Boom i antallet af tomme boliger

Selv om huspriserne er tårnhøje, stiger antallet af tomme almene boliger stadig støt. 1. juli i år var 1.968 almene boliger uden møbler og mennesker mod 1.668 samme tid i fjor. Det svarer til en stigning på 18 pct. og næsten en 10-dobling på fem år, viser nye tal fra Landsbyggefonden.

»Den meget lave rente og de nye låneformer med afdragsfrie lån har gjort, at vores boliger ikke kan konkurrere med ejerboliger. Konsekvensen er tab, som skal dækkes af Landsbyggefonden, og på sigt kan det føre til huslejestigninger. Desuden er der risiko for yderligere ghettoisering, hvor de stærke, kreditværdige flytter ud af de almene boliger, som overlades til folk, som slet ikke kan købe et hus,« siger Gert Nielsen, direktør i Boligselskabernes Landsforening.

Foreningen repræsenterer 700 boligorganisationer med flere end en halv mio. boliger.

Det stigende problem med tomme almene boliger er størst i Jylland, hvor 8 ud af 10 ledige lejligheder findes for tiden. Topscorer er dog Svendborg med 115 ledige boliger, skarpt forfulgt af Nordborg med 108 og Hjørring med 103.

I Ikast har en boligforening bedt 59 unge om at flytte fra deres bolig, fordi deres husleje ikke har kunnet dække tre afdelingers faste udgifter tre år i træk.

For få år siden var overfloden af tomme almene boliger stort set kun et problem vest for Lillebæltsbroen, men fænomenet er flyttet østpå og har nu også nået Sjælland. Således er antallet af ledige lejligheder i Slagelse og Holbæk fordoblet fra tre til seks det seneste år. Albertslund har accelereret fra nul til seks, mens der i Korsør er 24 tomme almene boliger mod 13 i juli sidste år.

Ringsted rykket fra 21 til 27 i samme periode. Samtlige af byens 27 ledige almene boliger hører hjemme i samme afdeling med i alt 40 ungdomsboliger.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.