• For abonnenter

Opskrift: Gratin af krebsehaler

De færreste har adgang til egen dam eller sø med levende krebs, så man må ty til de dybfrosne, som dog også sagtens kan anvendes.





  • 24 krebs
  • 25 g smør
  • 2 dl tør hvidvin
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 2,5 dl mælk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • Salt og peber
  • 100 g revet gruyere eller




lignende ost (emmentalertyper)

Tø krebsene op, fjern hovederne og tag forsigtigt halerne ud og læg dem til side. Knus hoveder og skaller og svits det hele i smør, tilsæt hvidvinen og lad det simre i 10-15 minutter. Si lagen og kog den ind til en deciliter. Køl af.

Lav en opbagning af smør, mel og mælk, tilsæt piske

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Andre læser

Mest læste

Del artiklen