Globale danskere: Lene tog på eventyr til Australien – og blev der

I snart syv år har 45-årige Lene Cortsen og hendes mand boet i Melbourne i Australien. Nu er parret så integreret, at de ikke tøver med at kalde storbyen ’down under’ for deres hjem.

Mathias har succes i Nice, men drømmer om en restaurant i København

Den 29-årige Mathias Silberbauer har sammen med en fransk partner skabt en gastronomisk bistro i Nice, der på kort tid er blevet anerkendt og har vundet en pris. Den skal tjene som springbræt til en fiskerestaurant i Danmark.

Victoria har viljen til det ekstraordinære

Victoria Buch fra Holstebro er blot 21 år, men har sin unge alder til trods bevist, at selv uden et cv med fine titler kan man få job i de største koncerner verden over. Det handler ganske enkelt om at turde prøve sig selv af og tage springet ud på det dybe vand.

Globale danskere: Michael faldt i tønden med HR som ung cand.merc

Det at være ansat lang tid i en virksomhed er ikke i sig selv et hæderstegn i dag. Men hvorfor skifte, hvis man har det som blommen i et æg, spørger den 46-årige Michael Aaskov, der snart har været 20 år i IBM.

Globale danskere: Heidi styrer et fransk vinslot

50-årige Heidi Bech Geschwendtner har sagt sit gode job op og taget en chance. Sammen med sin mand Thomas Obel Geschwendtner er hun netop tjekket ind som bed & breakfast-værtspar på et vinslot i Sydfrankrig.

Magtfuld formand får hæderspris for at være »et fyrtårn i dansk erhvervsliv«

Danfoss-ejer og bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen modtager en hæderpris af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

Han vendte tilbage til familiens livsværk og fik millionerne til at rulle

Kriseårene tog hårdt på den familieejede betonvirksomhed Ambercon og på tredje generation Torben Enggaard, som derfor valgte at trække sig som direktør. For tre år siden vendte han tilbage og har nu for alvor fået millionerne til at strømme til bundlinjen igen.

Fravalgt i København trods gode job i USA: Danske Christina er nu chef i et dronefirma i Zürich

Christina Østerberg Andersen fik et chok, da hun efter en årrække i USA vendte hjem til Danmark. Hendes internationale erfaring på cv’et gav nemlig ingen bonuspoint ved jobsamtalerne. I stedet har hun nu fået en lederstilling i Zürich.

Da en blodprop ramte Bernt: »Hvis jeg var faldet væk der, kunne det have dræbt hele virksomheden«

Mens nogle ejerledere har fokus på at gøre deres virksomhed klar til et generationsskifte, har Bernt Dahl haft et langt større fokus på at sikre sin tøjvirksomhed, Kentaur, til, hvis han en dag skulle få en tagsten i hovedet.

Kommentarer

Jakob Bak leverer 2 mia. digitale annoncer om dagen

Overbevisningen om, at de digitale medieplatforme var kommet for at blive, fik i 2002 Jakob Bak og to studiekammerater til at sige deres gode job op og etablere platformen Adform til styring af digitale annoncer. I dag 16 år senere er der tale om en global virksomhed med en omsætning på næsten en halv mia. kr.

Hun har et job, der ikke findes i Danmark

I Glasgow har 50-årige Pernille Sørensen fundet sit drømmejob som farmaceut. Her arbejder hun på lige fod med lægerne, når det gælder ordination af medicin. Denne mulighed eksisterer ikke i Danmark, som ifølge Pernille Sørensen er håbløst bagefter Storbritannien på det felt.

Købmandsdronning overtager tung opgave i DR

Marianne Bedsted skal som formand lede DR gennem de største forandringer nogensinde.

Globale danskere: Han rejste til USA på prøve og blev hængende i 20 år

Oprindelig var det kun meningen, at Søren Abildgaard skulle være blevet i USA et par år. Men nu er det blevet til næsten en snes, så selv om rødderne er danske, er tilværelse og karriere solidt plantet i Amerika.

Valget stod mellem showdroner eller kartoffelvejemaskiner

Den 34-årige softwareingeniør Simon Falsig fra Vejle skiftede støvede fabrikshaller i Danmark ud med showdroner i Zürich og nogle af verdens største scener.

Spørg om penge
Spørg om penge: Prissætning ved generationsskifte af udenlandske ejendomme
Spørg om penge: Sådan er reglerne om fordeling af en afdøds bolig, bil, indbo mv.
I arveloven er fastsat detaljerede regler om fordeling af arv efter en afdød person. Arvelovens regler kan fraviges ...
Mest Læste
 1. 1
  Malaysia vælger nyt overhoved: Kongen stak af og blev gift med en russisk model
  Malaysia udnævner torsdag en ny konge, efter at Muhammad V abdicerede efter at have giftet sig med en 25-årig ...
 1. 2
  Trump-støtte i ny bog: Situationen er »fuldstændig ude af kontrol« i Det Hvide Hus
  Enorm svindelsag fortsætter ved Retten i Glostrup. Dansk talent er klar til kvartfinalen i Australian Open. Vold ...
 1. 3
  Europas rigeste mand boede i Wiens mest triste palæ: Hans hustru døde tidligt, et barn begik selvmord, og et andet barn blev sindssyg
  Ny bog fortæller om den hidtil gemte og glemte del af af Rothschild-familien, som holdt til i Østrig og mistede alt til ...
Premium Tophistorier

Primera-retssag skal flyve gennem ukendt juridisk luftrum

Hvornår er en virksomhed arbejdsgiver? Hvornår er man ansat, vikar eller selvstændig? Og må man aflønne tilknyttede ”enmandsselskaber” dårligere end de fastansatte i Danmark? De spørgsmål skal Arbejdsretten inden længe besvare, og det kan få konsekvenser for de europæiske flyselskaber.

Derfor løber Carlsberg panden mod opkøbsmuren

Carlsbergs pengekiste bugner, men det er vanskeligt for den danske bryggerigigant at sætte tænderne i nogle af de attraktive bryggerier på landkortet.

Dækkonge konfronteret med private millionhævninger: »Jeg skal ikke redegøre for, hvor mine penge går hen«

Bent A. Nielsen, stifteren af Genan, blev tirsdag afhørt for tredje retsmøde i træk. Og han er ikke færdig endnu.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her