• For abonnenter

Opgøret med fortiden gemmer sig i et særligt sikret arkiv i Statsministeriet

Historieskrivning: Oplysningerne om Foghs samtaler med de amerikanske statsledere før Irak-krigen opbevares i et særligt og for flere historikere ukendt sikkerhedsarkiv i Statsministeriet. Og det er ikke første gang, at ministerier vælger den løsning. Det skete også under Den Kolde Krig. Alligevel kritiserer eksperter fremgangsmåden. For hvad er det, vi ikke må se?

Artiklens øverste billede
»Der findes i Statsministeriet dokumenter, som af hensyn til deres karakter opbevares i et særligt sikkerhedsarkiv,« forklarer Statsministeriet i en mail til Jyllands-Posten.

Limousinerne stod parkeret foran den danske ambassade i det centrale Washington, hvor også en Rolls Royce Silver Shadow med Texas-nummerplade for et øjeblik havde gjort holdt. Ud af de mange biler steg toppen af den politiske elite i USA, højesteretsdommere, ministre, militærfolk og indflydelsesrige mediemoguler, mens bodyguards, formentlig fra den amerikanske sikkerhedstjeneste Secret Service, diskret samlede sig foran ambassaden, inden de med deres øresnegle trak ned i kælderen fo

Andre læser

Mest læste

Del artiklen