Havtasken i udbyttefadet

Artiklens øverste billede

Rettidig leflen

En del journalister sidder i disse dage med hold i ryggen og ondt i de udtørrede kinder af at have bukket så dybt og smilet så bredt og savlet så indsmigrende til prins Robert og dronning Ane, at det må give skader. Der var forårskur i A. P. Møller – Mærsk, selv journalisterne havde jakkesæt på, og hovedbegivenheden var, at den unge Robert Mærsk Uggla skulle indtage sin forudbestemte, men i dagens anledning epokegørende plads i bestyrelsen ved siden af mor Ane. Også Enhedslistens Frank Aaen spillede sin forudbestemte rolle som havtasken i udbyttefadet og havde som en af de få fravalgt jakkesættet og i stedet iført sig en lun sweater. I et åbenhjertigt interview med et formiddagsblad kom Robert Mærsk Uggla med chokmeldingen: »Det bliver spændende at komme ind i bestyrelsen.« Den næste voldsomme overraskelse var, at der ikke kun var småkager til generalforsamlingen, men sandwich med både skinke og leverpostej. Puha. Det er godt, der er et helt år til næste generalforsamling, så alle kan få de iturevne nerver i ro, og journalisterne kan få rettet ryggen ud.

Spies, rejs og bliv gejl

Stig Elling må være godt gammeldags pigesur. I årtier har den blonderede, kulørtonede rejseekspert haft scenen for sig selv, mens han utrætteligt meddeler, at der er liiiiige ved at være udsolgt, så man skal skynde sig et købe en Startour-rejse til jul, pinse, efterårsferien, påsken eller weekenden. Men så bankede Spies en lille reklamefilm sammen om, at man skulle tage på ferie for at have mere sex, få flere børn (og øge Spies’ indtjening). Hvis man bliver gravid på ferien, kan man vinde babyudstyr ad libido. Youtube-videoen er efterhånden set af mere end fem millioner mennesker, så nu er Danmark kendt for at slå sagesløse giraffer ihjel, nakkeskyde en hel løveflok ( FORDI VI KAN!!!) og præmiere feriesex. Det bliver spændende at se, hvor mange børn der bliver undfanget i skumhelvedet på Sunny Beach, som efterfølgende vil med i Unge Mødre. At rejse er at knalde.

Bittert boost

Hver gang du ser en nævenyttig opdatering på Facebook med endnu et barn, der har fået 12 i husgerning, eller endnu en ven, der har løbet halvanden kilometer på nul komma fem eller købt en uforlignelig café latte på et torv i Skive og er pissehamrende lykkelig – så vid, at du gør en ekstremt rig mand endnu rigere! Mark Zuckerberg, der har foræret os den narcissistiske meningsmaskine, tjente sidste år 18 mia. kr. – 18.000.000.000 kr. – på de bonusaktier, han får i løn og kunne sælge med mildt sagt fortjeneste. Ved siden af har han stadig aktier for 140 mia. kr. Dermed kunne han betale hele Cubas gæld og stadig have penge til at købe hele Jyske Bank. Til gengæld er han ikke berettiget til en dansk børnecheck. HA!!!!

McJobkrise

Det er nu gået op for bøfsandwichfirmaet McDonald’s, at befolkningen bliver ældre. Ikke at det bekymrer, at udgifterne til de ældre eksploderer. Nej, krisen består i, at der er mangel på arbejdskraft, så virksomhederne skal være bedre til at udnytte en større del af befolkningen. McDonald’s er f.eks. begyndt at ansætte flere ældre. Måske skulle de i stedet tage alle de unge arbejdsløse ind. Og måske kan det være lige meget. For så længe McDonald’s er et enkelt salatblad fra, at en Big Mac ryger i kategori med kiksekagen, gør koncernen vel, hvad den kan, for at slå de unge ihjel af overvægt og diabetes, inden de bliver gamle nok til at fravælge burgere, fordi de sidder fast i protesen.

Apropos vellevned

Norge har bare nogle andre problemer end os. ”Pensionsbombe i operaen” stod der med fede typer i en norsk avis. Bomben er en slags minimodel af ældrebyrden på det, der svarer til Det Kongelige Teater: En norsk sylfide må gå på pension, når hun er 41 somre, mens sangsolisterne først må slå den sidste trille som 56-årig. For at have råd til at have så mange ”ældre” i sold, må man skære i den aktive faste stab. Ud over at pensionsbyrden har givet en negativ egenkapital på 400 mio. kr., vil det vel på et eller andet tidspunkt ramme repertoiret. Det er jo sin sag for selv en spændstig midaldrende mandlig danser at gribe en neurotisk buttet, aldrende, efterlønnet klimakterieballerina i luften uden at miste kontrollen over bækkenbunden. De kan selvfølgelig bruge den danske balletmodel, som indebærer indtagelse af en hel del kokain. Men med den oliefond burde der være råd til eksperimenter. Ellers er det øvelser på gulv og stoledans resten af sæsonen.

Klar tale

Skat er kendt for at strikke systemer sammen, som gør det til en legende let lise for de enfoldige borgere at lave skatteopgørelser, kørselsfradragsberegninger og selvangivelser. Nu har etaten overgået sig selv med denne meddelelse om den nu sløjfede Forsyningssikkerhedsafgift – som vi så heldigvis ikke behøver fatte, hvad er: »Som alternativ finansiering foreslår regeringen, at personskatterne hæves. Konkret forhøjes bundskatten med 0,40 pct.-point, mens personfradraget nedsættes med 600 kr. Stigningen i personfradraget reduceres fra 800 kr. til 200 kr. i 2015. Regeringens forslag betyder, at det samlede beskatningsniveau kan lettes i forhold til, hvis Forsyningssikkerhedsafgiften var blevet gennemført. Som resultat vil borgerne i gennemsnit opnå et øget rådighedsbeløb på ca. 220 kr. om året.«

Lokal bøderegn

Der er blevet uddelt springskaller i erhvervslivet i denne uge. Carlsberg fik et drag på en halv mia. kr., og NKT skal aflevere små 30 mio. kr., i begge tilfælde fordi de har overtrådt konkurrencereglerne i hhv. Tyskland og EU. Begge erklærer sig aldeles uskyldige. Aktiemarkedet synes heller ikke, det var værd at gøre stor ståhej over. En overtrædelse af konkurrenceloven er kun et problem, hvis den bliver opdaget. Indtil da er det aggressiv, kreativ markedsføring.

Pengedrop over Holck

Niels Holck slap for at tilbringe resten af sit liv i skyggen i Indien, fordi Danmark nægtede at udlevere ham til det indiske retssystem. Siden har han prøvet forskellige leveveje – nu vil han ind i et solcelleprojekt. Og han går all in – troede han. Der skulle opføres 475 anlæg, staten skulle spytte 1,2 mia. kr. i projektet. Et af landets fineste advokatfirmaer, Bech-Bruun, havde sagt god for det. Og entreprenørkoncernen Grontmij var taget i ed. Eller det vil sige … Advokatfirmaet afviser at have blåstemplet projektet. Det kommer noget bag på Grontmij. Og politikerne kunne nemt finde andet at bruge 1,2 mia. kr. til. Men Niels Holck har før vist, at han kan samle penge ind til et godt formål, som da han samlede ind til nogle våben, han kunne kaste ned over Nordindien – og efterfølgende afstedkom en diplomatisk krise mellem Danmark og Indien. Han skal nok komme igen, så hold øje med navnet! Eller et af de over 40 andre navne som barfodsrøveren har brugt. Man kan ikke holde en god mand nede!

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.