• For abonnenter

Risikoen ved bordets glæder

Vi ved det jo egentlig godt: Der er ting på julebordet, som vi ville have haft bedre af at lade stå. Men da Jyllands-Posten i går besøgte Rold Storkro på en af de store julefrokostdage var beskeden klar blandt gæsterne: I julen vil vi have lov til at spise, hvad vi har lyst til. Måske sparer vi lidt på smørret, men det er så også det.

Men vi spiser stadig for usundt, og tal fra Lægemiddelstyrelsen viser, at stadig flere danskere får kolesterolsænkende medicin. I løbet af i år har 220.000 danskere fået medicinen, og tallet er steget gennem de seneste år.

»Behovet for medicinen siger noget om vores livsstil. Men det er ikke alene den enkeltes livsstil, der er et problem, men hele den livsstil, der ligger i vores samfund,« siger forskningschef i Hjerteforeningen, Jørgen Videbæk.

Han understreger dog, at det også er positivt at f

Andre læser

Mest læste

Del artiklen