Først var der ulvetider: Nu er det tid for sjakalen

Guldsjakalen har slået sig fast ned i mindst tre jyske områder. Sjakalen er et et vagabonderende pattedyr, der går sine egne veje og følger naturens grønne motorvej.

Fuglekiggere flokkes i Skagen: Mens vi venter på fugletrækkets ketchupeffekt

Skagen er Nordeuropas bedste fugletræksted om foråret. Titusinder af fugle er i transit over Skagen-halvøen med afgang fra klitterne og krattene nær Grenen. Med vejret som den store flyveleder holder ornitologerne på Skagen Fuglestation øje med trækket og fanger fugle i videnskabens tjeneste.

Majsmarker støvsuges: Himlens innovative grovæder er landet i Himmerland

Arktiske kortnæbbede gæs har fået smag for majs, og nu støvsuger flere og flere flokke de danske vintermarker for levninger fra efterårets høst. En ny plan skal reducere antallet af gæs, der både skader tundraen og giver markskader hos landmænd.

Sovende hær er rykket ind hos den gamle fjende

Bunkers fra den tyske besættelse i 1940’erne er flere steder blevet sovegemakker for overvintrende flagermus. Vi gik ind i mørket i Frederikshavn for at få tal på de lodne logerende, der i fire måneder hænger med hovedet nedad.

Mest Læste
 1. 1
  Udsigt til 40.000 kr. i startløn: Men hvorfor uddanner universiteterne så ikke flere, der kan det samme som Thor Olesen?
  En række uddannelser afviser op mod 8 af 10 kvalificerede ansøgere, selv om arbejdsgiverne nærmest står i kø for ...
 1. 2
  Analyse: Der var ét simpelt spørgsmål, Mette Frederiksen ikke fik svaret på
  Analyse: Valgkampens anden duel mellem statsministeren og S-formand Mette Frederiksen gav et indblik i en ...
 1. 3
  Åge Hareide har sendt et vigtigt budskab til vragede spillere: Også til ham, der har afvist at træne sammen med landsholdet
  Landstræner Åge Hareide nedtonede sin uenighed med en tilbagevendt profil, mens en vraget spiller har afvist at ...
Indblik