• For abonnenter

Skal rygning forbydes på de små værtshuse?

Et af rygernes sidste fristeder står for fald. Regeringens rådgivere i den såkaldte forebyggelseskommission lægger op til, at den eksisterende rygelov bør omfatte de små værtshuse og cafeer. Værtshuse med et serveringsareal på under 40 kvm har ellers hidtil været undtaget fra rygeforbudet. Forebyggelseskommissionen blev nedsat af regeringen for et år siden og skal blandt andet undersøge, hvordan den forebyggende indsats billigst kan styrkes i form af flest mulige leveår i befolkningen. Derudover skal kommissionen se på, hvordan den sociale ulighed på sundhedsområdet kan reduceres. »Vi arbejder med forslaget, fordi rygeloven, som vi indførte for nogle år siden, har haft en god effekt. Udenlandske undersøgelser viser, at dødeligheden ved blodpropper i hjertet er faldet markant,« anfører Mette Wier, formand for Forebyggelseskommissionen, som i marts kommer med et samlet sæt anbefalinger.Hans Henrik Storm, overlæge og forebyggelseschef hos Kræftens Bekæmpelse.Søren Højbjerg, EDB-systemudvikler, talsmand for Danmarks Rygerforening.

Hvorfor skal rygeforbudet omfatte de små værtshuse?



Arbejdstagerne på værtshusene kan ikke selv vælge, om de vil være der eller ej. De bliver massivt udsat og får dermed en alt for stor risiko for at tildrage sig sygdomme, som skyldes passiv rygning. Vi skal have en lovgivning, som ikke er hullet som en si.

Hvorfor må kunderne ikke selv bestemme, om de vil besøge et værtshus, der tillader rygning?



Folk må selv bestemme, om de vil ryge eller ej. Men rygning er så risikabelt, at den kun bør fore

Andre læser

Mest læste

Del artiklen