Kommentar: Desværre, historiens store motor kan gå i bakgear

Siden Oplysningstiden har vi troet på fremskridtet: at det bliver bedre årti for årti – økonomisk, socialt og kulturelt. Men holder dét?

Vi har også millennial socialists i Danmark: En ny politisk generation rykker til venstre

For den nye generation er kommunismen fjern historie – de blev voksne i finanskrisens skygge.

Kommentar: Politikerne kan ikke få den akademiske ånd tilbage i flasken

53 pct. af udgifterne til uddannelse efter folkeskolen går til akademiske uddannelser. Ny analyse afdækker en dyr politisk blindgyde.

Kommentar: Sundhedsreformen er et nederlag for provinsens Venstre, hvor mange stadig tror på lokalt folkestyre

At embedsapparater tænker decentralt, er lige så sandsynligt, som at vand løber opad.

Pensionsalder på 75 er dårlig science fiction

»Jeg har en søn på 10. Hvordan skal jeg med god samvittighed råde ham til at tage en erhvervsuddannelse,« spørger en bekymret mor.

I mangler kun at kalde Mette Frederiksen for socialfascist

Toneangivende på venstrefløjen har gjort Socialdemokratiet til hovedfjenden – og gentager historiens mest tragiske fejl.

Sludder. Ulige seniorår kan ikke reduceres til livsstil

Ulighed i levealder er kun et hjørne af spørgsmålet om differentieret pensionsalder, der primært handler om ulige livskvalitet.

Omsider får vi debatten om den skæve pensionsalder

Det meste af fagbevægelsen har snorksovet. Det er samfundsdebatten og en mindre kreds af politikere, der har fået uligheden på dagsordenen.

Løkkes reform bunder i historiens største løftebrud

Politikerne har ikke brugt pengene, sådan som de lovede ved reformerne i 2006 og 2011 – og nu kommer så endnu en reform.

Brudflader

Lars Olsen er journalist og forfatter med stærk social indignation som litterært brændstof. Han har skrevet flere dagsordensættende debatbøger, bl.a. ”Elitens triumf”.

Lars Olsen er en kyndig politisk iagttager med observationspost på den klassiske venstrefløj og en engageret advokat for de oversete grupper i uddannelseskapløbet.

Han har været stålsat politisk ukorrekt i ghettodebatten baseret på sine oplevelser på Nørrebro i København, som han endte med at flytte fra.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her