Skattefrit salg af parcelhus udløser beskatning

Spørgsmål: For omkring 12 år siden købte min kone og jeg et hus, traditionelt belånt i en kreditforening. Efter 3-4 år valgte vi at købe et ...

Spørg om penge: Skat og forældrekøb – i selskabsform

Bolighandel: Slutningen af juli og august måned er højsæson for forældrekøb. Køb af en studiebolig til et barn rejser en række forskellige spørgsmål. Også skattemæssige overvejelser indgår som et naturligt led i beslutningen om køb, da beskatningen har væsentlig betydning for økonomien i forældrekøbet.

Spørg om penge: Skat og forældrekøb

Spørg om penge: Et nyt studieår står for døren. Og hermed udfordringen for de unge mennesker med at finde et sted at bo. I nogle tilfælde er udvejen forældrekøb – en konstruktion, der byder på mange udfordringer.

Spørg om penge: Fradragsret for lønudgifter ved virksomhedsudvidelse

Gennem mere end 100 år har det været fast praksis, at virksomheder kunne fradrage lønudgifter til egne medarbejdere, selv om medarbejderne var beskæftiget med aktiviteter i forbindelse med udvidelse af virksomheden. Efter en højesteretsdom fra 30. juni 2017 mistede virksomheder dog fradragsret for sådanne lønudgifter. Kort tid efter blev fradragsretten dog på skatteministerens initiativ genetableret. Samtidig blev fradragsretten udvidet i forhold til tiden forud for Højesterets dom.

Spørg om penge: Beskatning ved salg af ét af flere sommerhuse i samme område

Spørgsmål:Jeg har to sommerhuse i samme by (Vestkysten). Jeg har arvet begge huse, som jeg har ejet i mange år (siden 1985). Begge huse har været udlejet ...

Spørg om penge: Udlån til eget selskab kan have store skattemæssige konsekvenser

Tilgodehavender mellem en hovedaktionær og dennes selskab kan være begrundet i mange forskellige forhold og forekommer jævnligt. I begge tilfælde kan udlånet medføre uventede – og ganske store – skattemæssige konsekvenser.

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  Dansk læge har besøgt Nordkorea: »Der er tre grunde til, at 40 pct. af befolkningen er kronisk underernærede«
  Efter besøg i Nordkorea frygter leder af dansk hjælpeorganisation, at en humanitær katastrofe er under ...
 1. 2
  Græsk frustration trods farvel til hjælpepakker: »Regeringen siger, at alt vil blive godt igen. Men folk tror ikke rigtig på det«
  Selv om græsk økonomi klarer det bedre, og landets tredje og indtil videre sidste hjælpepakke nu udløber, er ...
 1. 3
  Ny Porsche er næsten for perfekt
  Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. ...
Premium Tophistorier

Spørg om penge: Skat og forældrekøb – i selskabsform

Bolighandel: Slutningen af juli og august måned er højsæson for forældrekøb. Køb af en studiebolig til et barn rejser en række forskellige spørgsmål. Også skattemæssige overvejelser indgår som et naturligt led i beslutningen om køb, da beskatningen har væsentlig betydning for økonomien i forældrekøbet.

Ugens taber: Hummel-boss ramt af tyrkisk hammer

Valutakrisen kommer til at ramme Hummels indtjening i år og måske også vækstplanen frem mod 2020

S lover ny hjælp til nedslidte ældre

Politikerne er nødt til at anerkende, at ikke alle kan holde til højere folkepensionsalder, lyder det fra S.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her