Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Spørg om penge: Lejefastsættelse ved forældrekøb

Forældrekøb: Udlejning af boliger til en nærtstående forekommer ofte og i mange forskellige former. Beskatningen ved udlejning til et barn eller andre nærtstående personer spiller almindeligvis en betydelig rolle for økonomien i projektet. Centralt for beskatningen er fastsættelsen af den leje, som barnet som lejer skal betale for boligen, og som skal beskattes hos forældrene som udlejer.

Spørg om penge: Bitcoins og skat – opdagelsesrisiko?

Hej Tommy, Efter at have læst din artikel om køb og salg af bitcoins i JP, tænker jeg stadig over, hvordan Skat får ...

Skærpede krav til andelsboligforeningers bestyrelse

Andelsboliger: Erhvervsministeren har varslet skærpede krav til økonomien i nye andelsboligforeninger. Det vil bl.a. vedrøre foreningernes stiftelsesbudgetter, vedligeholdelsesplaner og finansiering, ligesom der vil komme nye regler for værdiansættelse af andelsboliger og en forlænget forældelsesfrist vedrørende rådgivers erstatningsansvar.

Spørg om penge: Udlandsdanskere med sommerhus i Danmark

Et lovudkast ændrer reglerne for, hvornår en person bliver skattepligtig til Danmark – det har bl.a. betydning for udlandsdanskere med fritidshus.

Spørg om penge: Lovforslag skal skærpe krav til andelsboligforeningers økonomi

Erhvervsministeren har med et lovforslag fra den 28. februar 2018 varslet skærpede krav til økonomien i nye andelsboligforeninger.

Spørg om penge: Arv modtaget fra udlandet er som udgangspunkt afgiftsfri

Spørgsmål:Jeg skal til at arve nogle penge fra min onkel i Australien og senere hen fra min mor, som også bor i Australien. Vi er allesammen australske statsborgere, ...

Spørg om penge: Sådan beskattes gevinst og tab ved køb og salg af bitcoins

Visse annoncer om investering i bitcoin synes at give udtryk for den udbredte misforståelse, at gevinst og tab ved sådanne investeringer er skattefri.

Skat: Udkast til nye regler om skattepligt ved tilflytning varsler markante ændringer

Et lovudkast foreslår en ændring af de centrale regler om, hvornår en person bliver skattepligtig til Danmark ved tilflytning. Der er tale om markante ændringer, der på forskellig vis kan få stor betydning for de berørte personer.

Spørg om penge: Skal man betale ejendomsværdiskat af et kolonihavehus?

Efter den nye vurderingslov er kolonihavehuse fritaget for vurdering – og dermed også for at betale ejendomsværdiskat. Om en anden type beskatning af kolonihuse kan komme på tale, er muligvis ikke definitivt afgjort.

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Spørg om penge: Skat ved salg af parcelhus efter udlejning

Den omstændighed, at ejendommen har været udlejet som bolig i en del af ejertiden er ikke til hinder for et skattefrit salg. Dette gælder også, selv om boligen i tilknytning til denne udlejning er indgået i virksomhedsskatteordningen.

Spørg om penge: Når sponsorbidrag kan udløse et skattesmæk

Landsskatteretten traf sidste måned en afgørelse om beskatning af fordele, der tilfaldt sponsor, der havde ydet et sponsorat til en golfklub. Afgørelsen tyder på en større opmærksomhed fra Skats side på sponsorfordele, f.eks. i form af fribilletter, VIP-fordele til sportsbegivenheder m.v. som en sponsor modtager, når denne har ydet et sponsorat. Sådanne fordele kan udløse beskatning.

Spørg om penge: Jeg låner min mand penge

Min mand skylder mig penge (35.000 kr.- 50.000 kr., alt efter hvad jeg kan bevise), men hver gang han har penge, bliver de brugt på at betale af på anden ...

Spørg om penge: Deling af pensioner ved skilsmisse

Højesteret har foretaget en afgrænsning af erhvervsdrivendes muligheder for at indbetale på pensionsordninger. På den baggrund må det forudses at blive noget vanskeligt at opnå accept af højere indskud, end hvad der svarer til en sædvanlig arbejdsmarkedspension.

Spørg om penge: Kan båndlæggelsen af en arv ophæves?

Spørgsmål:Jeg fik for to år siden en arv efter min moster. Arven blev indsat i en bank, og jeg kan kun få renterne udbetalt. Min moster havde skrevet i et testamente, at ...

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  Mandlige flygtninge strømmer i arbejde, mens det kniber for kvinderne: Her er et ægtepar, som overgår statistikken
  Hver anden mandlige flygtning er nu i arbejde, mens kun hver syvende flygtningekvinde arbejder. Ægteparret ...
 1. 2
  Trump skiftede atom-holdning efter privat snak: Hvad sagde Macron egentlig til USA's præsident?
  Frankrigs præsident fik USA med på at forhandle atomaftalen med Iran, men ingen ved, om Trump river aftalen i ...
 1. 3
  Hun har reddet mange liv
  100 år tirsdag: I 1943 blev Edith Reske-Nielsen gift med historikeren Erik Reske-Nielsen, der bl.a. var rektor for ...
Premium Tophistorier

Kapitalfond gafler en ekstra milliard fra frasolgt dansk guldæg

Den britiske kapitalfond 3i, der fik en klækkelig pris for pengemaskinen Scandlines, har nået at trække 1,1 mia. kr. ekstra ud af færgeselskabet inden salget.

Stjernekrig i Schlüter-sagen: »Hvis jeg havde misforstået noget, måtte jeg gå ud fra, at jeg ville blive korrigeret«

Direktør Klaus Hansen fra Producentforeningen blev afhørt i retten for anden gang i Schlüter-sagen tirsdag.

Danskerne får snart 15 mia. kr. tilbage fra staten

Økonomien og danskerne vil det næste år få en tiltrængt saltvandsindsprøjtning fra udbetalinger af efterlønsbidrag og tilbageførte boligskatter, vurderer Nordea og Danske Bank.

Vækst uden gevinst: Entreprenørgigant kæmper med at løfte indtjeningen

Entreprenørkoncernen Barslund tjener færre penge på driften, viser nyt regnskab. Det danske driftselskab af samme navn trækker ned, mens den tidligere hovedpine, satsningen i Sverige, endelig giver overskud.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her