Svarer til at dække hele Als af: 30.000 hektar under plastic

Det begyndte i det små, men med årene er der opstået et helt hav af plasticdrivhuse i Sydspanien, hvor migranter plukker frugt og grønt. Midt i havet ligger El Ejido, højrefløjens højborg.

Seks varmerekorder i 2019: »Tidligere ekstremer bliver nu de gennemsnitlige temperaturer«

Naturbrande, oversvømmelser og storme ramte Europa i 2019. Samtidig skabte en voldsom hedebølge temperaturrekorder. »Det er svært at mene, at de mange rekorder er en tilfældighed,« mener en ekspert.

Landmand måtte skyde 30 køer efter ildstorm, men hvordan skulle han fodre de 200 overlevende? Svaret kom fra uventet side

Stephen Shipton overlevede den værste ildstorm, som han havde kunnet forestille sig, og han blev bagefter rørt over den hjælp, han fik uden at spørge efter den. De største brande i nyere australsk historie har fundet det bedste frem i australierne.

Sex og CIA var Patpongs signatur: Fra dengang man skar ørerne af fjenderne

Bangkoks redlight distrikt Patpong er kommet på museum, og der fortælles både om pigerne og barerne, men ikke mindst om CIA's hemmelige operationer under Vietnamkrigen.

Kongelig krise: Nu skal prins Harry betale husleje - og millioner tilbage

Slut med titler og så skal der betales husleje for at bo i dronningens huse. Til gengæld er løsningen for den britiske prins Harry og hustruen Meghan måske af en karakter, så kongehuset undgår for meget kritik.

Hvorfor er konen så stenrig? Mystisk millionformue volder Putins nye højre hånd problemer

Ruslands nye premierminister, Mikhail Misjustin, er fra dag ét kommet under mistanke for korruption på grund af konens millionformue.

Om bord på kinesisk milliardprojekt i Afrika, som nager befolkningen: »Vi er næsten ved at blive en kinesisk republik«

Den nye jernbanestrækning mellem Nairobi og Mombasa i Kenya er et af de mest konkrete eksempler på Kinas milliardstore finansieringer af infrastruktur i Afrika. Jyllands-Posten steg ombord på toget og besøgte Nairobis "little Chinatown" i en tid, hvor mange kenyanere gruer for Kinas investeringslyst og frygter skjulte dagsordener.

Temperaturen om vinteren er steget tre grader siden 1961: Klimaforandringer truer rensdyrenes overlevelse

Ændringer i arktiske vejrforhold gør det svært for rensdyr at finde mad. Det kan true artens overlevelse.

Millioner af australiere har kvælningsfornemmelser i røgen fra skovbrande

Fra Sydney til Melbourne og Canberra. Millioner af australiere har denne sommer haft sværere ved at trække vejret, fordi de voldsomme brande har lagt et giftigt tæppe af røg over landet. Eksperter frygter langsigtede konsekvenser.

Indblik
Kommentarer

Militæranalytiker: Langsom katastrofe for Irak, hvis USA trækker sine tropper ud

Efter drabet på Qassem Soleimani har Irak besluttet at udvise de amerikanske styrker i landet. Det vil være en langsom katastrofe for Irak, forudsiger militæranalytiker.

Højreradikale trusler får ham til at frygte for sit liv: Tysk borgmester vil have lov til at gå med skydevåben

BERLIN​ På plakaterne stod »Israel er vores ulykke« og »Vi hænger ikke kun plakater (op)«. De sad i gaderne rundt omkring i byen Kamp-Lintfort i det vestlige ...

Det hoster og hakker i demokratiets maskinrum

Det bliver stadigt sværere at skrue nye regeringer sammen i de vestlige demokratier. Er demokratiet som styreform ved at have mødt muren?

Snart ”ejer” arbejdsgiveren ikke længere de ansatte: Nu må bl.a. 174.000 tjenestepiger rejse

Qatars udskældte kafala-system, som stavnsbinder migrantarbejdere til deres arbejdsgiver, har været i søgelyset, siden golfstaten blev vært for VM i fodbold 2022. Nu er reformer på vej.

Han er en del af en homoseksuel bølge: »Regeringen ved, vi er her. Den burde anerkende det«

I alt 32 af Afrikas 54 lande har love, der kriminaliserer homoseksualitet. Kenya er et af dem. Her kæmper LGBT-aktivister i dag en hård kamp for at forbedre deres ret til at blive accepteret som alle andre kenyanere.

Mest Læste
 1. 1
  Elbæk har drøm om arvtager og hårde ord: »Hun har bare holdt sin kæft og snakket Mette Frederiksen efter munden«
  10 centrale nedslag i ny Alternativet-bog
 1. 2
  Svarer til at dække hele Als af: 30.000 hektar under plastic
  Det begyndte i det små, men med årene er der opstået et helt hav af plasticdrivhuse i Sydspanien, hvor ...
 1. 3
  Landmand måtte skyde 30 køer efter ildstorm, men hvordan skulle han fodre de 200 overlevende? Svaret kom fra uventet side
  Stephen Shipton overlevede den værste ildstorm, som han havde kunnet forestille sig, og han blev bagefter rørt ...