Kommentar: Hej chef, hvad har du gjort for klodens overlevelse i dag?

Kommentar: En bølge af klimabevidsthed skyller ind over erhvervslivet med nye krav til investeringer og drift. Det bliver op til virksomhederne at lappe hullet efter det store politiske klimasvigt.

Kommentar: Derfor er korruption et stigende problem i Danmark

Kommentar: Danmark er ikke længere verdensmester i anti-korruption. Fortsætter glideturen ned ad den moralske slidske, ender dansk erhvervsliv i en tillidskrise, der bliver dyrere, end vi aner.

Kommentar: Her er det dystre bagtæppe for Ørsteds grønne fremtid

Ørsted sælger de aktiviteter, som for få år siden var argumentet for at holde koncernen på danske hænder. Kynisme spiller i sjælden grad hovedrollen i historien om det danske energieventyr.

Kommentar: Derfor skal vi tvinge Danske Bank til at blive i Estland

Myndighederne taber den internationale kamp imod hvidvask af kriminelle penge. Skal vi tillade banker at melde sig ud af kampen frem for at løse de problemer, sektoren selv har skabt?

Finansmarkedet er klar til højere rente i 2019 - er din økonomi?

Kommentar: De førende centralbankchefer er trådt ind i det magt-vacuum, som et upålideligt politisk lederskab har efterladt. Deres næste handling bliver at sætte en stopper for lavrenteøkonomien.

Jublen over Amazons jagt på global dominans er bundnaiv

Kommentar: Amazons tårnhøje børsværdi harmonerer dårligt med selskabets lidet imponerende indtjening. Investorerne har opdaget, at detailgiganten er et megamonopol under udvikling.

Bankernes medicin mod en ny finanskrise: Større banker

Kommentar: Finanskrisens tale om at splitte storbanker op for at fjerne skatteydernes risiko ved konkurs, er glemt. Nu taler hele Europa om en ny, finansiel fusions-tsunami, som også kommer til Danmark.

Mamma mia, nu kommer den årlige eurokrise igen

Det italienske populistoprør afslører igen, at EU's fælles valuta er fejlkonstrueret fra fødslen. Uden langt mere forpligtende samarbejder indfrier det visionære projekt aldrig sit potentiale.

Gigantiske bonusser er for medløbere, ikke topledere

Kommentar: Med udsigten til en risikofri bonus på over en halv mia. kr. kan Ambus topchef Lars Marcher planlægge sit otium. Vi andre kan fundere over, hvorfor markedet for chefløn er brudt sammen.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Der er 10 gode grunde til, at Danske Bank ikke har fyret Thomas Borgen

Kommentar: Selvom topchefen er stærkt belastet af hvidvask-skandalen i bankens estiske filial, kæmper bestyrelsen for hans job. Den har nemlig intet troværdigt alternativ til Borgen.

Kernetroppernes lønfest giver velfærden hovedpine

De offentlige lønmodtagere skal urafstemme sig til lønforhøjelser på 30 mia. kr. Men overenskomstresultatet ender formentlig med at give os vigtigere problemer end en storkonflikt.

Værsgo, Facebook og Google - her er en genvej til magten

EU-kommissionen fortjener stor ros for sine forsøg på at tæmme Big Techs magtudøvelse. Men hvorfor får de nye persondataregler så Google og Facebook til at grine hele vejen til banken?

Her er vejen til at undgå en ny overenskomstfarce

Gammelt nag og tv-retorik har forgiftet atmosfæren mellem offentlige bosser og fagbosser. Den danske model er død, men konflikterne bliver kun løst, hvis vi opfinder en ny.

Hvorfor i alverden er vi begyndt at holde med Kina?

Kommentar: I afmagt over for vores egen lederskabskrise er kapitalismens højborge i færd med at servere status som verdens næste supermagt på et sølvfad for et kommunistisk, totalitært regime.

Premium Tophistorier

Spørg om penge: Skat og forældrekøb – i selskabsform

Bolighandel: Slutningen af juli og august måned er højsæson for forældrekøb. Køb af en studiebolig til et barn rejser en række forskellige spørgsmål. Også skattemæssige overvejelser indgår som et naturligt led i beslutningen om køb, da beskatningen har væsentlig betydning for økonomien i forældrekøbet.

Ugens taber: Hummel-boss ramt af tyrkisk hammer

Valutakrisen kommer til at ramme Hummels indtjening i år og måske også vækstplanen frem mod 2020

S lover ny hjælp til nedslidte ældre

Politikerne er nødt til at anerkende, at ikke alle kan holde til højere folkepensionsalder, lyder det fra S.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her