Demokratiske Muslimer afviser splittelse

På trods af at et bestyrelsesmedlem har trukket sig, bakker ledelsen i Demokratiske Muslimer op om formand og folketingspolitiker Naser Khader (R). Erhvervsmand Asger Aamund støtter fortsat foreningen 100 pct.

Foreningen Demokratiske Muslimer afviser alle rygter om intern uenighed i bestyrelsen. Der er ingen splittelse, ingen uenighed.

Det fastslår samtlige medlemmer af foreningens bestyrelse, der for et par dage siden blev en person færre, da det somaliskfødte bestyrelsesmedlem Amina Ahmed trak sig fra sin post. Amina Ahmed er det tredje højtstående medlem af foreningen, der har opgivet sit hverv, siden foreningen blev etableret i begyndelsen af 2006. I et brev til foreningen skriver hun:

»Der skal være plads til alle i foreningen, men jeg kan se, at der ikke plads til mig, for jeg er et troende menneske. Der er ikke respekt for det, jeg tror på.«

Hendes brev er sendt, efter at Naser Khader i et tv-program sagde, at der skal være plads til kritik af Koranen i Demokratiske Muslimer.

Amina Ahmeds kritik rammer foreningen hårdt, for et af foreningens formål er netop at vise, at man kan være både demokrat og muslim. Samtidig flugter den med kritik fra indvandrere, der beskylder foreningen for ikke at repræsentere praktiserende muslimer.

Spyttet på

Foreningens frontfigur folketingsmedlem Naser Khader (R) afviser kritikken.

»Jeg kan ikke genkende Amina i brevet. Vi har altid givet plads til hendes tro og afbrudt møder, for at hun kunne bede. Jeg tror, at hun er blevet påvirket af andre kræfter,« siger Naser Khader.

Amina Ahmed er tidligere blevet spyttet på og gentagne gange truet med vold af personer i det muslimske miljø, der ikke bifalder hendes arbejde i Demokratiske Muslimer. Ifølge flere bestyrelsesmedlemmer har truslerne og ikke Naser Khaders udtalelser været afgørende for hendes beslutning.

»Det er ikke noget nyt, at Amina gerne ville trække sig. Hun har været udsat for grove trusler i sit nabolag og har et lille barn. Vi har bedt hende om at blive og sagt til hende, at det er bedst ikke at give efter for trusler,« siger bestyrelsesmedlem Ibrahim Ramadan.

Trak sig som talsmand

Den holdning deles af Fatih el-Abed, bestyrelsesmedlem og nær ven til Naser Khader.

»Det er forståeligt nok svært for en enlig mor at modstå det pres,« siger han.

Fatih el-Abed var selv med til at skabe rygter om splittelse, da han efter samråd med bestyrelsen trak sig fra sin post som talsmand i foreningen, fordi han havde kritiseret Israel i stærke vendinger. Men han afviser, at han er uenig med den linje, som Naser Khader lægger. Selv mener Naser Khader, at den danske dagspresse forvrænger proportionerne i debatten.

»Vi er en forening med 1.200 medlemmer, og det er forståeligt, at ikke alle er enige hele tiden. Det er kun sundt. Vi er en ny forening, og selvfølgelig har vi børnesygdomme,« siger han.

Formanden for det støttenetværk, som hjælper Demokratiske Muslimer med finansiering og rådgivning, erhvervsmand Asger Aamund, bakker stadig op om Demokratiske Muslimer.

»Vi støtter fortsat foreningen 100 pct.,« siger han.

Det var mandag ikke muligt at få en kommentar fra Amina Ahmed.

kristoffer.pinholt@jp.dk

karen.clement@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.