Havørn på an(d)strengende jagt over søen

Forpustet efter en duel på udholdenhed fik en havørn fløjet en gumpetung gråand i land til et sensommermåltid på søbredden i Vejlerne i det nordjyske.

Naturens dybe stille ro er sjælens bedste medicin

Frisk i Naturen er et tilbud, der har slået rod i Frederikshavn Kommune, og som gerne må sætte frø og spire landet over. Det skal hjælpe borgere i socialpsykiatrien til at få flere åndehuller i hverdage fyldt med angst og depression. Vi var med, da et hold psykisk sårbare drog ud for at indtage naturens gratis medicin, der er uden bivirkninger.

Luftens kraftkarle ringmærket på taget af kraftværket

Verdens hurtigste fugl, vandrefalken, har smag for et familieliv i højden. Danmarks nordligste ynglepar på Nordjyllandsværket har fået unger i 60 meters højde med fjordudsigt. Vi var med, da ungerne blev ringmærket, så fugleforskere kan blive klogere på rovfuglenes færden som herskere af himmelrummet og stærenes skræk.

Både regn og sol: Endelig en sommer, der passer de danske klimavidner

Både hos vinbonden ved Kolding og mælkeproducenten på Djursland er der enighed om, at årets vejr har været godt for dem begge.

Danske dådyr dør en langsom død: »Da vi åbnede maven, væltede det ud«

Det er ikke kun hvaler i verdenshavene, som er plaget af plasticforurening. Også den danske pattedyrsfauna er ramt. Plastic, der flyder i landskabet, er et voksende problem for drøvtyggende dådyr, og i de senere år er der fundet adskillige dådyr med store mængder plast i maven.

Natur: På fiskeri efter ny viden om Danmarks fiskefauna

Knap 200 fritidsfiskere landet over har været med i Nøglefiskerprojektet under DTU Aqua. Fynske Poul Erik Nielsen er en af de flittige fiskere, som trækker aktuelle informationer om danske fiskearters ve og vel på land.

10 fluer på taget er bedre end én i hånden

Borgere hjælper biologer til en større viden om Danmarks flyvende insekter ved i bil at trawle efter fluer, myg og ”storvildt” i to meters højde.

Først var der ulvetider: Nu er det tid for sjakalen

Guldsjakalen har slået sig fast ned i mindst tre jyske områder. Sjakalen er et et vagabonderende pattedyr, der går sine egne veje og følger naturens grønne motorvej.

Fuglekiggere flokkes i Skagen: Mens vi venter på fugletrækkets ketchupeffekt

Skagen er Nordeuropas bedste fugletræksted om foråret. Titusinder af fugle er i transit over Skagen-halvøen med afgang fra klitterne og krattene nær Grenen. Med vejret som den store flyveleder holder ornitologerne på Skagen Fuglestation øje med trækket og fanger fugle i videnskabens tjeneste.

Mest Læste
 1. 1
  Ekspert: Trumps bejleri øger grønlændernes ego – det kan give nye problemer
  Præsident Trump har tilgivet statsminister Mette Frederiksens affærdigelse af et køb af Grønland. ...
 1. 2
  Løkke var på Mallorca, mens Venstres bagland diskuterede partiets fremtid
  Der er delte meninger om, at V-formanden har været væk på et tidspunkt, hvor netop ledelsen er til ...
 1. 3
  Unge hopper fra job til job: Er kræsne og vil have noget spændende på cv’et
  Danmark er blandt de lande i Europa, hvor man bliver kortest tid på samme arbejdsplads. Især de unge og ...
Indblik