• For abonnenter

Løkkes »snurretur« giver erhvervsskolerne lidt flere penge, men mange nye opgaver

Regeringen lovede »plus på bundlinjen« for erhvervsskolerne i et nyt udspil. Men tal fra Finansministeriet viser, at planen pålægger skolerne nye opgaver for flere hundrede mio. kr. Bundlinjen er blodrød, lyder kritikken, og nu trækker flertal uden om regeringen i bremsen.

Artiklens øverste billede
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har åbnet den politiske sæson med et markant fokus på uddannelse. 13. september præsenterede han sammen med undervisningsminister Merete Riisager (LA) et nyt erhvervsskoleudspil, og to dage forinden havde de to lanceret en justering af den omstridte folkeskolereform. Det skete Lillevang Skole i Allerød. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i september fremlagde regeringens udspil til en reform af erhvervsskolerne, fokuserede han på indholdet.

53 forskellige initiativer skulle imødekomme virksomhedernes stærkt stigende efterspørgsel på faglært arbejdskraft og vende et årelangt fald i elevoptaget på erhvervsskolerne til en stigning.

Folkeskolen skulle blive bedre til at lede elever med håndværkerdrømme over på en erhvervsskole, og erhvervsuddannelsernes g

Andre læser

Mest læste

Del artiklen