1900-tals eksperten

Siden september 2004 har Allan Leth Frandsen været museumsinspektør i Den Gamle By i Århus, hvor han forestår meget af det udadvendte arbejde. Han blev ansat især på grund af sin store viden om 1900-tallets historie.

Allan Leth Frandsen er født i Vestbirk og blev i 1981 udlært som tømrer i faderens firma. I 1983 begyndte han på historiestudiet ved Aarhus Universitet, hvor han blev cand. phil. i 1987. Under studierne var han lokalkorrespondent for Aarhus Stiftstidende i Sabro-Tilst-området, og efter endt studietid var han ansat ved Lokalhistoriske Arkiver i Århus Amt til at forestå indsamling og registrering af foreningsarkiver.

Da det var småt med faste jobs som historiker, valgte han at fortsætte sin journalistiske løbebane som redaktør af Herning Bladet, for senere at skifte til tv-produktionsselskabet Studio 1-2 i Herning.

Freelance

I 1995 etablerede han firmaet Historisk Håndsrækning, hvor han som freelancehistoriker formidlede historiske emner på tv, i bøger og i aviser. Især arbejdede han med 1900-tallets historie, hvor han har været vidt omkring og bl.a. skrevet historien om den danske telefonboks, Gedved Kommune, Ilskov Kirke, Messecenter Herning og møbelkoncernen Club 8 Company. Desuden har han skrevet om flere sider af sin hjemby Hernings historie, der især i 1900-tallet har været både markant og spændende.

Allan Leth Frandsen har beklædt flere tillidsposter i den lokalhistoriske verden, blandt andet som medlem af styrelsen i Sammenslutningen af Lokalarkiver og formand for Historisk Forening for Herning Kommune.

Hustruen Ellinor Sloth Milvang arbejder som socialpædagog, og parret har tre børn. I foråret købte parret et sommerhus ved Saksild Strand, så der i sommerhalvåret er kortere til arbejdet i Århus.

Allan Leth Frandsen,

museumsinspektør,

Parkvej 18,

Herning.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.