Spørg om penge: Ledige får nej til fradrag for udgifter til efteruddannelse

Spørg om penge: Lønmodtagere har i visse tilfælde fradrag for udgifter til efteruddannelse. Er man ude af arbejdsmarkedet, f.eks. på grund af sygdom eller ledighed - men jobsøgende - stiller sagen sig anderledes. Efter en afgørelse fra Landsskatteretten fra juli 2019 er der i så fald ingen fradragsret.

Spørg om penge: Ejere af solceller tabte retssag mod ministerium

Spørg om penge: En sag i Københavns Byret fik ikke et gunstigt udfald for solcelleejere, der overvejer at anke sagen.

Spørg om penge: Lovforslag varsler ny stramning for generationsskifter

Spørg om penge: En ny afgørelse fra Skatterådet varsler en ændring af værdiansættelsen af B-aktier, der planlægges overdraget til næste generation efter den såkaldte A/B model. Med et lovforslag af 1. oktober 2019 påtænkes også den beregnede anskaffelsessum for A- og B-aktierne ændret, hvilket udløser ændret beskatning ved anvendelse af modellen.

Spørg om penge: Kan tab på salg af forældrekøb trækkes fra i skat?

Spørg om penge: En læser har solgt to forældrekøbslejligheder med henholdsvis tab og gevinst. Kan tabet modregnes i gevinsten ved opgørelse af skat?

Spørg om penge: Sådan håndteres en ægtepagt om særeje

Spørg om penge: Mange forbinder en ægtepagt med et oplæg til en skilsmisse. Men ægtefællers aftale om formueordning har også betydning for delingen ved dødsfald. Derfor kan ægtepagter - eller mangel på samme - få vidtrækkende konsekvenser både ved skilsmisse og ved dødsfald.

Spørg om penge: Strammere praksis for generationsskifte ved brug af aktiemodel

Spørg om penge: Gennem mange år har den såkaldte A/B-model været et af de foretrukne værktøjer ved generationsskifte af virksomheder. Det skyldes nogle skattemæssigt favorable afgørelser fra Skatterådet om bl.a. værdiansættelsen, men praksis er efterfølgende strammet.

Spørg om penge: Sådan fordeles arv efter barnløse ægtefæller

Et barnløst ægtepar vil gerne have styr på juraen om fordeling af arv, når de går bort.

Spørg om penge: Tvister om ansættelsesforhold kan udløse fradrag for udgifter til advokat

Spørg om penge: I visse tilfælde kan det være nødvendigt for arbejdstagere at hyre advokatbistand i tvister om ansættelsesaftaler. Uanset om den ansatte vinder eller taber en sådan sag, kan arbejdstageren stå tilbage med en advokatregning. I nogle tilfælde udløser den skattefradrag - men ikke altid.

Spørg om penge: Arveretten kan frasiges mod betaling

Spørg om penge: En aftale om afkald på arv mod betaling behøver på ingen måde at være odiøs og kan i nogle tilfælde være et brugbart redskab for to parter.

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Spørg om penge: Sådan er reglerne for forældrekøb af andelsbolig

Spørg om penge: Skattereglerne for forældrekøb af en andelsbolig afviger på væsentlige punkter fra forældrekøb af ejerlejligheder. Der er følgelig god grund til at se nærmere på omkostningerne ved de forskellige boligtyper før køb.

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  "Den ultimative drøm": Køletrailer med 39 lig bar et bemærkelsesværdigt klistermærke
  Politiet mener at vide, at den lastbil, som onsdag blev fundet med 39 lig øst for London, er kommet til ...
 1. 2
  Tredje brexit-udsættelse tæt på efter britisk ja til aftale
  Alle EU-lande støtter britisk ønske om udskydelse af brexit, men datoen er ikke fastsat endnu. Imens lurer alle på ...
 1. 3
  Er du boligejer? Sådan bliver du ramt af boligskatteproblemerne
  Nedsmeltningen af det nye boligskattesystem rammer boligejere på forskellig vis afhængig af, hvilken ...
Premium Tophistorier

Er du boligejer? Sådan bliver du ramt af boligskatteproblemerne

Nedsmeltningen af det nye boligskattesystem rammer boligejere på forskellig vis afhængig af, hvilken type bolig du har, og hvor i landet du bor. Finans forklarer her, hvordan du bliver påvirket.

Handelskrig og naturkatastrofer presser Novozymes

Der er tegn på bedring i Novozymes største forretningsområde, men enzymkoncernen er fortsat hårdt ramt af chokbølgerne fra handelskrigen og krisen i amerikansk landbrug

Regeringen vil hente 9 mia. kr. ekstra hos boligejerne

Regeringens beslutning om at udskyde nye boligskatteregler til 2024 betyder, at statskassen får i alt ni mia. kr. ekstra ind i boligskat.

Efter endnu et superregnskab: John Fisker er dybt bekymret for bankernes fremtid

Ringkjøbing Landbobank står godt rustet til det udskilningsløb, som er på vej i banksektoren. Men bankens topchef frygter, at konkurrenter får det svært.