• For abonnenter

Nu rammer ghettoplanen: »Stemningen herude er da ad Pommern til«

Kommuner og boligforeninger har indleveret deres planer for, hvordan de 15 mest udsatte boligområder i Danmark kan ændres fundamentalt. I Esbjerg skal 116 boliger rives ned, og det vækker bekymring hos en beboerformand, der tvivler på, at nedrivning og fraflytning løser noget. En forsker er heller ikke overbevist.

Artiklens øverste billede
Beboerformand Kai Nielsen er en af de borgere i det almene boligområde Stengårdsvej i Esbjerg, der skal flytte som følge af Folketingets ghettoplan. Her skal i alt 116 boliger rives ned. »Jeg er bange for, at problemerne bare flytter over til nogle andre,« siger Kai Nielsen. Foto: Joachim Ladefoged

Kai Nielsen kender boligområdet Stengårdsvej i Esbjerg som sin egen bukselomme. Her har han i boet 34 år. I den samme lejlighed på 1. sal, midtfor.

Men snart skal den 78-årige beboerformand for Stengårdsvejs afdeling 14 flytte – mod sin vilje. Hans lejlighed er nemlig en af de 116 almene boliger, der skal rives ned for at imødekomme kravene i den ghettoplan, som Folketinget vedtog i december.

»Stemningen herude er da ad Pommern til. Der er mange, som kommer t

Andre læser

Mest læste

Del artiklen