Boligforeninger frygter terrorpakke

En række private bolignetværksforeninger danner nu fælles front mod regeringen i et forsøg på at afværge konsekvenser af terrorpakken.

Bolignetværksforeningerne, der tilbyder beboerne billige internetforbindelser, frygter, at terrorpakken vil koste dem så store udgifter til nyt IT-udstyr til overvågning, at det vil være ødelæggende for de små frivillige bolignetværk.

Terrorpakken vil nemlig pålægge alle teleudbydere - store som små - at opbevare oplysninger om teletrafik i et år til brug for politiets efterforskning i straffesager eller i optrevlingen af eventuelle terrorgrupper.

Men udstyret til såkaldt logning af teleoplysninger er dyrt, og boligforeningerne er stærkt utilfredse med, at loven tvinger de frivillige administratorer af IT-netværkene til at overvåge beboernes vaner, når de bruger internettet. Samtidig vil de være underlagt strafansvar, hvis de ikke udfører overvågningen tilfredsstillende.

Foreløbig har fire store boligforeninger i København derfor dannet paraplyorganisationen Bolignetforeningen, som vil opnå høringsret på kommende bekendtgørelser om terrorpakken. /ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen