• For abonnenter

Ikonisk foto af en irriteret og udmattet Einstein, der rækker tunge, er solgt for en formue

Alt, hvad videnskabsmanden var i berøring med, er penge værd. Et signeret eksemplar af det berømte tungefoto er netop solgt for 800.000 kroner.

Artiklens øverste billede
Det originale billede taget af fotografen Arthur Sasse. Det viser alle tre bagsædepassagerer: Albert Einstein ses mellem vennen professor Frank Aydelotte og dennes kone Marie Jeanette. Einstein ville spolere fortografens billede, men skabte med sin attitude et af historiens mest ikoniske fotos. Som person hoppede han ned fra den piedestal samtiden havde anbragt ham på og med sin attitude viste helt andre og hidtil ukendte sider af sin personlighed. Foto: Arthur Sasse/Wikimedia Commons.

Alle tænkelige sejl var sat til, da den verdensberømte fysiker og Nobelpris-modtager Albert Einstein blev fejret på sin 72 års fødselsdag.

Det skete fredag den 14. marts 1951 med en stor reception i festsalen på Princeton University i New Jersey i USA

I receptionen deltog et meget stort antal gratulanter, og fra først til sidst blev begivenheden dækket tæt af en hær af ivrige pressefotografer.

Albert Einstein i 1931 - altså 20 år før billedet, hvorpå han rækker tunge. Et billede, der med et slag ændredes hans image som distanceret forsker til en mere rummeligt og folkeligt. Foto: AP

Albert Einstein som 72-årig - og med tungen indenbords... Foto: AP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen