Spørg om penge: Jeg låner min mand penge

Min mand skylder mig penge (35.000 kr.- 50.000 kr., alt efter hvad jeg kan bevise), men hver gang han har penge, bliver de brugt på at betale ...

Spørg om penge: Deling af pensioner ved skilsmisse

Højesteret har foretaget en afgrænsning af erhvervsdrivendes muligheder for at indbetale på pensionsordninger. På den baggrund må det forudses at blive noget vanskeligt at opnå accept af højere indskud, end hvad der svarer til en sædvanlig arbejdsmarkedspension.

Spørg om penge: Kan båndlæggelsen af en arv ophæves?

Spørgsmål:Jeg fik for to år siden en arv efter min moster. Arven blev indsat i en bank, og jeg kan kun få renterne ...

Spørg om penge: Fordele ved fremtidsfuldmagter efter de nye regler

Loven om fremtidsfuldmagter blev vedtaget i 2016 og trådte i kraft den 1. september 2017. Selv om gamle fuldmagter stadig stadig kan være gyldige, vil en fuldmagt efter den nye ordning ofte være at foretrække.

Spørg om penge: Forretningshemmeligheder skal beskyttes bedre

Erhvervsministeren fremsatte i januar 2018 et forslag til en lov om beskyttelse af fortrolig knowhow og fortrolige forretningsoplysninger (forretningshemmeligheder) mod ulovlig erhvervelse, brug og videregivelse.

Spørg om penge: Hvad gælder for gamle fremtidsfuldmagter?

  Spørgsmål:Som interesseret læser af “Spørg om penge” har jeg følgende spørgsmål: I februar 2010 var vi hos Notaren i Horsens for at underskrive: 1. Gensidigt ...

Spørg om penge: Indehavere i partnerselskaber mister deres skattefordele

Den 1. januar 2018 trådte en ny lov i kraft, hvorefter deltagelse i et skattemæssigt transparent selskab ikke i sig selv er tilstrækkeligt til, at deltagernes indkomst fra dette selskab kan anses for indkomst ved selvstændig erhvervsvirksomhed. Loven må antages at få endog meget stor betydning for bl.a. liberale erhverv, herunder revisorer og advokater.

Spørg om penge: Nye regler om begrænsning af fradrag ved underskud i I/S’er

Folketinget vedtog i juni 2017 nye regler for underskudsbegrænsning ved investeringer i visse anpartsprojekter gennem partnerselskaber m.v. Den vedtagne lov endte med også at omfatte visse interessentskaber. Sidstnævnte forhold har ikke fået den fortjente opmærksomhed, da loven må antages at få betydning for mange skatteydere, herunder f.eks. familielandbrug, hvor der er svingende indtægter, og gårdens drift i dårlige perioder finansieres af ejerens lønindtægter.

Spørg om penge: Dom om Kasi-Jespers sponsorbidrag er ret vidtgående

En af de mere markante skattesager i 2017 var sagen mellem Skat og Jesper ”Kasi” Nielsen om sponsorbidrag til forskellige sportsklubber. Jesper Nielsen har selv været meget åben om sagen, som fik stor offentlig bevågenhed. Udfaldet af sagen i Østre Landsrets dom, der er ret vidtgående, giver anledning til visse overvejelser om retsstillingen for fradrag for sponsorbidrag.

Spørg om penge: Proklama – hvad er det?

Spørgsmål:Da min far døde i september 2017 og vi var i retten, fik min søster og jeg at vide, at der blev (udsendt?) proklama, og at vi så var sikre på, at der ikke var gæld. ...

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Spørg om penge: Ny beløbsgrænse for børneopsparing

En del af aftalen om finansloven for 2018 er en forhøjelse af det beløb, man kan indbetale på en børneopsparing.

Spørg om penge: Unoterede aktier – værdiansættelse ved fraflytning

Højesteret traf den 20. december 2017 afgørelse i en sag om værdiansættelse af anparter ved fraflytning. Afgørelsen har betydning for virksomhedsejere, der påtænker emigration til et mere skattevenligt klima, og må også forventes at få betydning for generationsskifte af virksomheder.

Spørg om penge: Folketinget har tegnet et rids af nye ferieregler

Folketinget har vedtaget en ny ferielov, så alle lønmodtagere kan holde betalt ferie det første år på arbejdsmarkedet. Men der er tid til at indrette kollektive overenskomster efter de nye regler.

Spørg om penge: Hvordan kan jeg give arveforskud til mine børnebørn?

Bedsteforældres gaver m.v. til et barnebarn kan give anledning til samme problemstillinger, som hvis gaven m.v. gives til bedsteforældres eget barn.

Spørg om penge: Boligjobordningen er nu mindre grøn, men permanent

Et af elementerne i den finanslovsaftale for 2018, som regeringen og DF nåede frem til i sidste uge, er en videreførelse af boligjobordningen som en permanent ordning. Hermed skabes en tiltrængt ro om ordningen. Ordningen vil dog blive justeret på visse punkter.

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  Amerikansk berømthed var lutter overskud: Der var masser af spillehumør og latter
  Rickie Lee Jones spillede flere af sine største klassikere - og en Neil Young-sang.
 1. 2
  Niels B. Christiansen har brugt 145 dage på at ruske op i Lego: »Det må ikke blive for kompliceret«
  Legos nye topchef Niels B. Christiansen har rykket den øverste ledelse tættere på sig og vil have kreativiteten frigjort. ...
 1. 3
  Jensen: Det er bare et blankt nej
  EU rumler med tanken om at opkræve flere penge
Premium Tophistorier

MT Højgaard-topchef efter skrantende regnskab: »Vi holder fast i troen på, at det kan lykkes for os«

Topchefen for entreprenørkæmpen MT Højgaard tvivler ikke på, at det nok skal lykkes at få sat gang i både væksten og pengemaskinen, selv om resultaterne lader vente på sig.

Husker du kollapset i Genan? Få overblikket på 3 minutter

Engang var Genan en grøn vækstsucces. Men så fik Deloitte en henvendelse fra en whistleblower.

Legos nye topchef afblæser fuldfede vækstrater

Den nye topchef i Lego, Niels Bjørn Christiansen, tror ikke, at Lego fremover kan levere perlerækker af tocifrede vækstrater. Markedet er for hårdt og Lego for stor, siger han i sit første interview.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her