• For abonnenter

Indbrudstyven slap væk med 103.000 kr. – politiet ville ikke søge efter spor

Knap en tredjedel af alle indbrudssager blev sidste år henlagt af politiet uden efterforskning. I Københavns Politi nedprioriteres særligt anmeldelser om indbrud i erhvervsvirksomheder.

Artiklens øverste billede
Da Lasse Spangenberg sidste sommer havde indbrud, gik det ikke ud over kjolerne i butikken. Til gengæld løb tyvene med over 100.000 kr. i kontanter. Foto: Stine Bidstrup

Det havde været en skøn aften for designer Lasse Spangenberg, fordi han havde været inviteret til et bryllup, hvor bruden sagde ja iført den kjole, som han havde designet og syet.

Men næste morgen var en brat og barsk opvågnen, da opringningen om et indbrud i Spangenbergs butik i det indre København løb ind.

»Det var hæsligt, og det værste var, at politiet overhovedet ikke ville reagere eller komme. De spurgte, da jeg stod ved butikken, om gerningsmændene stadig var der? Eller om der var blod? Hvis det ikke var tilfældet, ville de ikke komme,« mindes designeren om indbruddet i august 2018, hvor han fik besked på, at politiet ikke rykker ud til indbrud i erhvervslokaler.

Og han er langtfra den eneste anmelder af indbrud i Danmark, som har oplevet ikke at få sin sag efterforsket. I 2018 blev knap hvert tredje anmeldte indbrud – 16.046 sager i alt – henlagt uden efterforskning, viser tal fra Rigsadvokaten, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

»Det værste var, at jeg helt

Andre læser

Mest læste

Del artiklen