfor er bitcoin verdenshistoriens største prisboble

Kommentar: Den kunstige valutas værdi er nidoblet på elleve måneder. Det er kun et spørgsmål om tid, inden boblen brister, men teknologien bag bitcoin vil skabe enorme værdier i fremtiden.

Premium Tophistorier

Kapitalfond gafler en ekstra milliard fra frasolgt dansk guldæg

Den britiske kapitalfond 3i, der fik en klækkelig pris for pengemaskinen Scandlines, har nået at trække 1,1 mia. kr. ekstra ud af færgeselskabet inden salget.

Stjernekrig i Schlüter-sagen: »Hvis jeg havde misforstået noget, måtte jeg gå ud fra, at jeg ville blive korrigeret«

Direktør Klaus Hansen fra Producentforeningen blev afhørt i retten for anden gang i Schlüter-sagen tirsdag.

Danskerne får snart 15 mia. kr. tilbage fra staten

Økonomien og danskerne vil det næste år få en tiltrængt saltvandsindsprøjtning fra udbetalinger af efterlønsbidrag og tilbageførte boligskatter, vurderer Nordea og Danske Bank.

Vækst uden gevinst: Entreprenørgigant kæmper med at løfte indtjeningen

Entreprenørkoncernen Barslund tjener færre penge på driften, viser nyt regnskab. Det danske driftselskab af samme navn trækker ned, mens den tidligere hovedpine, satsningen i Sverige, endelig giver overskud.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her