Analyse: Flere i Venstre håber på et endeligt ledelsesopgør i stedet for en langsom kvælning

Analyse: Det kom aldrig til et endeligt opgør i 2014. Men det er der efterhånden flere i Venstre, som ønsker sig nu, fordi den opslidende krig plager partiet og er svær at se en ende på.

Løkke og Jensen krammede kejtet for fem år siden, men nu kan de ikke skjule problemerne længere

Analyse: Næstformand Kristian Jensens (V) direkte undsigelse af partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) udstiller endnu en gang det dårlige forhold i Venstres ledelse.

Analyse: Månedlangt drama gik forud for farlig V-kabale uden Støjberg

Venstres folketingsgruppe vragede tidl. udlændingeminister Inger Støjberg til ledelsen, og hele forløbet op til afslører en splittet V-top.

Analyse: Thornings socialdemokratiske eftermæle bliver dårligere for hver dag, Frederiksen er formand

Den socialdemokratiske formand folder sin egen politiske fortælling ud i valget af ministre. Blandt de forventede navne og de nødvendige navne gemmer sig også flere unge ideologer og talenter.

Analyse om ny regering: Frederiksen malede det sorte tårn rødt, mens Morten Østergaard holdt stigen

De Radikale aftryk i ny aftale om S-regering er ikke så store som i 2011. S-formand Mette Frederiksen bliver bragt til magten af et genoplivet centrum-venstre, men skubber problemer foran sig.

Analyse: Regeringsforhandlingerne nærmer sig dramatisk slutfasen, hvor Østergaard skal skubbes ned af sin pæl

Dagene går, og der ligger et ca. 15 siders politisk dokument på bordet. Men tiden nærmer sig, hvor Socialdemokratiet skal presse De Radikale til at tage endeligt stilling.

Analyse: Sass-afsked er kulminationen på en menneskelig tragedie - men intet tyder på, at S falder fra hinanden

Analyse: Henrik Sass Larsen er en af grundene til, at S har regeringsmagten inden for rækkevidde. Men netop derfor bliver det hverdag igen snart.

Analyse: Morten Østergaard eksekverede et internt magtopgør på første gruppemøde efter valget

Valgresultatet styrkede De Radikales leder, Morten Østergaard, som slankede sin ledelse på første gruppemøde efter valget.

Analyse: Ledelsesdrama i LA kulminerer med bred enighed om Alex Vanopslagh

Samuelsens ledelse af Liberal Alliance tabte valget, og så tabte den partiet. Der tegner sig bred enighed i LA om at gøre nyvalgte Alex Vanopslagh til politisk leder.

Bag borgen

Marchen Neel Gjertsen er Jyllands-Postens politiske analytiker. Hun leverer både analyser, baggrundsartikler, portrætter og interviews om alt, hvad der foregår på Christiansborg og i regeringen. Målet er at gøre læserne klogere på det politiske indhold og de forløb, som er afgørende for, hvordan beslutninger træffes. Emnerne spænder bredt – det kan være partiernes forskelligheder, vælgervandringer, magtkampe og politisk historik. Som læser er du velkommen til at sende en mail, hvis du har forslag eller spørgsmål.

Marchen Neel Gjertsen optræder også som Jyllands-Postens analytiker  i radio og TV. Hun har været journalist på Christiansborg siden 2010.  

Indblik
Kommentarer

Analyse: Benhårdt formandsdrama i Liberal Alliance – nu er der utraditionelle forslag på bordet

Først gik formanden, så gik toeren. Og nu er spørgsmålet, om favoritten skal være ny formand, eller om der kan findes en kreativ model.

Analyse: Tre jyske stemmetal sender Kristian Jensen ned i kulkælderen og sår ny tvivl om arvefølgen i Venstre

Mens Venstre går massivt frem, går næstformand Kristian Jensen tilbage. Det åbner igen spekulationerne i Venstre om, hvorvidt han er den rette arvtager efter Lars Løkke Rasmussen (V).

Analyse: Radikal fremgang genopliver socialdemokratisk skrækscenarie

Socialdemokratiet skal nu forsøge at forhandle sig til at forvandle valgresultat til regering. Men der venter afgørende svære forhandlinger med De Radikale.

Analyse: Midt i klima, bogstavleg og spærregrænser blev det alligevel et udlændingevalg

Den lange valgkamp har været præget af de mange nye partier og det helt nye tema klima, som aldrig før har præget en dansk valgkamp. Men udlændinge har alligevel været definerende.

Analyse: Frederiksen fremlagde forsmag på forhandlingsstrategi – ét punkt bliver en særlig gyser

S-formand Mette Frederiksens 10-punktsplan er et forspil til de svære forhandlinger, som hun risikerer at befinde sig i om et øjeblik.

Mest Læste
 1. 1
  Forsvarsminister advarer danskerne: »Der er dagligt trusler mod Danmark på flere fronter«
  Efter knap to måneder på posten fremlægger forsvarsministeren nu fem hovedprioriteter, der skal ruste dansk ...
 1. 2
  Venstrefolk står nu frem: Vil af med både Løkke og Jensen
  For første gang stiller navngivne Venstre-folk sig frem og efterlyser et nyt formandskab i partiet.
 1. 3
  Putins "uhyrlige idé" er et af mange tegn på et truende våbenkapløb
  En ulykke med et reaktordrevet missil i det nordlige Rusland er et af flere tegn på en ny og måske farligere tid, hvad ...