Kommentar: Facebook og Google er blevet det frie markeds fjender

To nye lækager fra Big Tech-selskaberne afslører, hvorfor tiden som internettets diktatorer nærmer sig sin afslutning. Trods lobbyindsats for milliarder har Facebook og Google givet lovgiverne alle argumenter for at svinge jernnæven.

Kommentar: Derfor er kampen mod erhvervseliten blevet primitiv

Der er gået autopilot i at kræve internationale megavirksomheder splittet ad for at beskytte samfundet. Men bankernes, techgiganternes og medicinalindustriens adfærd bliver ikke bedre af, at vi saver dem midt over og sælger resterne.

Kommentar: Derfor tager Danske Banks villige forsvarere grueligt fejl

Det er historieløst nonsens, at Danske Banks defensorer i debatten beskylder kritikerne for at gå amok i hysterisk blodrus. Bankens svigt har nemlig reelt saboteret samfundets første og vigtigste forsvarslinje imod hvidvask og skatteunddragelse.

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.

Kommentar: Læren af finanskrisen? Vi er på vej mod en mere

Siden Lehman Brothers' krak er der bundet milliarder af dollars i at forhindre, at en ny ødelæggende finanskrise kan opstå. Men vi glemte det vigtigste, for vi lærte aldrig at lære finansverdenen lektien af den store nedsmeltning i 2008.

Danske Banks spinmaskine kører – den har ikke en chance

Sagen om hvidvask for milliarder i storbankens filial i Estland har passeret det punkt, hvortil den kunne forklares for internationale investorer. Det er skidt nyt for topchef Thomas Borgen og en bestyrelse, der ikke kan nøjes med en Faxe-løsning.

Er en desperat topchef virkelig den bedste leder?

Kommentar: En meget stor andel af de professionelle investorer vender tommelen nedad for virksomheder, der ikke gør chefen til medejer.

Nedslidt som 60-årig? Bare ærgerligt, Sonnyboy

Kommentar: Det er forudsigeligt, at tusindvis af danskere mister arbejdsevnen tidligere, end velfærdssamfundets finansieringsplan tilsiger, at de må. Men det er overraskende, at løsningsforslagene er så få og små, også fra dansk erhvervsliv.

Nyd opsvinget inden Christiansborg solder det op

Kommentar: Når valgkampen går ind, går ansvarligheden ud. Erhvervslivet får ingen opbakning fra de folkevalgte i kampen for at redde opsvinget, viser de seneste meldinger fra magtpartierne.

Det kræver en Marshall-plan at standse hvidvask i banken

Kommentar: Den nye plan mod hvidvask spiller fallit, inden den er født. Der skal mere end håndører til for at standse en epidemi.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Hej chef, hvad har du gjort for klodens overlevelse i dag?

Kommentar: En bølge af klimabevidsthed skyller ind over erhvervslivet med nye krav til investeringer og drift. Det bliver op til virksomhederne at lappe hullet efter det store politiske klimasvigt.

Derfor er korruption et stigende problem i Danmark

Kommentar: Danmark er ikke længere verdensmester i anti-korruption. Fortsætter glideturen ned ad den moralske slidske, ender dansk erhvervsliv i en tillidskrise, der bliver dyrere, end vi aner.

Her er det dystre bagtæppe for Ørsteds grønne fremtid

Ørsted sælger de aktiviteter, som for få år siden var argumentet for at holde koncernen på danske hænder. Kynisme spiller i sjælden grad hovedrollen i historien om det danske energieventyr.

Derfor skal vi tvinge Danske Bank til at blive i Estland

Myndighederne taber den internationale kamp imod hvidvask af kriminelle penge. Skal vi tillade banker at melde sig ud af kampen frem for at løse de problemer, sektoren selv har skabt?

Finansmarkedet er klar til højere rente i 2019 - er din økonomi?

Kommentar: De førende centralbankchefer er trådt ind i det magt-vacuum, som et upålideligt politisk lederskab har efterladt. Deres næste handling bliver at sætte en stopper for lavrenteøkonomien.

Premium Tophistorier

Fjernvarmekunder må til lommerne - forstå prishop på 2 minutter

Et særligt grundbeløb ophører ultimo 2018. Det tvinger fjernvarmeværker til at hæve priserne. Få overblikket på 2 minutter.

Her er de fem udfordringer for lejlighedsmarkedet

Udfordringerne er begyndt at stå i kø på ejerlejlighedsmarkedet.

Byggeboom i den dyre ende: Har din familie mindst 15.000 kr. om måneden til en lejelejlighed i København?

Det vælter ud med nye københavnske ejer- og lejelejligheder i disse år. Og det er ikke til SU-venlige priser. Finans har besøgt tre steder, hvor der bygges hundredvis af lejligheder.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her