Spørg om penge Lønmodtageres skattefradrag for efteruddannelse

Lønmodtagere kan som udgangspunkt fradrage udgifter til efteruddannelse, som gennemføres for at ”sikre og vedligeholde” et indkomstgivende ansættelsesforhold. Udgifter til en videreuddannelse kan derimod ikke fradrages. Men afgrænsningen mellem efteruddannelse og videreuddannelse er både vanskelig og problematisk. Og måske er tiden ved at løbe fra det gældende regelsæt med særligt den teknologiske udvikling.

Spørg om penge: Hvordan opgøres arven efter en førstafdød ægtefælle?

En spørger vil vide, hvad der sker med vedkommendes arv, efter at hans mor - der er gift med en mand, der ikke er spørgerens far - er død.

Spørg om penge: Krydsende børnebidrag - sådan virker reglerne

Med mellemrum rejser Skat sager om skattemæssig fradragsret for børnebidrag. Udgangspunktet er, at der er skattemæssigt fradrag for børnebidrag. Men i nogle tilfælde ønsker forældre fradrag for endog meget betydelige bidragsudgifter.

Spørg om penge: Beskatning af godtgørelser efter lov om ansættelsesbeviser

I Spørg om Penge blev i sidste weekend, dvs. den 19. maj 2018, omtalt spørgsmålet om beskatning af ...

Bred politisk aftale om deleøkonomi

Skatteregler: Deleøkonomi – og måske især de skattemæssige regler for deleøkonomi – har de senere år påkaldt sig stor interesse. I sidste uge blev indgået en bred politisk aftale om de fremtidige skatteregler for korttidsudlejning af en række private aktiver, herunder i første række helårsboliger, sommerhuse, biler og både. Herefter indgik Skat en samarbejdsaftale med Airbnb om automatisk indberetning af Airbnb-brugeres lejeindtægter til Skat.

Spørg om penge: Kan min kone overtage mit investeringsselskab?

Spørgsmål:Jeg ejer et holdingselskab, som er etableret for mange år siden sideløbende med en håndværksvirksomhed. Det eneste, som dette ...

Spørg om penge: Sådan beskattes godtgørelser, når man fratræder sit job

For lønmodtageren har beskatningen af en sådan godtgørelse selvsagt væsentlig betydning.

Spørg om penge: Kan hussælgeren give huskøberen et bidrag til udbetalingen?

? Min mor har et hus til salg, hvor der er ikke kommet så mange, for at se på det som øn-sket. Så er det, at jeg har tænkt! I stedet for at sætte prisen ned på huset, om det ...

Spørg om penge: Undgå bøvl med Skat – kend reglerne for aktionærlån

Med virkning fra 2017 blev de selskabsretlige regler om aktionærlån lempet, således at aktionærlån efter selskabslovgivningen er lovlige, når visse betingelser er opfyldt.

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Spørg om penge: Eventuel nedsættelse af boafgiften?

Jeg har et spørgsmål vedrørende arveafgift. Den sidste af mine forældre døde i slutningen af januar. Så vidt jeg har forstået, skal boopgørelse afleveres inden for et år fra ...

Spørg om penge: Særlige køretøjer udløser ikke beskatning af fri bil

Beskatning af fri bil er en tilbagevendende problemstilling i skattepraksis, og der har gennem tiden været ført talrige sager om spørgsmålet. Højesteret afsagde i april dom i en sag om, hvorvidt en kloakmesters rådighed over en Toyota Hilux gav grundlag for beskatning af fri bil.

Spørg om penge: Beskatning ved tilflytning – men ikke for pensionister i Frankrig og Spanien?

Kære Tommy V. Christiansen, tak for din artikel i Jyllands Posten 10. marts 2018. Som udlandsdansker i mere end 20 år med bolig i Danmark siden udrejsen er det en stor ...

Spørg om penge: Lejefastsættelse ved forældrekøb

Forældrekøb: Udlejning af boliger til en nærtstående forekommer ofte og i mange forskellige former. Beskatningen ved udlejning til et barn eller andre nærtstående personer spiller almindeligvis en betydelig rolle for økonomien i projektet. Centralt for beskatningen er fastsættelsen af den leje, som barnet som lejer skal betale for boligen, og som skal beskattes hos forældrene som udlejer.

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  Regeringen fejrede EU-sejr: Nu ryger den i vasken
  Statsministeren glædede sig over, at han havde forsvaret de danske dagpenge. Men nu smuldrer triumfen.
 1. 2
  Analyse: Tallene afslører landsholdets problemer
  Anføreren var Danmarks dårligste spiller mod Peru.
 1. 3
  En helt særlig genre: Når det skal være stærkere end hvidvin, og du ikke har lyst til rødvin
  Rosévin veksler fra lys løgskalsfarvet til opdrætslaksorange og er for JP's vinanmelder selve symbolet på ...
Premium Tophistorier

Ørestad er på vej til at blive et center for innovation

Det er ikke kun udadtil, at Ørestad vokser, i takt med at kranerne rykker rundt fra byggeplads til byggeplads. Ørestad vokser også indadtil, og det sker i kraft af sekretariatet Ørestad Innovation City Copenhagen, der kalder bydelen for et innovationsdistrikt.

Vild udvikling: Salget af projektlejligheder er halveret i København

Der er nu langt mellem køberne af projektlejligheder i København. Boligerne bliver sendt til udlejning for at undgå prisfald, vurderer en ekspert.

Danfoss-ejers milliarddrøm lever i bedste velgående - men millionerne forsvinder

MC2 Therapeutics, der har Danfoss-ejer Jørgen Mads Clausen i ejerkredsen, har allerede tabt mere end 450 mio. kr. i jagten på at skabe succesfulde lægemidler. Selskabet er dog kommet et skridt tættere på drømmen.

Bundlinjen er blodrød hos Danmarks næststørste slagterikoncern

Danmarks næststørste slagterikoncern, som omfatter Tican og SB Pork, har haft dundrende underskud i 2017. Hård konkurrence om de danske grise har drevet priserne i vejret og medført store tab.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her