Kommentar: Her er den blinde vinkel i pensionskassernes TDC-køb

Tre danske pensionskasser har med store løfter og visionær tale formentlig vundet kampen om TDC. Men det bliver deres egne medlemmer, der kommer til at betale for købet over teleregningen.

Kommentar: Sådan beskytter du din formue mod aktie-tsunamien

Kommentar: Aktiemarkederne er nervøse, og private investorers risiko for at blive klemt vokser. Hold godt øje med, når de store investorer begynder at bære skraldet ud. Det indvarsler kursfald.

Kommentar: Verdens næstmest magtfulde mand afgør Trumps fremtid

Kommentar: Verdens vigtigste centralbank, Federal Reserve, skifter topchef, mens USA’s væksttog buldrer frem. Den nye chef kan blive manden, der afgør, om også dette opsving ender med et brag.

Kommentar: Elitens opskrift på fremtiden: Mere yoga, mindre grådighed

Kommentar: Elitens årlige træf i Davos var langt mere end en parade i politisk korrekte holdninger. Manglen på politisk lederskab har overladt styrepinden til fremtiden til erhvervslivets topchefer.

Kommentar: Børsmarkedets nye grundlov er guld for private investorer

Finanssektoren er ikke begejstret for den nye børsbibel, der skal demokratisere kapitalmarkedet. Indgrebet løser langt fra alle problemer, men vil på sigt gavne små, private investorer.

Derfor er dit liv milliarder værd for det nye erhvervsliv

Fire gamle industrier forbereder sig diskret på et globalt sammenstød, der i dag forekommer utænkeligt. Ud af asken kan en ny life science-industri opstå med enorm magt over vore liv.

Pas på fartfælderne i de store investorers fest på børserne

Kommentar: Aktiemarkederne har indledt 2018 i en lykkerus og det økonomiske opsving buldrer. Men under euforien ligger en massiv dosis rentedoping, som gradvist vil forsvinde fra markedet.

Derfor bliver 2018 et sort-hvidt år i dansk erhvervsliv

Kommentar: Vi tager temperaturen på en stribe af de tendenser, der kommer til at dominere dagsordenen i det nye år. Ny teknologi, velstand og søgen efter lederskab spiller en stor rolle på årets liste.

Glem fremtiden, lige nu har vi det forrygende i Danmark

Kommentar: Aldrig har danskerne haft flere penge mellem hænderne og sjældent har flere haft et arbejde. Der er mange gode nyheder i dansk økonomi her og nu, hvis vi leder efter dem de rigtige steder.

Vi er blevet skattejunkier, men hvem leder efter kuren?

Kommentar: Mens blå blok afholder magtkamp på Borgen, vokser landets afhængighed af den offentlige forbrugsfest. Uden et opgør med formynderstaten, er den nødvendige skattereform en illusion.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Fagbevægelsen har solgt ud som ejer i dansk erhvervsliv

Fagforeningerne har sejret sig ihjel med en imponerende turnaround i sine virksomheder. Salget af Alka bør blive startskud til fagbevægelsens opgør med sin fortidige dobbeltrolle.

Derfor er bitcoin verdenshistoriens største prisboble

Kommentar: Den kunstige valutas værdi er nidoblet på elleve måneder. Det er kun et spørgsmål om tid, inden boblen brister, men teknologien bag bitcoin vil skabe enorme værdier i fremtiden.

Den danske model for flere kvinder i ledelse har fejlet

Kommentar: Fem år efter lovindgrebet er kvinder stadig stærkt underrepræsenterede i erhvervstoppen og intet tyder på en snarlig vending. Desværre ligger løsningen hos de gamle drenges netværk.

Er kampen mod skattely tabt, fordi vi ikke ønsker at vinde?

Officielt er der nu kun et skattely tilbage i verden, der ikke overholder de internationale regler. Alligevel koster lovlige og ulovlige skattefinter formentlig statskasserne mere end nogensinde.

Nykredits aflyste børsdebut viser en ny vej til fremtiden

Pensionskasserne blander blod med foreningsdanmark i et sælsomt ejerskab. Men det åbner strategiske muligheder for landets største finanskoncerner uden om børsens jagt på kortsigtet gevinst.

Premium Tophistorier

MT Højgaard-topchef efter skrantende regnskab: »Vi holder fast i troen på, at det kan lykkes for os«

Topchefen for entreprenørkæmpen MT Højgaard tvivler ikke på, at det nok skal lykkes at få sat gang i både væksten og pengemaskinen, selv om resultaterne lader vente på sig.

Husker du kollapset i Genan? Få overblikket på 3 minutter

Engang var Genan en grøn vækstsucces. Men så fik Deloitte en henvendelse fra en whistleblower.

Legos nye topchef afblæser fuldfede vækstrater

Den nye topchef i Lego, Niels Bjørn Christiansen, tror ikke, at Lego fremover kan levere perlerækker af tocifrede vækstrater. Markedet er for hårdt og Lego for stor, siger han i sit første interview.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her