Globale danskere: Heidi styrer et fransk vinslot

50-årige Heidi Bech Geschwendtner har sagt sit gode job op og taget en chance. Sammen med sin mand Thomas Obel Geschwendtner er hun netop tjekket ind som bed & breakfast-værtspar på et vinslot i Sydfrankrig.

Magtfuld formand får hæderspris for at være »et fyrtårn i dansk erhvervsliv«

Danfoss-ejer og bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen modtager en hæderpris af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

Han vendte tilbage til familiens livsværk og fik millionerne til at rulle

Kriseårene tog hårdt på den familieejede betonvirksomhed Ambercon og på tredje generation Torben Enggaard, som derfor valgte at trække sig som direktør. For tre år siden vendte han tilbage og har nu for alvor fået millionerne til at strømme til bundlinjen igen.

Fravalgt i København trods gode job i USA: Danske Christina er nu chef i et dronefirma i Zürich

Christina Østerberg Andersen fik et chok, da hun efter en årrække i USA vendte hjem til Danmark. Hendes internationale erfaring på cv’et gav nemlig ingen bonuspoint ved jobsamtalerne. I stedet har hun nu fået en lederstilling i Zürich.

Da en blodprop ramte Bernt: »Hvis jeg var faldet væk der, kunne det have dræbt hele virksomheden«

Mens nogle ejerledere har fokus på at gøre deres virksomhed klar til et generationsskifte, har Bernt Dahl haft et langt større fokus på at sikre sin tøjvirksomhed, Kentaur, til, hvis han en dag skulle få en tagsten i hovedet.

Jakob Bak leverer 2 mia. digitale annoncer om dagen

Overbevisningen om, at de digitale medieplatforme var kommet for at blive, fik i 2002 Jakob Bak og to studiekammerater til at sige deres gode job op og etablere platformen Adform til styring af digitale annoncer. I dag 16 år senere er der tale om en global virksomhed med en omsætning på næsten en halv mia. kr.

Hun har et job, der ikke findes i Danmark

I Glasgow har 50-årige Pernille Sørensen fundet sit drømmejob som farmaceut. Her arbejder hun på lige fod med lægerne, når det gælder ordination af medicin. Denne mulighed eksisterer ikke i Danmark, som ifølge Pernille Sørensen er håbløst bagefter Storbritannien på det felt.

Købmandsdronning overtager tung opgave i DR

Marianne Bedsted skal som formand lede DR gennem de største forandringer nogensinde.

Globale danskere: Han rejste til USA på prøve og blev hængende i 20 år

Oprindelig var det kun meningen, at Søren Abildgaard skulle være blevet i USA et par år. Men nu er det blevet til næsten en snes, så selv om rødderne er danske, er tilværelse og karriere solidt plantet i Amerika.

Valget stod mellem showdroner eller kartoffelvejemaskiner

Den 34-årige softwareingeniør Simon Falsig fra Vejle skiftede støvede fabrikshaller i Danmark ud med showdroner i Zürich og nogle af verdens største scener.

Kommentarer

Globale danskere: Uffe havnede på den rigtige vinhylde

Den 31-årige Uffe Deichmann fra Hundested elsker både australsk vin og sin australske kone, Nicole. Sammen har de etableret et vinhus lidt syd for Adelaide, midt i et af Australiens bedste vindistrikter, og på blot to år har de mangedoblet produktionen af vinen med det danskklingende navn Poppelvej.

Selskaber går på chefjagt i udlandet

De tungeste headhuntere leder nu mere i udlandet end herhjemme efter kandidater til danske selskaber.

Sådan arbejder en topheadhunter

Interview: Efter 15 år øverst i headhunterbranchen gør Michael Vad, managing partner i Spencer Stuart i Norden, status: Rollen som headhunter er rykket tættere på topledelsen.

»Mit hjem er, hvor jeg bor lige nu«

Josephine Knudsen har boet i udlandet, siden hun var syv år gammel. For hende er hjem ikke knyttet et bestemt sted. Hun er, hvad man med et nyt begreb kalder ”third culture kid”.

Globale danskere: »Jeg tiltaler konsekvent tyskerne i du-form«

Portræt: David Barnwell er livsstilsredaktør på et stort tysk magasin. På jobbet trækker han på sit kendskab til dansk stil og design, og så holder han fast i den uformelle, danske tilgang.

Spørg om penge
Spørg om penge: Hvad skal man være særligt opmærksom, når man vil sælge fast ejendom til børn, børnebørn eller arvinger?
Landsskatteretten har med to afgørelser på ny taget stilling til +/- 15 pct.-reglen i forbindelse med en gaveoverdragelse ...
Kan ejerlejlighed sælges som dødsbo uden anden beskatning end arveafgift?
Kan ”uskiftede” døtre sælge deres fars ejerlejlighed fra tidligere tid som dødsbo uden beskatning bortset fra ...
Mest Læste
 1. 1
  Dansk kunstners skulptur var for populær til lille by - nu er den fjernet
  I Breckenridge har man nu set sig nødsaget til at oprette en task force for at få en seks meter høj troldeskulptur ...
 1. 2
  Teknologisk gennembrud kan være 27 mia. kr. værd for landbruget
  Danske forskere har udviklet en ny teknologi, som kan medføre, at landbruget slipper for at skulle ...
 1. 3
  "Tændstikmanden" endte som et dumt svin, der troede, at han var uovervindelig
  Doping gjorde Mark markant større, men det førte også til kriminalitet, selvmordstanker og et dårligt helbred.
Premium Tophistorier

Teknologisk gennembrud kan være 27 mia. kr. værd for landbruget

Danske forskere har udviklet en ny teknologi, som kan medføre, at landbruget slipper for at skulle braklægge et areal på størrelse med Fyn for at leve op til nye miljømål.

Amerikanske ejere lukker Endomondo i Danmark

Den danske fitnessapp lukker sit kontor i Danmark. Effektiviseringer betyder, at ejerne nu rykker Endomondo til USA. Ca. 30 medarbejdere mister jobbet.

Blodbad i Tencent og Facebook lugter lidt af dot.com-nedtur i 2000

Kursfald på mere end 40 pct. i teknologigiganter som Facebook og kinesiske Tencent, der trækker ned i resten af markedet, ligner på nogle områder nedsmeltningen, efter dot.com-boblen bristede i 2000.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her