Uenighed blandt læger bremsede nye regler for brystkræftundersøgelser

Speciallæger undersøger evidens for eventuelle nye retningslinjer om brystkræftundersøgelser.

E-cigaretfirma må ikke bruge sit navn på nettet: »Politianmeldelsen er helt ude i skoven. Det er vanvittigt«

Forbrugerombudsmanden er klar med den første politianmeldelse mod et e-cigaretfirma for ulovlige reklamer. Indehaveren har ingen planer om at bøje sig. Han er parat til at gå i retten.

23 har anmeldt psykisk vold, efter det blev strafbart: »Han slog hunden ihjel for at straffe børn og mor«

Efter at psykisk vold blev strafbart fra den 1. april i år, har politiet fået 23 anmeldelser. Tallet er »ikke voldsomt«, lyder det fra fagfolk, som peger på, at psykisk vold kan være svært at erkende.

Naturen ændrer sig: Hvert år rykker varmen 2,5 km mod nord

Rapsmarkerne springer tidligere ud. Det samme gør de ærkedanske bøgetræer. Samtidig strømmer nye dyre-, fiske- og insektarter til. Klimaet i Danmark er under forandring, og ifølge biologer og andre med indsigt i klimaforandringerne bevæger de europæiske klimazoner sig nordpå med en hastighed på 2,5 km om året – eller 4,8 millimeter i minuttet.

4.000 km fra venner og familie: »Jeg har ikke aktivt sagt, at jeg er klar til at stille træskoene for mit land. Alligevel har jeg gjort det op med mig selv«

I december sagde den 22-årige Kristian Frandsen farvel til venner, familie og et nyopstartet parforhold for at tjene Danmark fra en militærbase i Irak.

Hvordan får man nye venner som voksen? »Jeg sad alene to nytårsaftener«

Tusindvis af danskere har meldt sig ind i særlige grupper på Facebook, hvor unge som gamle efterlyser nye venner. En lektor i psykologi påpeger, at der ikke findes smutveje til venskaber.

Ringkøbing Fjord på hitliste over Europas bedste kitesurfsteder

I Ringkøbing, Hvide Sande og omegn glæder man sig over kåringen.

Storstilet naturprojekt på Fanø er kommet i modvind

Lycium på Fanø skal være et nyt naturformidlingssted for indgangen til Vadehavet, og bygningen skal ligge som en dug over øens klitter. Men byggeriets placering møder kritik.

Politiker raser over embedsmænd i en sag om mangelfulde brystkræftundersøgelser: »Det er selvfølgelig ikke i orden at agere sådan«

Politikere går ind i en sag, hvor embedsmænd i Region Midtjylland har afvist at følge en henstilling fra det statslige patienttilsyn i sagen om mangelfulde brystkræftundersøgelser.

Indblik
Kommentarer

Danmarksbilleder: Skaterparadis på motorvejen

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se nye Danmarksbilleder hver uge.

Hun havde fået nej til familiesammenføring og besked om at rejse: Ny EU-dom giver familien håb

Den 43-årige Sükran Demirtas havde netop fået besked på at rejse hjem til Tyrkiet, da EU-Domstolen underkendte Danmark. Nu håber hun at kunne blive i Danmark.

Dramatisk udvikling i sagen om mangelfulde brystkræftundersøgelser: Endnu en gruppe kvinder kan være svigtet ved mangelfulde brytkræfttjek - men region nægter at gøre noget for dem

Region Midtjylland nægter at følge en henstilling fra patienttilsynet om at genindkalde endnu en gruppe kvinder, som kan have fået mangelfulde brystkræftundersøgelser.

Vandet strømmede ind i husene: Men digeprojekt er gået i hårdknude, og byggeriet sat helt i stå

Stop for et digebyggeri i det hårdt plagede Jyllinge Nordmark er et eksempel på, hvordan få klagere kan stoppe et klimaprojekt, der kan gavne mange. Også andre projekter rundt i landet er ramt. Det er for nemt at stoppe sådanne projekter, lyder kritikken.

Pas på: Tre øl og en tur på el-løbehjulet koster 2.000 kr. – tredje gang kan det give fængsel

Politiet har de seneste to weekender taget 39 spirituspåvirkede på el-løbehjul samt flere påvirket af andre stoffer.

Mest Læste
 1. 1
  Tysk migrantkaptajn skal ikke længere redde nødstedte
  Den tyske kaptajn Carola Rackete var torsdag til det første retsmøde i Italien.
 1. 2
  Hvordan får man nye venner som voksen? »Jeg sad alene to nytårsaftener«
  Tusindvis af danskere har meldt sig ind i særlige grupper på Facebook, hvor unge som gamle efterlyser nye venner. En ...
 1. 3
  Er det ensomt at bo alene på en ø i Kattegat? Mød den 77-årige Jørgen Nielsen – det sidste menneske på Hirsholmene
  Jyllands-Posten besøgte sammen Christina Vorre, forfatter til bogen "De Sidste Øboere", Hirsholmenes eneste ...