• For abonnenter

Spis mindre kød, ost og æg, lyder anbefalingen. Men det er ikke helt så enkelt

Internationale forskere med en dansk professor i spidsen advarer mod nye kostanbefalinger fra WHO. De risikerer at føre til flere tilfælde af hjerte-kar-sygdomme, mener han. I Danmark er kostanbefalingerne om kød og mejeriprodukter i færd med at blive revurderet.

Artiklens øverste billede
Illustration: Rina Kjeldgaard

Vi har i årevis fået at vide, at vi i stort omfang skal undgå fødevarer med mættede fedtsyrer, når vi står nede ved køledisken i supermarkedet.

Spiser vi for meget af det mættede fedt, som findes i f.eks. kød, ost, æg, yoghurt og mørk chokolade, har vi for stor en risiko for at få hjerte-kar-sygdomme, siger anbefalingerne.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.