• For abonnenter

En ny højrefløj på vej i dansk udlændingepolitik

Yderst: Dansk Folkeparti er ikke længere den yderste højrefløj i danskernes øjne. 13 pct. savner et parti med en endnu strammere udlændingepolitik, og 21 pct. i blå blok overvejer at stemme på et nationalkonservativt parti.

Artiklens øverste billede
Det slår sprækker på højrefløjen i dansk politik. Søren Espersen og Dansk Folkepartis bevægelse ind mod midten har skabt utilfredshed med udlændingepolitikken hos nationalkonservative kræfter som Morten Uhrskov og Lars Hedegaard. Mandag forsøgte Pegida.dk – en ny dansk islamkritisk forening – at slå rod i Danmark. En ny undersøgelse viser, at 13 pct. af danskerne også savner et parti med en strammere udlændingelinje. Fotos: Niels Hougaard m.fl

I årevis har Dansk Folkeparti været den yderste flanke på udlændingespørgsmålet i den politiske debat. Selv har de kaldt sig midterparti, men hverken kommentatorer eller forskere har kunnet få øje på nogen nævneværdig modstand fra højre.

Men nu har en ny bevægelse af nationalkonservative tilsyneladende vakt en folkelig interesse, viser en ny måling foretaget af analyseinstituttet Wilke for JyllandsPosten.

»Det overrasker mig virkelig,« siger Chris Holmsted La

Andre læser

Mest læste

Del artiklen