*

Spørg om penge: Sommerhus i sameje – hvordan kommer jeg ud?

Spørgsmål:Hej Tommy, Vi er fire søskende, som ligeligt ejer et sommerhus på nordkysten af Sjælland. Jeg bor i Jylland, mens de tre andre ...

Spørg om penge: Når køb med rabat hos arbejdsgiveren går over gevind

Medarbejderes køb af arbejdsgiverens varer er som et af få tilbageværende personalegoder underlagt en lempelig beskatning. Et sagskompleks afgjort af Landsskatteretten i begyndelsen af 2017 viser imidlertid, at rabatreglen ikke er uden begrænsninger.

Spørg om penge: Mosters pengegaver skal beskattes som personlig indkomst

Spørgsmål: Jeg har med interesse læst din spændende artikel i JP Erhverv den 30. september 2017 om gaver, ...

Spørg om penge: Lovforslag om udvidet fradragsret for lønudgifter

Skatteministeriet udsendt et lovforslag, der skal give virksomheder fradrag for lønudgifter til medarbejdere, der har været beskæftiget med udvidelse af virksomheden.

Spørg om penge: Friere rammer for kystbeskyttelse

Miljø- og fødevareministeren fremsatte den 15. november 2017 et lov-forslag om bedre muligheder for kystbeskyttelse. For de formentligt mange personer, der føler, at de er løbet mod en mur, når de har søgt at etablere beskyttelse af deres ejendom mod oversvømmelse, set havets erosion rive sommerhuset i havet m.v., må formålet med de nye regler hilses velkomment. Fremover vil ikke blot ejere af boliger og andre bebyggelser, men også ejere af ubebyggede arealer, marker m.v. have markant forbedrede muligheder for kystbeskyttelse m.v.

Spørg om penge: Hvem bestemmer over gaver til børnebørn?

Bedsteforældre ønsker at forære fire børnebørn hver 62.900 kr. om året.

Spørg om penge: Nye veje til, at medarbejdere kan få aktier

Regeringen indgik den 12. november 2017 en aftale med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om en række erhvervs- og iværksætterinitiativer – den såkaldte erhvervspakke. Et initiativ er en forbedring af virksomheders muligheder for at aflønne medarbejdere med aktier i virksomheden.

Spørg om penge: Hvad sker der med Betalingsservice ved dødsfald?

  Spørgsmål: Kære Tommy V. Christiansen Jeg har læst de seneste to indlæg i Jyllands-Posten omkring fælles bankkonti ved dødsfald, hvor svaret vel konkluderer, at ...

Spørg om penge: Hvad med skatten, når jord flyttes fra land til by?

Højesteret har ved en ny dom taget stilling til beskatningen ved kommuners pligtmæssige overtagelse af arealer, der er overført fra landzone til byzone. Sagen har stor interesse for grundejere med arealer i grænseområdet mellem land og by. Bl.a. kan arealoverførsel til byzone nemlig føre til så store ejendomsskatter, at et salg bliver nødvendigt.

Spørg om penge: Hvad sker der med fælles lån ved en skilsmisse?

Når ægtefæller eller ugifte samlevende opløser forholdet, er der ikke altid en større eller mindre formue at dele. Undertiden er der en nettogæld, når boet er gjort op. En gæld, som begge hæfter for.

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Om fælleseje ved skilsmisse og dødsfald

? Spørgsmål til Tommy V. Christiansen: Kære Tommy Min mand og jeg har været gift i 15 år. Vi har ikke været gift tidligere, og sammen har vi tre børn. Som mange ...

Spørg om penge: Studierejser og skat

Erhvervsdrivende har skattemæssig fradragsret for udgifter til studierejser, når visse betingelser er opfyldt. Men det er ikke altid nemt at gennemskue, om betingelserne er opfyldt – hverken for den erhvervsdrivende eller for Skat.

Spørg om penge: Er det nu også nødvendigt at betale gaveafgift?

Spørgsmål:  Vedr. artikel den 30. september 2017 om gaveafgift. Er disse sager om gaveafgift ikke ret overflødige? Hvis man vil begunstige et barn med f.eks. ...

Spørg om penge: Skat ved etablering af virksomhed

Iværksættere har trange kår i henseende til at opnå skattefradrag for driftsomkostninger.

Spørg om penge: Når livet rinder ud - gaver, arveforskud og arv

Det er en kompliceret affære at fordele arven. Vil man give mest muligt, gælder det om at gøre det i god tid.

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  Vil undgå Anker Jørgensens fejltrin: Socialdemokratiet er parat til holde hånden under Løkke
  Kun en gang i nyere tid har Socialdemokratiet ikke villet stemme for finansloven ved den endelige ...
 1. 2
  S-tog: Nu mister DSB også S-togene – siden 2003 er 75 pct. af kunderne forsvundet
  Et politisk flertal vil lade private overtage driften af de lukrative S-tog. Et kinesisk firma med base i Hongkong ...
 1. 3
  Good cop/bad cop: Udenrigsminister Rex Tillerson/præsident Trump
  Meget forskellige meldinger fra Washington om Nordkorea.
Premium Tophistorier

Derfor står regeringen over for et opgør med den offentlige ledelsesstil

Om få uger lander Ledelseskommissionens anbefalinger på Sophie Løhdes bord. Hvis ministeren for offentlig innovation vælger at følge oplægget, skal de offentlige ledere berede sig på flere svære samtaler med deres overordnede.

Kryptovalutaer bryder ud af cyberspace

Bitcoins kan bruges til at betale visse offentlige udgifter i udvalgte områder af Schweiz og handles nu med såkaldte futures. Grænserne mellem den virtuelle og den virkelige verden viskes ud.

Fiskerne har fået en milliardgevinst i nettet

De danske fiskere får mulighed for at fange endnu flere fisk næste år, som dermed ser ud til at blive et rekordår for erhvervet. Årets kvoteforhandlinger i Bruxelles er netop afsluttet.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her