• For abonnenter

Naturhvedebrød

Per Bruns opskrift er på 10 kg dej, så hvis man ikke vil gå sammen med venner til den store bagedag, kan man blot finde lommeregneren frem og dividere.





  • 1,6 l fordej
  • 5 kg hvedemel
  • 460 g grahamsmel
  • 158 g salt
  • 3,1 l vand

Fordej

Først skal man lave en fordej af mel og vand. Bagerchef Thomas Neiiendam laver en på 18 liter vand. Vi flytter kommategnet og laver en på 1,8 liter vand. Kom vandet i en skål, og rør 150 g grahamsmel, 150 g rugmel og 300 g hvedemel til en jævn, flydende dej. Lad dejen stå i fem-syv dage og rør rundt, så ofte du kan. Husk, at en dej er levende og boblende, så luk ikke skålen med andet end plasticfilm. De
Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Andre læser

Mest læste

Del artiklen