Globale danskere: Christian kan digitalisere alt

Store brands som Lexus og Jaguar har for alvor set mulighederne i 360 graders digital markedsføring. Det er Christian Frausigs speciale og hans daglige arbejdsområde i London.

En vej til specialiseret arbejdskraft: Graduate-program sikrede nordjysk virksomhed 200 ansøgninger

En undersøgelse viser, at virksomhederne stadig har svært ved at rekruttere, og særligt i Nordjylland rekrutterer man ofte forgæves. Hos Aalborg Portland har man taget sagen i egen hånd og gentager derfor tidligere tiders succes med et såkaldt graduate-program.

Succesfuld iværksætter og bilglad mangemillionær: »Jeg er så vendsysselsk, som man overhovedet kan være«

Jacob Risgaard er den succesfulde ejer af den nordjyske netbutik Coolshop. For ham er det essentielt at fastholde basen i Nordjylland. »Vi har ikke nogen begrænsninger, heller ikke geografiske,« siger han.

Unge aalborgensere med en fiks idé: Deres produkt kan give rent drikkevand til millioner af mennesker

Den nordjyske iværksættervirksomhed SolarSack har udviklet en plastikpose, der kan give rent drikkevand til millioner af mennesker i udviklingslandene. Potentialet er stort, også for SolarSacks kommercielle vækstmuligheder på det såkaldte BOP-marked. Men det gælder om at holde tungen lige i munden, lyder det fra en ekspert.

Brexit: Han har boet mere end 20 år i Norfolk - nu føler han sig som en slags udstødt

Selv om Hans Daugaard-Hansen fra Haderslev har boet mere end 20 år i England og har hele sin tilværelse i Norfolk, har brexit gjort, at han føler sig som en slags udstødt.

»Vi er hurtige til at putte ting i rammer for at opnå effektivitet. Men det er drænende for den innovative proces«

Et af erhvervsleder og iværksætter Lennart Labojschitz' mantraer er, at der næsten ikke er noget bedre end at lave fejl. For uden fejlene finder han ikke svarene.

Fra mellemleder til topchef: Det kræver tæft for strategi og helhedstænkning

Omtrent hver fjerde mellemleder har ambitioner om at rykke op ad rangstigen og blive topleder, men kun meget få gør reelt noget ved det. To eksperter forklarer her, hvad der kræves af en topleder.

Ny måde at rekruttere på involverer computerspil og VR-briller

Ved at inddrage forskellige spilelementer i testen af kandidater kan virksomhederne gøre rekrutteringsprocessen mere skræddersyet – og sjovere. Ikke alle er dog lige begejstret for gamification i rekruttering, lyder det fra en ekspert.

Isolation, fravær af fællesskab og manglende tillid: Distanceledelse kræver en tydelig leder

I takt med globalisering, projektarbejde og udflytning bliver distanceledelse et stadig mere afgørende vilkår. Afstanden mellem leder og medarbejder kan skabe mange udfordringer, men der kan også være fordele ved at få tingene på afstand. »Det giver et klarsyn, overblik og et helikopterperspektiv,« siger forfatter til bog om distanceledelse.

Kommentarer

Ghetto-pigen fra Greve blev influencer-dronning: Nu laver hun storfusion

Pernille Caroline Lotus har taget springet fra ghettoen til livet som serieiværksætter. Nu sætter hun kursen mod et internationalt forretningseventyr efter en storfusion på influencer-markedet.

Lars Fruergaard efter 27 måneder i Novos varme sæde: »Jeg er nok ikke lige så diplomatisk som på dag 1«

Lars Fruergaard Jørgensen er efter lidt mere end to år på den absolutte toppost i dansk erhvervsliv ved at finde sig selv som leder. »Som en rimelig jordnær type skulle det lige sætte sig,« siger han selv.

Langt fra Løvens hule: Mødet mellem iværksætter og investor skal stikke dybere end bare en hurtig flirt

Investoren Sune Alstrup spillede ”tålmodighedens spil”, da han til en iværksættermesse mødte Frederik Neble fra startup-virksomheden Obital. Ifølge ham er virkelighedens forhold mellem investor og iværksætter mere som »en lang datingperiode, hvor man oparbejder en relation«, end som i det populære tv-program ”Løvens hule”.

Globale danskere: Louise taler med en stor hollandsk kartoffel i munden

27-årige Louise Finnsdatter bor i hjertet af Holland i byen Utrecht, men oplever, at danskheden styrkes selv efter adskillige år i udlandet.

Stressede danskere higer efter hjælp fra chefen

Finans fakta: En stor gruppe danskere foretrækker hjælp fra deres leder, når følelsen af stress banker på.

Spørg om penge
Spørg om penge: Salg af landbrugsejendom til udstykning udløser skat af fortjeneste
Et søskendepar spørger om deres skattemæssige stilling ved eventuel fortjeneste på udstykning af grunde ...
Sådan opnås nedsat boafgift ved generationsskifte
En række krav skal være opfyldt, for at kunne gøre brug af de gunstige regler om nedsat afgift af gave eller arv i ...
Mest Læste
 1. 1
  Udsigt til 40.000 kr. i startløn: Men hvorfor uddanner universiteterne så ikke flere, der kan det samme som Thor Olesen?
  En række uddannelser afviser op mod 8 af 10 kvalificerede ansøgere, selv om arbejdsgiverne nærmest står i kø for ...
 1. 2
  Dødelig virus sender chokbølger gennem verdensmarkedet
  Svinepest spreder sig som en steppebrand i Asien og får fødevarepriserne til at stige i resten af ...
 1. 3
  Analyse: Dette citat kan komme til at hjemsøge Mette Frederiksen for altid
  S-formandens udlændingegaranti er ikke håndfast. Men sådan får hun den til at lyde. Derfor kan den komme til at ...
Premium Tophistorier

Nye butiks- og servicekoncepter er en nødvendighed

Muligheden for at nyde en kop kaffe og et stykke kage i banken eller i køkkenforretningen er blot et par eksempler på de nye butiks- og servicekoncepter, der vinder frem. Den primære drivkraft er at skabe et modtræk til forbrugerens digitale hverdagsunivers.

Brexit, klima og regler: Her er EU's udfordringer de næste fem år

Fremtidens EU kommer især til at tage stilling til databeskyttelse, klimaudfordringer, industri og brexit, lyder det fra det danske erhvervsliv. Det vil også præge vilkårene i det danske erhvervsliv.

Dødelig virus sender chokbølger gennem verdensmarkedet

Svinepest spreder sig som en steppebrand i Asien og får fødevarepriserne til at stige i resten af verden. Det kan blive redningen for de kriseramte danske landmænd.