• For abonnenter

Rystende forklaringer i retssag om dobbeltdrabet i Marokko: »Vil du fortsætte din hellige krig?« »Ja, selvfølgelig«

Forklaringer i retten fra flere af de 24 tiltalte tegner billedet af en hjernevasket terrorcelle, der stod bag det makabre mord i Atlasbjergene. Bistandsadvokaten til den dræbte dansker Louisa Vesterager Jespersen venter, at der falder dom i denne uge.

Artiklens øverste billede
I dagene efter drabet på Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland gik mange marokkanere på gaden for at vise deres medfølelse og samledes foran den danske ambassade i hovedstaden, Rabat. Det er yderst sjældent, at udenlandske turister dræbes i terrorangreb i Marokko. Foto: Mosa'ab Elshamy/AP

De 24 mænd holder sig ikke fra at smile til hinanden og diskutere fredfyldt, idet de føres ind i salen og tager plads på anklagebænken, stærkt bevogtet af en gruppe politifolk.

Mange af dem bærer et fyldigt skæg og er iført en islamisk klædedragt. De virker, ifølge avisen Le Mondes beskrivelse, aldeles uberørte af situationen.

Alle er de hovedpersoner i en stor marokkansk terrorretssag, som i disse dage bliver ført i Salé, en forstad til Marokkos hovedstad, R

Andre læser

Mest læste

Del artiklen