Musiklivets kæmpe
Bengt Johnsson er lidt af en kæmpe i dansk musikliv, som han har inspireret som kunstner med klaverdebut i 1944 og som underviser på højt plan. Bengt Johnsson har kæmpet for sine ideer og for komponister som led i en modstand mod den i dansk musikliv dengang rådende stagnation og ensidighed, som resulterede i en slags jantelov over for komponister, som var anderledes, og som tilhørte senromantikken, for at citere hans eget kampråb.
Bengt Johnsson kan se tilbage på, at hans kamp ikke har været forgæves, og at hans meninger er blevet mere almindeligt anerkendt.
Senromantikken
Det gælder således forholdet til den danske senromantiker Rued Langgard, hvis musik han spillede, og hvis store "Vanvidsfantasi" han uropførte. I alt har han uropført over 100 danske og udenlandske klaverværker, og han førsteopførte for eksempel Benjamin Brittens klaverkoncert herhjemme i Tivoli i 1947 og senere Pierre Boulez' særdeles komplicerede anden klaversonate.1965-91 var Bengt Johnsson professor ved Det Jyske Musikkonservatorium, og frem til 1970 var han desuden organist og korleder ved DR's studiegudstjenester. Da han flyttede tilbage til Lyngby nord for København for ti år siden, genoptog han sit pianistiske virke med bl.a. at spille Johann Sebastan Bchs væsentligste klavermusik inklusive "Goldberg-variationerne". Bengt Johnsson, som også er magister i musikvidenskab, har udgivet værker af Domenico Scarlatti og Niels W. Gade og skrevet bøger om Chopins og Liszts klavermusik.
Bengt Johnsson,
professor, pianist,
Porsevænget 18,
Lyngby.