Sådan opnås nedsat boafgift ved generationsskifte

En række krav skal være opfyldt, for at kunne gøre brug af de gunstige regler om nedsat afgift af gave eller arv i tilknytning til et generationsskifte af aktive virksomheder. De centrale betingelser omtales i denne artikel.

Spørg om penge: Hvordan er skattereglerne ved salg af egen bolig og nabogrund?

En læser spørger om de skattemæssige konsekvenser ved et salg af en ejendom på landet og en ubebygget nabogrund.

Hårdhændet praksis udløser flere skattesmæk for aktionærlån

Som følge af misbrug er reglerne for udlån fra selskab til aktionær strammet i 2012, men noget peger i retning af, at praksis er løbet af sporet med krav om beskatning flere gange af samme hævning i henhold til selskabslovgivningen og skattelovgivningen. Skatteministeren synes at være indstillet på at se på problemet.

Spørg om penge: Sådan kan udspil om retssikkerhed gøre op med urimelige skatteregler

I denne artikel omtales udvalgte emner fra skatteministerens og udspil til styrkelse af borgernes retssikkerhed i Retssikkerhedspakke V. Første del af artiklen blev bragt 27. april under overskriften "Ny pakke om retssikkerhed er et opgør med urimelige skatteregler".

Spørg om penge: Ny pakke om retssikkerhed er et opgør med urimelige skatteregler

Siden skatteministerens tiltrædelse i 2015 er udarbejdet ikke færre end fem retssikkerhedspakker. Den seneste Retssikkerhedspakke V blev offentliggjort 12. april og er endnu et udspil til styrkelse af borgernes retssikkerhed. Udvalgte dele af pakken omtales i henholdsvis denne artikel og i kommende artikel 4. maj 2019.

Spørg om penge: Sådan beskattes man ved køb og salg af virtuelle valutaer

I denne artikel omtales en række nye afgørelser om beskatning ved handel med bl.a. bitcoins. I første del af nærværende artikel, offentliggjort den 13. april 2019, blev omtalt de generelle principper for beskatning af virtuelle valutaer.

Spørg om penge: Gælder 15 pct.-reglen ved familieoverdragelse af næringsejendomme?

Skatterådets afgørelser udstikker retningslinjerne for overdragelse af en næringsejendom fra f.eks. far eller mor til barn.

Skattefrihed er undtagelsen ved gevinst og tab på bitcoins

I 2014 traf skattemyndighederne den første offentliggjorte afgørelse om beskatning af gevinst og tab på bitcoins. Som følge af særlige omstændigheder blev resultatet i sagen, at gevinster på Bitcoins var skattefri. Afgørelsen ledte til den udbredte misforståelse, at gevinst på Bitcoins og andre virtuelle valutaer generelt var skattefrie.

Spørg om penge: Sådan opgøres 10.000 kroners-fradraget ved salg af flere matrikler

Spørgsmål:

Kære Tommy

Jeg købte syv garager i 1992. De har alle været udlejet indtil nu. Hvis jeg sælger én garage ad ...

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Spørg om penge: Kattelem åbner for skattefradrag ved videreuddannelse af medarbejdere

Trods mange løbende ændringer halter skattelovgivningen undertiden bagud i forhold til samfundsudviklingen. Et klart eksempel er manglende skattemæssig fradragsret for omkostninger til videreuddannelse af medarbejdere. Der findes dog en kattelem eller to, som kan være interessant for både virksomheden og medarbejderen.

Spørg om penge: Sådan opgøres 10.000 kroners-fradraget ved salg af grund udstykket fra parcelhuset

En læser spørger til beskatningen af fortjeneste ved salg af en frastykket grund.

Spørg om penge: Korttidsudlejning af egen bolig – hvad må man?

Lovændring: En række af Folketingets partier indgik i maj 2018 en aftale om ”Bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien”. Med erhvervsministerens lovforslag fra 27. februar 2019 udmøntes partiernes aftale om fremtidige regler for udlejning af egen bolig.

Spørg om penge: Sommerhus i uskiftet bo kan sælges skattefrit under visse forudsætninger

En enke spørger, om familiesommerhuset kan sælges skattefrit, når huset tilhører den afdøde ægtemand.

Spørg om penge: Genanbringelse i udenlandske ejendomme kan udskyde skatten

Ejeren af en erhvervsejendom kan udskyde beskatning af gevinsten ved et salg ved at købe en anden erhvervsejendom. Målet med skatteudskydelsen er at give erhvervsdrivende bedre muligheder for at tilpasse de ydre rammer til virksomhedens aktuelle situation.

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  Udsigt til 40.000 kr. i startløn: Men hvorfor uddanner universiteterne så ikke flere, der kan det samme som Thor Olesen?
  En række uddannelser afviser op mod 8 af 10 kvalificerede ansøgere, selv om arbejdsgiverne nærmest står i kø for ...
 1. 2
  Dødelig virus sender chokbølger gennem verdensmarkedet
  Svinepest spreder sig som en steppebrand i Asien og får fødevarepriserne til at stige i resten af ...
 1. 3
  Pensioneret lærer: Elever uden dannelse eller pli er nu blevet så gamle, at de stiller op til Folketinget. Gud nåde og trøste os
  Det er de gyldne løfters tid, og det gør det ikke lettere at finde ud af, hvem man skal stemme på.
Premium Tophistorier

Nye butiks- og servicekoncepter er en nødvendighed

Muligheden for at nyde en kop kaffe og et stykke kage i banken eller i køkkenforretningen er blot et par eksempler på de nye butiks- og servicekoncepter, der vinder frem. Den primære drivkraft er at skabe et modtræk til forbrugerens digitale hverdagsunivers.

Brexit, klima og regler: Her er EU's udfordringer de næste fem år

Fremtidens EU kommer især til at tage stilling til databeskyttelse, klimaudfordringer, industri og brexit, lyder det fra det danske erhvervsliv. Det vil også præge vilkårene i det danske erhvervsliv.

Dødelig virus sender chokbølger gennem verdensmarkedet

Svinepest spreder sig som en steppebrand i Asien og får fødevarepriserne til at stige i resten af verden. Det kan blive redningen for de kriseramte danske landmænd.