• For abonnenter

”Day Zero” nærmer sig Cape Town

For første gang kan en millionby løbe tør for vand.

Artiklens øverste billede
Klimaforandringer og den værste tørke i over 110 år, den voksende befolkning og den dårlige infrastruktur er alle medvirkende årsager til krisen i og omkring den sydafrikanske millionby. Foto: AP

Det er bogstaveligt talt blevet street at køre rundt i en beskidt bil i Cape Town, og der bliver kigget lidt skævt og måske dyttet venligt af dem, der kører rundt i en skinnende ren en af slagsen.

Folk, der vander have eller fylder deres svømmepøle, bliver udskældt af forbipasserende, og radiostationer og Facebook-sider svømmer over med kreative idéer til, hvordan man kan spare på vandet og genbruge det, man trods alt bliver nødt til at lukke ud af hanerne.

I begyndelsen var det lidt grænseoverskridende ikke at skylle ud, både derhjemme, og hvis man besøgte restauranter og shoppingcentre.

Laura Lykkegaard, beboer, Cape Town

Cape Town er som den første millionby i verden reelt i fare for at løbe tør for vand i løbet af de kommende måneder, og krisen er for alvor ved at gå op for byens indbyggere. For bare halvanden måned siden klagede politikerne over, at halvdelen af byens befolkning ikke overholdt restriktionerne og troede, at de kunne betale sig fra at bruge store mængder af vand. Men fra nytår blev restriktionerne strammet endnu en tand, så de nu er på ”niveau 6”, og der bliver uddelt bøder til dem, der sløser med vandet.

»Vi er ikke på vej mod en krise, vi er dybt, dybt,

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen